دستاورد جدید محققان؛
تشخیص بیماری از طریق عرق بدن با یک سنسور جدید دستبندی
محققان سنسور عرق به شکل دستبند ایجاد کرده اند که می تواند به تشخیص فیبروز کیستیک، دیابت و بیماری های دیگر کمک کند.
به گزارش پانا؛ این سنسور ابتدا عرق بدن را جمع آوری کرده و بعد از اندازه گیری ترکیبات مولکولی آن، نتایج را برای آنالیز و تشخیص از طریق اسمارت فون به شکل الکتریکی انتقال می دهد.
برخلاف دستگاه های قبلی جمع کننده عرق بدن، این دستگاه جدید نیاز ندارد بیمار برای مدت طولانی بنشیند تا عرق بدنش جمع آوری شود.
این دستگاه جدید یک سیستم دو قسمتی متشکل از سنسورهای انعطاف پذیر و ریزپردازنده هاست که به پوست چسبیده، غده های عرق بدن را تحریک کرده و سپس وجود مولکول ها و یون های مختلف را براساس سیگنال های الکتریکی شان شناسایی می کند.
به عنوان مثال، میزان بالای یون کلرید نشانه وجود فیبروز کیستیک است، درحالیکه میزان بالای گلوکز خون، دیابت را نشان می دهد.
در شیوه های رایج تشخیص فیبروز کیستیک لازم است بیمار به یک مرکز تخصصی مراجعه کرده و به مدت ۳۰ دقیقه بنشیند تا الکترودها با تحریک غدد عرق ریز در پوست، عرق لازم برای ازمایش را جمع آوری نمایند. فیبروز کیستیک یک بیماری ژنتیکی است که موجب می شود ماده های مخاطی در ریه ها، لوزالمعده و اعضای دیگر تشکیل شوند.
به گفته دکتر کارلوس میلا، عضو تیم تحقیق از دانشگاه استنفورد کالیفرنیا، «در دستگاه فعلی، سنسور با تحریک پوست موجب تولید عرق در مدت چند دقیقه می شود و بلافاصله ترکیبات آن را ارزیابی کرده و داده ها را از طریق تلفن همراه به سرور آنالیزکننده نتایج انتقال می دهد و تمامی این آزمایش همگی در یک مرحله و زمان کوتاه اتفاق می افتد.»
منبع:مهر
ارسال دیدگاه