خطر ابتلاء به بیماری های روده ای با مصرف آب یا غذای آلوده
معاون اموربهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی گفت: افراد در تمام سنین در صورت مصرف آب یا غذای آلوده در معرض ابتلاء به بیماری های روده ای هستند.
به گزارش خبرنگار پانا آذربایجان غربی، رسول انتظار مهدی اظهار داشت: علل شایع بیماری های روده ای شامل باکتری ها، سموم باکتریایی، ویروس ها و انگل ها هستند که به طور طبیعی در محیط یافت می شوند.
وی افزود: علائم و نشانه های بالینی این بیماری ها اغلب شامل اسهال، تهوع، استفراغ و کرامپ های شکمی است که به طور متوسط در مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از عفونت ظاهر شده و برای یک تا دو روز ادامه پیدا می کند.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی اعلام کرد: افراد در تمام سنین در صورت مصرف آب یا غذای آلوده در معرض ابتلاء به بیماری های روده ای هستند اما کودکان کم سن و سال و افراد سالمند به دلیلی شرایط فیزیولوژیک خاص بیشتر در معرص ابتلاء به این بیماری ها هستند.
وی با اشاره به آمار مبتلایان به بیماری های روده ای استان طی سال گذشته و در مقایسه با کشور، تصریح کرد: بر اساس شاخص های کشوری نمونه برداری از بیماران اسهالی با درجه کم آبی متوسط و شدید صورت می گیرد که میانگین شاخص نمونه گیری از موارد اسهالی در سال ۹۵ در استان مشابه میانگین کشوری است.
انتظار مهدی در خصوص درمان بیماری های روده ای گفت: هدف از درمان در بیماران مبتلاء جایگزینی آب و الکترولیت های از دست رفته از طریق اسهال و استفراغ است که آب و الکترولیت های از دست رفته را در ۸۰ درصد می توان با محلول او.آر.اس خوراکی جبران کرد.
وی اضافه کرد: در صورتی که دهیدراتالیون شدید باشد باید کم آبی را از طریق محلول های وریدی جبران کرد که البته در برخی موارد نیز آنتی بیوتیک تجویز می شود.
ارسال دیدگاه