کارشناس مرکز مشاوره آموزش و پرورش کاشان گفت:
فرهنگ استفاده از مشاوره، ضرورت جامعه مدرن است
یک کارشناس مرکز مشاوره آموزش و پرورش کاشان گفت: با وجود آنکه هر روز مشکلات ناشی از بی اطلاعی، خسارتهای مادی و معنوی بر شهروندان وارد می کند اما هنوز بسیاری از مردم خود را بینیاز از مشاوره و آموزش میپندارند.
به گزارش خبرنگار پانا کاشان، "الهه خیرخواه" اظهار کرد: مردمی که از خدمات مشاوره آگاهی ندارند، مشاوره را امری نامعقول دانسته و مراجعه به مشاور را نشانگر ضعف شخصیتی خود در برخورد با مشکلاتشان برشمرده و از آن دوری می کنند .
وی تصریح کرد: مشکلات ناشی از ناآگاهی شهروندان، گاهی منجر به بحران های روحی روانی می شود که طلاق، اعتیاد، خودکشی ، مشکلات تحصیلی، اختلافات خانوادگی، نارضایتی شغلی، ورشکستگی حرفه ای و افسردگی بخشی از آنها است.
وی تاکید کرد: به موازات توسعه شگفت انگیز علوم و فنون ، استفاده از آموزش و مشاوره برای شهروندان جامعه و حتی تکتک افراد خانواده اهمیت پیدا می کند و همه ابعاد زندگی از مشکلات شغلی در قالب مشاوره شغلی تا مشکلات اقتصادی و ازدواج، تا انواع آسیبهای ناشی از رسانه و مشکلات ارتباطی و درون فردی را دربر میگیرد .
وی گفت :باید بپذیریم که همه ما نیازمند آموزش و خدمات مشاورهای هستیم نه به دلیل آن که ضعیف هستیم بلکه از آن جهت که هر انسانی نیازمند یادگیری و مشورت است تا زندگی خود را به هدر ندهد و تجربیات شکست خورده دیگران را تجربه نکند و همان تعبیری که یک ساعت تفکر را بالاتر از هزار عبادت می داند.
وی افزود: با وجود دغدغههای فردی و اجتماعی شهروندان و نیازی که جامعه برای روبرو شدن با ناهنجاریها احساس میکند و حساسیتهایی که برای هدایت نسل آینده و تجهیز آنان برای مقابله با آسیبها وجود دارد، توجه به مشاوره یک ضرورت است که سیاستگزاران باید مورد توجه قرار دهند.
به گفته وی، نبود فرهنگ نیاز به مشاوره در جامعه، یکی از مشکلات اساسی است که رشد و توسعه و رفاه و امنیت روانی شهروندان را با مشکل مواجه کرده است که کثرت پرونده در محاکم قضایی شاهد آن است.
وی تاکید می کند: خانواده ای که برای نیازهای ساده ای مثل خرید کفش به افراد مختلفی مشورت می کند، اما نوبت به سرنوشت و مسایل مهم زندگی خود که می رسد از مراجعه به مراکزمشاوره و راهنمایی خودداری کرده و همین امر باعث شکست آنها می شود در حالی که این مشکلات به سادگی قابل پیشگیری و حل است.
خیرخواه گفت:برای ترویج فرهنگ مشاوره و راهنمایی باید از سنین کودکی و در مدارس آغاز کرد و مشاوره را به عنوان یک درس در محتوای آموزشی گنجاند اما نه برای گرفتن نمره و افزایش محفوظات دانش آموزان بلکه برای آنکه سلامت روحی و روانی شهروندان تامین شده و از هزینه های سنگین اشتباه جلوگیری شود.
ارسال دیدگاه