توسعه گلستان های نوش آباد کاشان از دو جریب به ۵۰ جریب

مجری طرح کشت گل محمدی در نوش آباد گفت: بازدهی بالای کشت گل ، باعث شد که با گذشت فقط هفت سال از آغاز طرح کشت گل، گلستانهای این شهر از دو جریب به ۵۰ جریب توسعه پیدا کند که افزایش ۲۵ برابری است.

کد مطلب: ۶۱۵۲۲۰
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرنگار پانا کاشان، "محمود ساجدی" در گفت و گو با خبرنگاران افزود: دوره کشت آزمایشی برای کشت گل در منطقه کویری نوش آباد به سر آمده است و حالا نوبت مسوولان جهاد کشاورزی است که به طور واقعی از کشاورزان حمایت کنند.

به گفته وی، بحران آب بزرگترین تهدید زندگی در منطقه کویری است بنابراین مدیران اجرایی برای ایجاد اشتغال و جلوگیری از مهاجرت شهروندان، باید کشت جایگزین را ترویج کنند که کاشت گل محمدی با توجه به زمان برداشت، کیفیت محصول و سازگاری آب و هوا،جایگزین مناسب در این منطقه است.

وی اظهار داشت: گندم، هندوانه و خربزه و خیار از جمله محصولات نوش آباد و مناطق اطراف آن است که برای تولید یک کیلو گندم ۱۳۰۰ لیتر آب و برای هندوانه و خیار نیز به ترتیب ۵۰۰ و ۲۰۰ لیتر آب مورد نیاز است که منجر به تشدید بحران آب می شود.

وی تصریح کرد: کشور ما با وجود نزدیک به دو هزار گونه گیاه دارویی به همراه هند، چین و یونان از جمله کشورهایی است که صاحب طب سنتی است و ترویج کشت گل و گیاهان دارویی، اشتغال‌زایی و درآمد‌زایی بالایی به ویژه در مناطق کویری به همراه دارد.

این کارآفرین نوش آبادی گفت:یک هکتار گل و گیاهان دارویی برای حداقل۱۵۰ نفر اشتغال ایجاد ‌کند که به دلیل مصرف کم آب و همچنین سرمایه اولیه کم می تواند علاوه بر مهار بیابان زایی منجر به اشتغال پایدار به ویژه در شهرهای کوچک مثل نوش آباد شود.

وی نوع آبیاری، زمین های پراکنده و هجوم حیوانات موذی را از جمله مشکلات کشاورزی در این منطقه عنوان کرد و افزود: آبیاری قطره‌ای که روشی ساده با بازدهی بیشتر است به علاوه یکپارچه سازی زمین های کشاورزی نیازمند حمایت مسوولان است که تاکنون توجهی بدان نشده است.

ساجدی با اشاره به عنصر زمان در برداشت گل گفت: زمان برداشت گل در گلستان‌های کاشان نیمه دوم اردیبهشت است، ولی در مناطق کویری به اواخر فروردین منتقل می‌شود که کیفیت عطر و اسانس گل را حفظ می‌کند .

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار