سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد؛

دستگیری 10 نفر در رابطه با حوادث 22 بهمن در قم/ وضعیت خبرنگاران بازداشت شده

خبرگزاری پانا: سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به اینکه لایحه پیشگیری از وقوع جرم در مجمع تشخیص مصلحت است، اعلام کرد: در رابطه با حوادث 22 بهمن قم تاکنون ۱۰ متهم دستگیر شده ‌اند.

کد مطلب: ۵۵۹۸۴
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرگزاری پانا، حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای امروز و در ادامه نشست خبری خود با اصحاب رسانه با اعلام اینکه هنوز حکمی برای فائزه هاشمی صادر نشده است در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تا اتمام مراحل رسیدگی به پرونده و صدور حکم نهایی از دادن جزئیات معذور هستم.

وضعیت خبرنگاران بازداشت شده
سخنگوی دستگاه قضا در ادامه با اشاره به زمان آزادی خبرنگاران بازداشت شده نیز گفت: اگر بیم فرار و تبانی متهم وجود نداشته باشد و الزامی به تداوم بازداشت نباشد، پس از اتمام تحقیقات تا زمان دادگاه فرد با قرار قانونی می تواند آزاد شود.
محسنی اژه ای ادامه داد: حیف نیست که یک خبرنگار با بیرون در ارتباط باشد و مسائل کشور را به بیگانگان بدهد در مورد زمان دادگاه این افراد نیز نمی توان زمانی تعیین کرد و تلاش می کنیم هر چه زودتر مرحله تحقیقات مقدماتی خبرنگاران بازداشتی به پایان برسد البته ممکن است برخی از آنها پس از تکمیل تحقیقات با قرار قانونی تا زمان دادگاه آزاد شوند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری نیز در رابطه با نحوه مرخصی جوانفکر و اینکه آیا او همچنان در مرخصی بسر می برد نیز اظهار داشت: در قانون دو نوع مرخصی برای زندانیان مشخص شده است که اگر فرد دچار بیماری باشد به صورتی که امکان حضور او در زندان وجود نداشته باشد یا به دلیل حضور در زندان امکان تجدید بیماری او وجود داشته باشد، فرد با قید وثیقه آزاد می شود. ضمن اینکه ممکن است به خاطر رفتار مناسب در زندان یا همکاری خوب در جریان پرونده با نظر سازمان زندان ها فرد به مرخصی بیاید.
محسنی اژه ای همچنین در خصوص اتفاقات روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بعد از فرمایشات حکیمانه رهبری باید سعی کنیم که آرامش را در جامعه حاکم کنیم این اتفاق سبب شد به حقوق اصلی مردم که همان آرامش است، لطمه وارد شود.
سخنگوی قوه قضائیه در ادامه در پاسخ به سوالی درباره اینکه عده ای از رسانه ها و نمایندگان مجلس با اسم آوردن از خبرنگاران بازداشتی آنها را خائن و وطن فروش خوانده اند و آیا این خبرنگاران می توانند اعاده حیثیت کنند، تصریح کرد: اگر از فردی که هنوز محاکمه نشده و حکمش صادر نشده است نامی برده شود، این موضوع در صورتی که فرد تبرعه شود قابل پیگیری است، اما اگر فرد تبرعه نشود نمی تواند اعاده حیثیت کند.
وی در ادامه با اعلام اینکه برخی بدهکاران بانکی تحت تعقیب قضایی قرار می گیرند، بیان کرد: برای برخی بدهکاران پرونده تشکیل، دادگاه برگزار و محکوم شده اند و برخی نیز دارای پرونده جاری نیز هستند. البته تعدادی از بدهکاران نیز خواستار زمان شده اند که بانک با دادن فرصت به آنها موافقت کرده‌اند. اگر این افراد بدهی های بانکی خود را پرداخت کنند تحت تعقیب قضایی قرار نمی گیرد و اگر مشخص شود که آنها در گرفتن وام تقلب کرده یا نمی خواهند بدهی ها را پرداخت کنند تحت تعقیب قضایی قرار می گیرند.
دادستان کل کشور نیز با اشاره به لیست 300 نفره نیز توضیح داد: اسامی 300 نفری که گفته شده بود 60درصد پول کشور در جیب آنها است هنوز به قوه قضائیه داده نشده است اما ما خودمان پرونده های بدهکاران بانکی را دنبال می کنیم.
وی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری که از او پرسیده بود چه برنامه هایی برای جلوگیری از ایجاد اخلال در سخنرانی سران کشور دارید؟ نیز گفت: اقدامات پیشگیرانه دو جنبه دارد پیشگیری از وقوع جرم بسیار مهم است و همه باید در پیشگیری کمک کنند.
محسنی اژه ای با بیان اینکه قوه قضائیه به تنهایی نمی تواند از وقوع جرم جلوگیری کند، تصریح کرد: البته ما معاونت ویژه ای در رابطه با پیشگیری از وقوع جرم داریم و در صورت تصویب لایحه پیشگیری از وقوع جرم در مجمع دست ما برای جلوگیری از وقوع این اتفاق بازتر است.
دادگاه قضات معلق پرونده کهریزک 8 اسفندماه برگزار می شود
سخنگوی قوه قضائیه در رابطه با دیدارش با سعید مرتضوی و زمان دادگاه او نیز در پاسخ به خبرنگار دیگیری گفت: دادگاه قضات معلق پرونده کهریزک 8 اسفند برگزار می شود و زمان دادگاه به متهمان یا وکلای آنها ابلاغ شده است و اگر آنها به دادگاه احضار شوند و در آن حضور پیدا نکنند براساس قانون با این افراد رفتار می شود. در رابطه با دیدارم با سرپرست تامین اجتماعی نیز باید بگویم که در شب آزادی او دیداری در دادسرا انجام شد.
دستگیری 10 نفر از اخلال ‌گران سخنرانی رئیس مجلس در قم
محسنی اژه ای با بیان اینکه ده نفر به علت برهم زدن سخنرانی رئیس مجلس در قم تاکنون شناسایی شده و از آنها تحقیق شده است، افزود: کار شناسایی این افراد همچنان ادامه دارد و ممکن است نفرات دیگری نیز شناسایی و برای آنها پرونده تشکیل شود.
سخنگوی دستگاه قضا در ادامه در پاسخ به خبرنگاری در مورد ارسال پرونده تخلفات بانک پارسیان به قوه قضائیه گفت: تا زمانیکه مسئول دولتی در این رابطه مصاحبه کرده بود هیچ پرونده ای برای دستگاه قضا ارسال نشده بود.
وی در ادامه در پاسخ به خبرنگاری که پرسید با اشاره به اینکه گفته می شود روباه پیر عامل تعرض به بیش از 50 دختربچه در مشهد از اتهام افساد فی الارض تبرئه شده است نیز افزود: اولا اثبات مساله تجاوز بسیار سخت است و در مورد این پرونده نیز باید بگویم که دادستان مشهد به طور ویژه در حال پیگیری موضوع است. نباید این گونه مسائل را به صورتی در جامعه مطرح کنیم که اشاعه دهنده فحشا شود.
محسنی اژه ای با اشاره به شنود غیرمجاز و ترویج آن در محافل عمومی یادآور شد: هر گونه شنود یا ترویج آن غیرقانونی و خلاف است.
سخنگوی قوه قضائیه همچنین در مورد اقدامات قوه قضائیه در پرونده ترور سردار شهید شاطری بدست رژیم صهیونیستی نیز گفت: رژیم تروریست صهیونیستی تکلیفش معلوم است و دنیای مدعی حقوق بشر نیز در رابطه با جنایت های آن هیچ اقدام موثری نمی کند. صرف اقدامات حقوقی در رابطه با اسرائیل کفایت نمی کند چراکه شیطان بزرگ پشت سر او است. البته این موضوع مانع از تکلیف حقوقی دستگاه های کشور نیست و اقداماتی از سوی وزارت امور خارجه و امور روابط بین الملل قوه قضائیه در حال انجام است.
دادستان کشور همچنین درخصوص پرونده های زمین خواری نیز در پایان گفت: هر دولتی ممکن است در زمان خودش زمین هایی را واگذار کند که دولت بعدی این اقدام را قبول نداشته باشد و به این پرونده ها زمین خواری اطلاق شود همانگونه که در همین دولت نیز زمین هایی واگذار شده است و افراد تاکنون به تعهداتشان عمل نکردند. با عنوان مثال فردی در اصفهان مدعی شده است که برای کار نیازمند دو هزار و 500 هکتار زمین است این در حالی است که این فرد از سوی افرادی در تهران حمایت می شود البته دادستان اصفهان در این رابطه وارد عمل شده است ضمن اینکه هر پرونده زمین خواری که متعلق به هر فردی باشد، در قوه قضائیه رسیدگی می شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار