گزارش پانا از نشست خبری پشت دیوار سکوت؛
عدم اکران پشت دیوار سکوت به دلیل تصمیم نژادپرستانه و ضدمذهب ترامپ
مسعود جعفری جوزانی کارگردان فیلم سینمایی «پشت دیوار سکوت»؛گفت: ما همه تلاش خود را کردیم که بتوانیم فیلم را با کیفیت لازم برای نمایش در کنفرانس جهانی زن آماده کنیم اما تصمیم نژادپرستانه و ضد مذهب ترامپ امکان حضور 7 کشور در آمریکا را فراهم نمیکند و ترجیح دادیم که در مقابل این تصمیم نابخردانه از نمایش فیلم پرهیز کنیم.
به گزارش خبرنگار فرهنگی پانا، صبح امروز نشست خبری فیلم سینمایی «پشت دیوار سکوت» با حضور مسعود جعفری جوزانی کارگردان، سحر جعفری جوزانی بازیگر و اعضای هیأت مدیره انجمن حمایت از کودکان و نوجوانان توانیاب در مرکز این انجمن برگزار شد.
در ابتدای این نشست منصوریان یکی از اعضای هیأت مدیره انجمن درباره فعالیتهای این انجمن گفت: این انجمن قصد داشت برای چندمین بار در شصت و یکمین کنفرانس کنفرانس جهانی زن در مقر اصلی سازمان ملل در نیویورک حضور داشته باشد که متأسفانه با تصمیم اخیر رئیس جمهور آمریکا و عدم ارائه ویزا نمیتوانیم ۳۰ اسفندماه در کنفرانس جهانی زن شرکت کنیم در شرایطی که در مقر اصلی سالنی را اجاره کردیم تا فیلم «پشت دیوار سکوت» را برای حاضرین نمایش دهیم و نشان دهیم ما علاوه بر فعالیتهای اجتماعی گسترده در ایران، به تعهدات خود در جامعه بینالملل نیز عمل میکنیم و جهانی میاندیشیم و ارزشهای ملی را پاس میداریم اما متأسفانه با این تصمیم غلط و مغرضانه نمیتوانیم حاضر شویم با این وجود که پیش از این دعوتنامه برای ما از سوی کنفرانس CSW ارسال شده و ما تمام هزینههای پرواز، سالن، هتل را پرداخت کرده و میکنیم اما این صدای مظلومیت را نمیتوان در جهان خفه نگه داشت و نباید بین انسانها تبعیض قائل شد.
وی خاطر نشان کرد: ما در انجمن تلاش میکنیم با نگاه انسانی از تبعیض بین افراد به دلیل بیماریهای متعدد خودداری کنیم اما کشوری مانند آمریکا تصمیمی کاملاً نژادپرستانه و عجیب گرفته است و ما در اعتراض به این تصمیم از رفتن به کنفرانس صرفنظر میکنیم و اطلاعیهای را در این خصوص منتشر کرده و رونوشت آن را برای مقامات عالی ایران و آمریکا ارسال کردیم.
در ادامه این نشست مسعود جعفری جوزانی در ادامه این نشست گفت: نطفه و فکر اولیه ساخت فیلم برای آگاهی بخشی به مخاطب و شکستن تابو بیماری ایدز بسته شد و اینکه بتوانیم بر جهل و نادانی جامعه نسبت به این بیماری غلبه کنیم. قرار بر این بود ۲۰ مارس (۳۰ اسفندماه) فیلم در مقر اصلی سازمان ملل توسط انجمن احیای ارزشها به نمایش درآید اما با تصمیم غلط و عجیب ترامپ، این امر محقق نشد. ما همه تلاش خود را کردیم که بتوانیم فیلم را با کیفیت لازم برای نمایش در کنفرانس جهانی زن آماده کنیم اما تصمیم نژادپرستانه و ضد مذهب ترامپ امکان حضور ۷ کشور در آمریکا را فراهم نمیکند و ترجیح دادیم که در مقابل این تصمیم نابخردانه از نمایش فیلم پرهیز کنیم.
وی ادامه داد: این رفتار ترامپ خلاف قانون اساسی آمریکا است و ملت آمریکا همانطور که در جنگ ویتنام دوشادوش سربازان و ملت ویتنام فعالیت کردند با این تصمیم عجیب مقابله میکنند، در تصور من هیچگاه چنین چیزی خطور نمیکرد که ریاست جمهوری یک کشور این تصمیم را بگیرد، این تفکر ارتجاعی و فاشیستی است. دولت آمریکا اطلاعات دقیقی از حضور اقلیت ایرانی در آمریکا دارد و میداند این اقلیت سهم بزرگی در مراکز مختلف پزشکی و ناسا در این کشور دارند. ایران از معدود کشورهایی است که مهاجران بسیار با سوادی در آمریکا دارد. امروز شرایطی فراهم شده که فیلم را میتوان در همه جای دنیا به تماشا نشست اما این تصمیم NGO به نفع انسانیت است که جلسهای برگزار نکند در شرایطی که بسیاری را دعوت کرده است. این اعتراض به گوش همه افرادی که در سازمان ملل حضور دارند برساند، متأسفم هنوز در دنیا رهبری تصمیم غیرانسانی میگیرد.
جوزانی درباره خونهای آلوده که وارد کشور شد و فیلم به آن نیز میپردازد، گفت: خونهای آلوده از فرانسه به ایران وارد شد که همزمان به ۶ کشور دیگر نیز این خونها ارائه شده بود، آن کشورها فرانسه را متعهد به غرامت کردند اما متأسفانه مسئولین حتی آگاهیرسانی در این حوزه به افرادی که خون دریافت کردند نیز ندادند و این حقیقت را نمیتوان کتمان کرد. مستندی در این باره با عنوان «چند قطره خون» توسط فرید نامور ساخته شد اما شرایط نمایش آن فراهم نیامد زیرا منافع عدهای به خطر میافتاد. ترامپها در همه جای دنیا هستند.
وی ادامه داد: عدم حضور فیلم در سازمان ملل مبارزه با تبعیض است، انجمنهای مردمنهاد سابقه دیرینهای در کشور ما دارند در زمان حمله مغولها نیز این نهادهای مردمی توانستند موفق عمل کنند و به عقیده من نهادهای مردم محور به خوبی میتوانند فعالیت کنند زیرا هیچگاه وابسته به دولت نیستند و دچار سیاستزدگی نمیشوند همانگونه که فیلم اشاره دارد و پیشنهاد میدهد تأسیس نهادهای مردم محور میتواند راه نجاتی برای حل مسائل اجتماعی باشد به همین دلیل فعالیت در انجمنهای مردم نهاد برایم بسیار خوشحال کننده است و در کنار سیاستمدارها حال خوشی نداشتم همانگونه که فیلم اشاره دارد برای تغییر زندگی باید در هر محلهای انجمنهای مردمنهاد شکل بگیرد تا راه نجاتی فراهم شود.
کارگردان فیلم «ایران برگر» درباره اکران فیلم توضیح داد: امیدوارم هرچه زودتر فیلم اکران شود و با کمک این نهادها و NGOها فیلم به درستی دیده شود تا رسالت اصلی آن که آگاهی بخشی است محقق شود.
در پایان این نشست اطلاعیه انجمن در تحریم حضور در کنفرانس جهانی زن در سازمان ملل و عدم نمایش فیلم در مقرر اصلی سازمان ملل قرائت شد.
ارسال دیدگاه