مرگ و میر بیماران کلیه پس از جراحی قلب بیش از سایر بیماران است

یک نفرولوژیست با بیان اینکه مرگ و میر در بیماران مبتلا به نارسایی کلیه پس از جراحی قلب بیش از سایر بیماران است، یادآور شد: نرخ مرگ پس از عمل جراحی 1تا4 درصد است اما باید دانست که اگر عمل جراحی به طور اورژانس و با شتاب انجام شود ریسک مرگ 5 برابر عمل های جراحی انتخابی می شود.

کد مطلب: ۵۳۴۹۱۵
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرگزاری پانا، بهروز برومند در آستانه برگزاری هجدهمین کنگره تازه های قلب و عروق ایران درباره گفت: بیماران نامزد جراحی قلب باید از دیدگاه ساختار و درستی کار دیگر اندام های بدن بررسی شوند. جراحی قلب مانند هر عمل جراحی دیگر روی سایر اندام های بدن پیامدهایی خواهد داشت.

وی با بیان اینکه عملکرد همه اندام های بدن به یکدیگر وابسته است، افزود: برای نمونه بیماران با cholestatic jaundice زمینه بیشتری برای نارسایی کلیه در پی عمل جراحی قلب دارند، زیرا نزد بیماران با سیروز کبد مقاومت سرخرگ ها کم است و فشار خون بیمار پس از عمل به هنگام به اندازه افزایش نخواهد یافت.

این نفرولوژیست در ادامه با بیان اینکه مرگ و میر در بیماران مبتلا به نارسایی کلیه پس از جراحی قلب بیش از سایر بیماران است، یادآور شد: نرخ مرگ پس از عمل جراحی ۱تا۴ درصد است اما باید دانست که اگر عمل جراحی به طور اورژانس و با شتاب انجام شود ریسک مرگ ۵ برابر عمل های جراحی انتخابی می شود.

به گفته وی، اگر عمل جراحی قلب در بیمار۶۰ساله مبتلا به نارسایی کلیه همراه دیابت شیرین باشد میزان مرگ و میر می تواند به بیش از ۵۰درصد افزایش یابد.

برومند با بیان اینکه بیماران با نارسایی کلیه و یا دفع زیاد پروتئین از گروه بیمارانی هستند که بیشتر از انسان های تندرست نیاز به جراحی قلب پیدا خواهند کرد، عنوان کرد: بیماری قلب و رگ ها مهم ترین علت مرگ و میر در بیماران با نارسایی کلیه است.

وی افزود: گذشته از آسیب های زیانبار قلب و کلیه روی یکدیگر، گاهی بیمارانی که برای بررسی تنگی سرخرگ های اکلیلی قلب آنژیوگرافی می شوند، توان کلیه خود را از دست می دهند و بیمار نارسایی کلیه در پی کاربرد ماده حاجب پیدا می کند که خود پیامدهای ناخواسته ،ناگوار جراحی قلب را بیشتر نموده و بیماریزا است.

این نفرولوژیست در ادامه خاطرنشان کرد: گذشته از این کاهش یا زیادی قند خون و پرفشاری خون که همراه بیماری های پیشرفته بازگشت ناپذیر کلیه خود جداگانه در این بیماران پیامدهای زیانبار دارند.

بهروز برومند با توجه به اینکه جراحی قلب بیمار مبتلا به نارسایی کلیه باید با همکاری متخصص کلیه انجام شود، گفت: جراح قلب گاهی با یک متخصص کلیه رایزنی می کند تا از درستی کلیه مطمئن شوند و پس از عمل اگر نارسایی کلیه پیدا شد روشن باشد که نارسائی حاد کلیه به دنبال عمل جراحی پیدا شده است. اگر نارسائی حاد کلیه در پی آنژیوگرافی پیش آمده باشد ، بهتر است عمل جراحی انتخابی قلب برای زمانی برنامه ریزی گردد که کار کلیه کاملا طبیعی شده باشد.

وی افزود: اگر از دید قلب در این بیماران عمل جراحی فوریت داشته باشد ناگزیر باید عمل جراحی انجام شود .باید به بستگان بیماران گفته شود که پیش آگهی عمل جراحی قلب برای چنین بیماری بسیار ناخوشایند خواهد بود.

برومند در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: اگر فشار خون در بیمارانی که دیابت شیرین نارسایی کلیه دارند بیش از اندازه زیاد باشد باید نخست میزان قند خون اندازه گیری شود زیرا گاهی کاهش بیش از اندازه قند خون در اثر انسولین میتواند سبب زیاد شدن چشمگیر و نگران کننده فشارخون شریانی شود که با دادن قند میزان فشارخون پائین خواهد آمد.

وی با بیان اینکه دربیماران با نارسایی کلیه نخست باید رنگ پوست و مخاط ها را دید که اگر سرخی آن کم باشد نشانه کم خونی ناشی از نارسایی کلیه و کمبود اریتروپوئتیناست، تصریح کرد: پاره ای از بررسی ها نشان داده است که در بیمارانی که میزان هماتوکریت بیمار کمتر از ۲۶درصد است پیامدهای ناخوشایند عمل جراحی زیاد تر خواهد شد.

هجدهمین کنگره بین المللی تازه‌های قلب و عروق ایران از ۲۳ تا ۲۶ شهریور در سالن همایش‌های بین المللی برج میلاد برگزار می شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار