رییس مرکز تحقیقات ، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل:

گیاهان دارویی در استان اردبیل ساماندهی می شود

رییس مرکز تحقیقات ، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: با بهره گیری از توانمندی های تخصصی و علمی و پژوهشی کشت و بهره برداری از گیاهان دارویی در این استان ساماندهی می شود.

کد مطلب: ۵۶۵۵۸۵
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش پانا استان اردبیل ، حسین کربلایی خیاوی افزود: این مرکز با امضای تفاهم نامه همکاری با انجمن علمی گیاهان دارویی ایران تخصص‌ های علمی ، تحقیقاتی و کاربردی متقابل برای توسعه گیاهان دارویی را مورد تاکید قرار داده است .
وی تشریح کرد: همکاری و تبادل نظر برای برآورده کردن نیازهای آموزشی و پژوهشی طرفین ، ایجاد ارتباط و تبادل اطلاعات علمی ، تحقیقی در چارچوب قوانین و مقررات ، شناخت نیازهای منطقه در زمینه‌ های کاری طرفین و راه ‌اندازی تیم ‌های تحقیقات کاربردی طرفین منطبق با نیازهای منطقه مفاد اصلی این تفاهم نامه را تشکیل می دهد .
رییس مرکز تحقیقات ، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جهاد کشاورزی استان اظهارامیدواری کرد نتایج مثبت این همکاری باعث کارآفرینی و بکارگیری نیروهای تحصیل کرده بیکار در منطقه و رشد و رونق بخش گیاهان دارویی استان شود .
پیش تر کلکسیون گیاهان دارویی شمال غرب کشور پس از تصویب در ستاد توسعه گیاهان دارویی کشور در پایگاه این مرکز واقع در تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی سامیان اردبیل اجرایی شد .
تاکنون ۱۲۸ گونه گیاه دارویی اعم از بومی ، غیربومی ، زراعی و طبیعی از مناطق مختلف در این کلکسیون جمع آوری و کشت گردیده و انتظار می رود تا پایان امسال این تعداد به ۱۷۰ گونه افزایش یابد و طبق برنامه زمان بندی شده در پایان اجرای طرح تعداد گونه های جمع آوری شده بالغ بر ۲۵۰ گونه خواهد بود .
گونه های کشت شده شامل ۹۰ جنس و ۳۵ تیره شامل خانواده نعناعیان ، چتریان و کاسنیان و بیشتر علفی ، یک ساله ، چند ساله و دایمی بوده و در نظر است در سال آینده انواع گونه های درختی و درختچه ای نیز به مجموعه کلکسیون گیاهان دارویی اضافه شود .
ایجاد مجموعه کامل از انواع گیاهان دارویی مناطق مختلف شمال غرب کشور ، حفظ گونه های در حال انقراض و در معرض خطر ، بررسی میزان و ترکیبات مواد موثره گیاهان دارویی ، روش های نوین تکثیر و زاد آوری ، استخراج و بررسی مواد موثره گیاهان دارویی ، استفاده های آموزشی ، پژوهشی و کاربردی از کلکسیون گیاهان دارویی ، فرهنگ سازی و ترغیب به کاشت و تولید گونه های دارویی به جای جمع آوری از طبیعت و فراهم نمودن فضای مناسب برای اجرای پایان نامه های کارشناسی ارشد و دکتری در زمینه گیاهان دارویی از اهداف ایجاد کلکسیون گیاهان دارویی می باشد .

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار