اهدای تندیس علی معلم در جشن حافظ
نشست خبری هفدهمین دوره جشن حافظ صبح روز نهم تیر ماه در دفتر نشریه دنیای تصویر برگزار شد.
به گزارش سرویس فرهنگی پانا؛ نشست خبری هفدهمین دوره جشن حافظ صبح روز نهم تیر ماه در دفتر نشریه دنیای تصویر برگزار شد. در ابتدای این نشست، آذر معماریان( تهیه کننده و مدیر اجرایی جشن حافظ) با بیان این مطلب که امسال نخستین دوره برگزاری جشن حافظ بدون حضور علی معلم، بنیانگذار و دبیر اجرایی آن است، بیان داشت: «علی معلم مردی با دانشی غبطه برانگیز در عرصه سینمای جهان بود. با اینحال در نبود او، با انرژی او آغاز میکنیم. من طی شانزده سال برگزاری جشن، سمت تهیه کنندگی و مدیریت اجرایی جشن را داشتم. امسال به جای پدر، پسرم امید حضور دارد و دبیر جشن و تهیهکننده مشترک آن خواهد بود. امیدوارم امسال هم این برنامه مورد پسند هنرمندان و مردم قرار بگیرد.»
در ادامه امید معلم درباره سختی برگزاری جشن در غیاب علی معلم صحبت کرد و اشاره داشت: «مهمترین نکتهای که انگیزه ما برای ادامه راه شد، این بود که پدر تاکید داشت این جشن برآمده از مردم و برای مردم است. در داوری های جشن حافظ همواره این نکته لحاظ میشد که مردم حتما باید آثار را دیده باشند. برای همین، همیشه فیلم هایی را داوری می کردیم که اکران شده باشند.» وی افزود: «جشن حافظ تنها جشن خصوصی ایران است و با نوع نگاه بالا، میتواند مکمل جشنواره های دولتی و صنفی مثل فجر و سایر جشنوارهها باشد و به ارتقای استانداردهای کیفی آن کمک کند. امسال هم تلاش کردیم همان رویکرد پدر در سیاستگذاری را حفظ کنیم که توجه ویژه به آثار باکیفیت هنری و در عینحال موردتوجه مردم بود.»
معلم در ادامه با تاکید بر تفاوت جشن و جشنواره خاطرنشان کرد: «در جشنوارهها طی ده تا دوازده روز تعدادی فیلم نمایش داده و بعد داوری می شوند. اما در جشن، اکران کل سال رصد میشود. داوران برای جشن، فشار داوران جشنوارهها که بعضا روزی هشت فیلم می بینند و احتمال خطایشان بالا میرود را احساس نمیکنند. بنابراین با خیال راحت فیلمها را در طول سال می بینند. این قضیه در مورد سریال ها نیز صادق است و امکان داوری آنها را نیز فراهم میکند.» وی افزود: «هیات داوران نیز شامل سیزده نفر از نویسندگان و اعضای هیات تحریریه هستند که طبق روال هرساله اسامی آنها در روز برگزاری جشن اعلام خواهد شد.»
وی در ادامه به پوستر جشن اشاره کرد و افزود: «در پوستر امسال از کبوتر سفید استفاده کردیم که نشان دهنده دو نکته است:: اول اینکه میدانید سفید همیشه رنگ لباس علی معلم بود و درواقع تاکیدی است بر خروج او از بعد جسمانی و رفتن به بعد روحانی است. همچنین کبوتر سفید نماد صلح است و نشاندهنده این که سینما یکی از ابزارهای انسان برای برقراری صلح و آرامش در دنیای امروز قلمداد میشود.»
معلم درباره جوایز جشن به ارائه توضیحاتی پرداخت: «امسال فیلم های خوب بسیار زیاد بود. بنابراین تصمیم گرفتیم در دو سه رشته افزایش نامزد داشته باشیم. از جمله بهترین فیلم که تعداد نامزدها در این رشته به ده فیلم رسید. همانطور که میدانید، در مراسمها و جشنهای مهم همچون اسکار و گلدن گلاب نیز این اتفاق می افتد و لزوما فیلم نامزد در این رشته، در سایر رشتهها حضور ندارد. همین که مورد توجه مردم قرار گرفته باشد، آن را شایسته توجه و تقدیر میکند.» وی افزود: «از امسال یک تندیس ویژه هم به یاد علی معلم، موسس جشن حافظ، به مجموعه اضافه شده است و به یک ایرانی داده می شود که به کشور خود خدمت کرده باشد. از آنجا که علی معلم با فعالیت های فرهنگی خود، توانست در حوزههای دیگر هم تاثیرگذار باشد، بنابراین این جایزه فقط محدود به حوزه فرهنگ نیست و میتواند به فعالان سایر حوزهها نیز اعطا شود. در نتیجه این جایزه نیز به سایر جوایز یادبود اضافه خواهد شد.»
معلم ادامه داد: «سال گذشته جایزه یک عمر فعالیت نوشتاری اعطا نشد، اما امسال این جایزه به پاس یک عمر فعالیت در حوزه ادبیات سینمایی به آقای شهرام جعفری نژاد اهدا خواهد شد که علاوه بر سالها حضور مستمر به عنوان منتقد، در قالب مجله "صنعت سینما" برای گسترش ادبیات سینمایی در حوزههای فنی تلاش کردند. امسال یک تغییر دیگر هم خواهیم داشت. میدانید که همیشه یک جایزه به برترین دستاوردهای در زمینههای فنی اهدا میشد. اما امسال چون تدوین در فیلمها از کیفیت بالایی برخوردار بود، خوب بودند، تصمیم بر این شد که تندیس جداگانهای تحت عنوان "بهترین تدوین سال" درنظر گرفته شود. کاندیداها نیز همچون دوره گذشته به صورت تک تک در روزهای جداگانه اعلام میشوند. نخستین عنوان، جایزه یک عمر فعالیت هنری است که طی یکی دو روز آینده اعلام خواهد شد و بقیه در ادامه میآیند.»
وی در پاسخ به سوالی خبرنگاران در مورد زمان و مکان برگزاری جشن بیان داشت: «تاریخ برگزاری جشن در اوایل مرداد ماه خواهد بود. اما زمان دقیق جشن و مکان برگزاری آن در روزهای آینده اعلام خواهد شد.
»
معلم در پاسخ به سوالی دیگر ابراز داشت: «جوایز همچون همیشه در بخش تلویزیون هم به شکل تخصصی اهدا میشوند و حتی جوایز بازیگری مرد و زن نیز هرکدام در دو بخش درام و کمدی بررسی گردیدهاند. در بخش سریال ها ما هم سریالهای شبکه خانگی را مدنظر قرار میدهیم و هم آثار تلویزیونی. معیار انتخاب آثار چه در بخش فیلم و چه در بخش سریال هم نمایش آنها از ابتدای سال گذشته تا انتهای اسفند است و آثار به نمایش درآمده در عید نوروز را شامل نمیشود.»
وی در پاسخ به سوالی درباره حاشیههای پارسال ابراز داشت: «سال گذشته جشن حافظ دج اما این حواشی چندان ربطی به خود جشن نداتش. جشن ما همیشه چه از لحاظ نوشتاری و هم از نظر بصری، پایبندی فراوانی به شئونات اسلامی و قوانین کشور داشته است بهحدی که فکر میکنم حتی این میزان سختگیری و مراقبت درباره محتوای مراسم و پوشش حضار در جشنواره دولتی فجر هم وجود ندارد. معتقدم حواشی سال گذشته چندان ارتباطی به خود جشن نداشت و فکر می کنم امسال آن حواشی را نداشته باشیم.»
امید معلم در پاسخ به سوالی دیگر درباره مدعوین جشن گفت: «در جشن ما همه دعوت میشوند. از مقامات کشوری و لشکری گرفته تا هنرمندان حوزههای مختلف. منتها هرکس که تمایل داشته باشد، در مراسم حاضر میشود. تاکید خاصی روی حضور مهمان ویژه نداریم، مگر شخصی که قرار باشد جایزه ویژهای بگیرد. اما تاکید دارم که ما در جشنمان همیشه فراجناحی عمل کردهایم. استاندارد ما همواره هنری و مربوط به سینما است و هرکس شایستگی داشته باشد، بدون توجه به جهتگیریهای غیرسیاسی مورد تقدیر خواهد بود.»
معلم در پایان از همکاری مسئولین تشکر کرد و بیان داشت: «خوشبختانه همه مسئولین چه در سازمان سینمایی و چه در نهادهای دیگر همراهی فراوانی با ما داشتند و هر زمان نیاز به همکاری داشتیم، با حفظ استقلال جشن توانستیم از کمکهایشان بهرهمند شویم.»
ارسال دیدگاه