مدیرعامل ستاد دیه کشور تشریح کرد
آمار تکان دهنده کشته شدن بر اثر تصادفات در جادهها / آزادی ۶۷ هزار زندانی غیرعمد تاکنون
خبرگزاری پانا: مدیرعامل ستاد دیه کشور گفت: آمار کشته شدن ۸۰۰ هزار نفر در طی ۳۳ سال گذشته بر اثر تصادف جادههای درون شهری و برون شهری تکان دهنده است و باید بیمه شخص ثالث برای رانندگان اجباری شود.
به گزارش خبرگزاری پانا، سید اسدالله جولایی در همایش تجلیل از نیکوکاران و دستاندرکاران کمک به آزادی زندانیان نیازمند با اشاره به این نکته که در ۲۰۰ نقطه کشور جشن گلریزان برگزار کردهایم، اظهار کرد: این جشن گلریزان توسط ستاد مردمی است و تاکنون استقبال خوبی صورت گرفته است.
وی با تاکید به اینکه جمعآوری کمکهای مردمی موجود و نیز قوانین بودجه گنجانده شده حکم درمان را دارد، افزود: مهمتر از درمان بحث پیشگیری است که طی تحقیقی که در این زمینه انجام شده، دو آمار تکان دهندهای در این خصوص به دست آمد.
مدیرعامل ستاد دیه کشور با اشاره به آمارهای خیره کننده در ۳۰ سال گذشته تصریح کرد: در این مدت، ۹ میلیون نفر تاکنون در تصادفات جادهای به بیمارستانها منتقل شدهاند و این در حالی است که در همین بازه زمانی نیز ۴۳۶ هزار راننده به دلیل تصادفات راهی زندان شدهاند.
وی ادامه داد: اما با وجود اینکه تاکنون به دلیل سهل انگاری ها هزارها میلیارد تومان خسارت به مملکت تحمیل کردهایم اما هنوز برخی از خانوادهها به عنوان هدیه برای فرزندان بدون گواهینامه خود موتور هدیه میدهند.
جولایی افزود: از زمان تشکیل ستاد دیه کشور بیش از ۶۷ هزار نفر زندانی غیر عمد از زندانهای کشور آزاد شدند.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته ۱۲ هزار و ۳۸۴ نفر زندانی بدهی با مبلغ ۵۰۹ میلیارد تومان توسط ستاد دیه کشور آزاد شدهاند، تصریح کرد: امروز بسیاری از زندانیان ما را زندانیان مهریههای سنگین تشکیل میدهند.
مدیرعامل ستاد دیه کشور با انتقاد از اینکه چرا دفترخانههای ثبت ازدواج چنین مهریههای سنگینی را ثبت میکنند، اظهار کرد: تعداد زندانیان مهریه بسیار زیاد است و در این مورد باید فرهنگ سازی انجام گیرد.
وی اضافه کرد: طی تحقیق آسیب شناسی ۱۰ سالهای که توسط ستاد دیه سراسر کشور صورت گرفته است، مشخص شد که ۵۰ درصد از افرادی که در زندانها هستند گواهینامه رانندگی و ۸۰ درصد بیمهنامه ندارند.
جولایی افزود: در مجلس هشتم بسیار برای تصویب قانون بیمه شخص ثالث تلاش شد چنان که میتوان گفت، تا قبل از اصلاح بیمه اجباری شخص ثالث در روز ۵۷ تا ۶۰ نفر راننده راهی زندان میشدند و این در حالی است که این رقم از ۲۰ شهریور سال ۸۷ با بیمه شخص ثالث به روزی ۲ تا ۳ نفر راننده کاهش پیدا کرد.
وی ادامه داد: سال ۹۲ طبق قانون مصوب زمان اجرای این قانون تمام و احتمال اینکه این قانون تغییر کند وجود دارد که از نمایندگان مجلس درخواست داریم پیشنهاد اجباری شدن بیمه شخص ثالث را در مجلس مطرح و به آن رای دهند.
مدیرعامل ستاد دیه کشور گفت: ۴.۵ سال است که بیمه شخص ثالث اجرا میشود، اما اجباری شدن آن نمایندگان باید در مجلس رای دهند در غیر این صورت به ضرر مردم میشود.
وی افزود: باید در سریالهای تلویزیونی و نیز در کتابهای درسی طرح جامعی از قوانین راهنمایی و رانندگی آموزش مطرح و فرهنگ سازی شود.
جولایی در بخشی از صحبتهای خود گفت: تاکنون ۳۰۰ هزار مصدوم و محروم در تصادفات داشتهایم.
وی همچنین به زندانیان مهریه اشاره و اضافه کرد: در سال گذشته ۲۰ هزار نفر به دلیل مهریه به زندان رفتهاند که برای آزادی ۲ هزار و ۱۳۴ نفر از این بدهکاران مهریه در سراسر کشور هزینهای بالغ بر ۱۰ میلیارد تومانی فراهم و مشکل رفع شد و این در حالی است که ۶۷۸ میلیارد تومان جمع تعهداتشان این افراد بود.
مدیرعامل ستاد دیه کشور گفت: در ۹ ماهه سال جاری یک هزار و ۹۵۶ نفر بدکار مهریه را که ۳۸۱ میلیارد تومان جمع تعهداتشان بود را با ۲۵ میلیارد تومان مشکلشان را حل کردیم.
وی با بیان اینکه اگر بیمه شخص ثالث تصویب نشده بود، حداقل ۵۰ هزار نفر راننده در زندان داشتیم، افزود: که اکنون این رقم نزدیک ۲ هزار نفر راننده در زندانها کاهش یافته است.
ارسال دیدگاه