معاون صنایع دستی استان اردبیل خبرداد:
صادرات ۵۷۰ هزار دلار انواع صنایع دستی از اردبیل به کشورهای همسایه
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی اردبیل گفت : انواع صنایع دستی به مجموع ارزش مبلغ ۵۷۰ هزار دلار پارسال از این استان به خارج از کشور صادر شد.
به گزارش پانا استان اردبیل ، علیرضا دباغ عبداللهی افزود : دستبافته ها شامل انواع گلیم ؛ جاجیم و ورنی بیشترین سهم صادراتی صنایع دستی تولیدی در استان اردبیل را دارند که به همراه کالاها و فرآورده های دیگر مانند انواع سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی و نیز محصول های تلفیقی ؛ کالاهای مربوط به صنایع دستی این استان را تشکیل می دهند .
وی اظهار کرد: کالاهای صنایع دستی استان اردبیل اغلب به آسیای میانه ، کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و بعضی از ممالک اروپا ازجمله آلمان و انگلیس صادر می شوند .
معاون صنایع دستی استان اردبیل با بیان اینکه رونق صادرات صنایع دستی تولیدی از استان اردبیل به کشورهای خارج به پیشرفت اقتصادی این استان کمک موثر می نماید ادامه داد: بازاریابی از دغدغه های فعالان در عرصه این هنر صنعت است .
دباغ عبداللهی اولویت فروش کالاهای صنایع دستی تولیدی را یافتن بازارهای مناسب در خارج از ایران دانست و افزود: در صورت فراهم شدن زمینه صادرات بطور یقین فعالیت های تولیدی در صنایع دستی رونق می یابد .
وی گفت: هر منطقه از استان اردبیل از گذشته های بسیار دور با یک نوع خاص از صنایع دستی شناخته می شود به گونه ای که باوجود بعضی کاستی ها تعداد ۱۳ هزار و ۶۰۰ نفر به شکل رسمی در سایت سامانه مخصوص صنایع دستی این استان ثبت نام کرده و به تولید انواع صنایع دستی مشغول هستند .
معاون صنایع دستی استان اردبیل یادآوری کرد: باتوجه به آنکه بیشتر تولیدکنندگان و فعالان در حوزه صنایع دستی استان اردبیل در روستاها ساکن بوده و دسترسی به ثبت نام در سامانه را ندارند بطور یقین تعداد افرادی که در این استان به شکل مستقیم در تولید صنایع دستی فعالیت دارند از ۲۵ هزار نفر بیشتر است .
عبداللهی اقدام های معاونت هنرهای سنتی و صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی اردبیل را در زمینه احیا و رونق انواع صنایع دستی در نقاط مختلف این استان رو به جلو توصیف و خاطرنشان کرد: بطور یقین با اندکی برنامه ریزی و توجه مناسب به این هنر صنعت می توان با زمینه شکوفایی بیش از پیش آن علاوه بر جذب تعداد فراوانی از جوانان این مرز و بوم به فعالیت در این حرفه به نوعی به از تاثیرهای معنوی آن ازجمله هویت بخشی به جامعه ؛ کمک به جمع شدن اعضای خانواده ها در کنار هم ؛ تقویت ارتباطات عاطفی میان افراد جامعه و مانند آن نیز بهره برد .
ارسال دیدگاه