قاسمی: روابط ایران و روسیه در بهترین شرایط خود قرار دارد

بهرام قاسمی با تاکید بر اینکه وزارت خارجه مسئولیتی در مذاکرات با عربستان درباره حج ندارد، اظهار کرد: سازمان حج و زیارت مسئول این مذاکرات است و نتایج مذاکرات را در زمان مقتضی اعلام می کند.

کد مطلب: ۶۰۴۲۹۵
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرنگار سیاسی پانا، سخنگوی وزارت خارجه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی در پاسخ به این پرسش که در خبرها آمده بود اروپایی ها به ترامپ توصیه کردند به ایران در چارچوب برجام فشار بیاورد اما برجام را پاره نکند، گفت: تا جایی که می دانم مواضع اروپایی‌ها در رابطه با برجام روشن است. آن‌ها حامی و بخشی از برجام هستند و طیف وسیعی از این کشورها تفاهماتی را در بحث هسته‌ای با ایران داشته‌اند و در مذاکرات مربوطه حضور فعال داشتند.

وی گفت: من چنین خبری دریافت نکرده‌ام که کسی در اروپا خواهان فشار به ایران در چارچوب برجام باشد، برعکس آنها علاقه‌مند به افزایش همکاری و توسعه روابط هستند و شاهد این مساله رفت و آمد میان هیات های دو طرف در ماه‌های گذشته است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در رابطه با مذاکرات هیات اعزامی ایران به عربستان در خصوص موضوع حج و ورود وزارت خارجه به این مذاکرات اظهار کرد: مسئولیت مذاکره با عربستان درباره حج به عهده سازمان حج و زیارت است و وزارت خارجه مسئولیتی ندارد.

وی ادامه داد: تا جایی که می دانم این مذاکرات تا حد مثبتی پیش رفته است و درباره برخی ساز و کارها و مکانیزم های فراهم کردن امکانات و تسهیلات کنسولی بحث شده است. در عین حال سازمان حج و زیارت در زمان مقتضی نتایج مورد مذاکره را اعلام خواهد کرد.

قاسمی درباره دیدار اخیر اردوغان و روحانی در پاکستان در حاشیه اجلاس اکو گفت: این دیدار به درخواست طرف ترک انجام شد و به نظر ما دیداری به جا و به هنگام و درست و با نتایج مثبت بود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت که در این دیدار به صراحت درباره آخرین تحولات و مسایلی که بین دو کشور وجود داشت گفت‌وگو و رایزنی شد و تفاهماتی حاصل شد.

خبرنگاری از سخنگوی وزارت امور خارجه در ارتباط با موضوع بحرین و اقدامات رژیم آل خلیفه علیه شیعیان این کشور و روحانیانی چون شیخ عیسی قاسم پرسید که بهرام قاسمی در پاسخ تصریح کرد: مواضع ایران در خصوص بحرین مشخص است. ما بارها گفته‌ایم که دولت بحرین به جای فرافکنی مشکلات موجود و ایجاد مشکل برای بخش عمده از مردم این کشور نیاز دارد که رویکرد جدیدی را نسبت به مردم و افکار عمومی این کشور داشته باشد و به جای امنیتی کردن امور راهکار تعامل و مذاکره را در ارتباط با مشکلات موجود در پیش بگیرد.

وی در مورد اخبار منتشر شده در ارتباط با دادگاه شیخ عیسی قاسم، روحانی برجسته بحرینی نیز گفت: در مورد دادگاه ایشان و آنچه که شما به آن اشاره کردید اطلاع دقیقی ندارم و ما قبلاً مواضع خود را در این ارتباط اعلام کرده‌ایم.

خبرنگار دیگری در مورد بحث حضور نیروهای آمریکایی در سوریه و همچنین تحولات سوریه از سخنگوی وزارت امور خارجه پرسید که وی در پاسخ گفت: تحولات آستانه و ژنو در ارتباط با سوریه مسیر خود را طی می‌کند و این تلاش وجود دارد که نشست آستانه ۴ قبل از نشست ژنو آتی برگزار شود.

وی تصریح کرد: در مورد حضور نیروهای آمریکایی در سوریه و مباحث منتشر شده در این ارتباط اطلاع دقیقی ندارم.

در ادامه این نشست خبرنگاری خطاب به سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: هفته پیش شاهد این بودیم که چین به همراه روسیه قطعنامه ضد سوری شورای امنیت را وتو کرد. با توجه به مواضع چین آیا این احتمال وجود دارد که پکن به روند نشست‌های آستانه بپیوندد؟ که بهرام قاسمی در پاسخ اعلام کرد: مواضع چین در ارتباط با مسائل منطقه‌ای، از جمله مسأله سوریه روشن است.

وی افزود: در مورد آستانه و اضافه شدن کشورهایی به این نشست در ابتدا یا حتی اواسط شکل‌گیری این روند دیدگاه‌های مختلفی مطرح شد. برخی از کشورها علاقه‌مند بودند که تعداد کشورهای عضو نشست آستانه را افزایش دهند که با مخالفت جدی دیگر کشورهای حاضر روبرو شدند. چرا که در همان موقع این استدلال وجود داشت که اگر در نقطه آغازین شکل‌گیری این روند تعداد اعضا افزایش پیدا کند ممکن است که میزان تفاهمات حاصله کاهش پیدا کند و در همین چارچوب بهتر است تا رسیدن به یک نقطه مشخص این روند در یک محدوده کوچکی ادامه پیدا کند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر سه کشور ایران، روسیه و ترکیه از اعضای اصلی آستانه هستند، ادامه داد: این به این معنا نیست که کشورهایی دیگر برای حضور در این روند اظهار علاقه نکرده‌اند و چین و سایر کشورها می توانند در این حوزه حضور داشته و نقش ایفا کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار پانا در ارتباط با پیشرفت ارتش عراق در مبارزه با تروریست‌ها در موصل گفت: بحث موصل بحث پیچیده و سختی است، دشواری‌های خاص خود را دارد ولی دولت مرکزی عراق توانسته به خوبی در این مسیر حرکت کند و امیدواریم که با درایت، این مسیر ادامه پیدا کند و موصل از حضور تروریست‌ها پاک شود و دیگر شاهد حضور آنها در عراق نباشیم و عراق به کشوری امن و با ثبات که در مسیر توسعه اقتصادی حرکت می‌کند تبدیل شود.

وی با بیان اینکه اراده جدی دولت بغداد در مبارزه با تروریست‌ها قابل تحسین است، افزود: در این مسیر باید جامعه جهانی به عراق به عنوان کشوری که در حال مبارزه با تروریسم‌ها است کمک کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه برخی از تحلیلگران معتقدند که ایران در ارتباط با موضوع دفاع از مسلمانان میانمار آنطور که در شأن جمهوری اسلامی ایران است عمل نکرده است، اظهار کرد: باید به این نکته توجه داشت که ما نمی‌توانیم در مسائل داخلی کشوری دخالت کنیم ولی با مکانیسم‌هایی می‌توانیم موضوع مسلمانان آن منطقه را پیگیری کنیم و در همین چارچوب اقداماتی انجام شده است از جمله اینکه مدتی پیش شاهد بودیم که آقای ظریف نامه‌ای را به دبیرکل سازمان ملل متحد نوشتند و خواستار پیگیری وضعیت مسلمانان میانمار از سوی سازمان ملل متحد شدند. چند وقت پیش نیز اجلاس فوق‌العاده سازمان همکاری‌های اسلامی در مالزی در ارتباط با بررسی وضعیت مسلمانان میانمار برگزار شد که ایران نیز حضوری فعال و پررنگ در این اجلاس داشت و ما مواضع خود را در این ارتباط مطرح کردیم.

وی ادامه داد: بهرام قاسمی با بیان اینکه ما در این مسیر تلاش‌های خود را ادامه خواهیم داد تأکید کرد: همانطور که گفتم باید به این نکته نیز توجه داشت که ما در مسائل داخلی کشورها نمی‌توانیم دخالت مستقیمی داشته باشیم اما می‌توانیم به دولت میانمار توصیه‌هایی را داشته باشیم که این توصیه‌ها بارها اعلام شده است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار