رئیس فراکسیون تولید و اشتغال مجلس شورای اسلامی:
نظام آموزشی تناسبی با نیاز بازار کار ندارد
عضو هیات رئیسه و رئیس فراکسیون تولید و اشتغال مجلس شورای اسلامی گفت: در سال های اخیر نظام آموزشی هیچ گونه تناسبی با نیاز بازار کار نداشته و همین امر باعث عدم تناسب در تخصص و اشتغال شده است.
به گزارش خبرنگار پانا استان مرکزی، غلامرضا کاتب در جلسه ستاد راهوری و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان مرکزی افزود: طی ۱۰ سال منتهی به سال ۱۳۹۴ تعداد دانش آموزان رشته علوم تجربی ۲۲.۵ درصد افزایش یافته و این در حالی است که تعداد کل دانش آموزان در این دوره ۱۴.۵ درصد کاهش داشته است.
وی ادامه داد: در رشته ریاضی با کاهش ۲۱ درصدی، در رشته علوم انسانی با کاهش ۴۲.۵ درصدی و در شاخه فنی و حرفه ای با کاهش ۱۵.۵ درصدی دانش آموزان مواجه بوده ایم.
عضو هیات رئیسه و رئیس فراکسیون تولید و اشتغال مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در آزمون کنکور سراسری سال ۱۳۹۵ از مجموع یک میلیون و ۷۵ هزار و ۶۸۲ ثبت نام کننده ۴۹.۵ درصد مربوط به گروه آموزشی علوم تجربی بوده و این در حالی است که تنها ۱۵ درصد به گروه ریاضی، ۱۷.۵ درصد به گروه انسانی و ۵.۵ درصد به گروه هنر و ۱۱ درصد به گروه زبان اختصاص داشته است.
کاتب بیان کرد: این امر بیانگر آن است که در کنکور سال ۱۳۹۵ نزدیک به ۵۲۰ هزار داوطلب در طلب تصاحب ۵ هزار و ۵۰۰ صندلی موجود در رشته های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی ثبت نام کرده اند که در نهایت از هر ۹۴ نفر تنها یک نفر به این رشته ها راه یافتند و این موضوع نشان می هد گرایش به ثبت نام در علوم تجربی در حد نامتوارنی افزایش یافته است.
وی ابراز داشت: نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاه های کشور از ۴ درصد در سال ۱۳۷۵ به ۱۵ درصد در سال ۱۳۹۰ رسیده و برآورد می شود این رقم در سال ۱۳۹۵ نزدیک به ۴۰ درصد است.
ارسال دیدگاه