به گزارش خبرنگار فرهنگی پانا، نشست خبری اولین جشنواره فیلم سلامت صبح امروز-دوشنبه ۲۵ مرداد ماه- در ایوان شمس برگزار شد. هادی ایازی معاون امور اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور در ابتدای نشست خبری جشنواره فیلم سلامت گفت: نخستین جشنواره فیلم سلامت به این بهانه برگزار می شود تا بتوانیم بین جامعه هنری و موضوع سلامتی که دغدغه همیشگی آحاد مردم است ارتباط برقرار کنیم. این واقعیت وجود دارد که اگر مساله سلامت و اصلاح سبک زندگی را بخواهیم در جامعه مطرح کنیم باید از هنر و اصحاب آن کمک بگیریم.
وی افزود: شاید در گذشته اقداماتی در حوزه فرهنگی و هنری با موضوع سلامت صورت گرفته باشد که تعداد آن ها این مدعا را تایید می کند. اما من معتقدم باید بیش از این از هنرمندان برای طرح مساله سلامت در جامعه استفاده کرد. نزدیک به ۵۰ درصد از مرگ و میرهای امروز به واسطه بیماری های قلبی است و آنچه باعث افزایش آمار مرگ و میرهای ناشی از این بیماری ها می شود شایان بررسی است. مردم باید قند نمک و چربی کمتری را استفاده کنند. این رعایت های ساده را می توان در هنر مورد تاکید قرار داد.
همچنین در یکی از جلسات شورای فرهنگی وزارت بهداشت مطرح شد که در دهه اول بعد از انقلاب و شکل گیری جشنواره فیلم هر ده سال ۱۰ فیلم برتر انتخاب شد. لیستی را تهیه کردیم تا بررسی کنیم در فیلم ها کدام نقش ها و چه تعداد از آن ها از دخانیات استفاده کرده اند. در دهه های دوم و سوم و مجموعا ۳۰۰ فیلم مورد بررسی قرار گرفت و نتیجه این بود که در دهه دوم نسبت به دهه اول میزان مصرف دخانیات بین مردان ۲ برابر و در خانم ها ۴ برابر افزایش یافته است و در دهه سوم خانم ها ۱۰ برابر و آقایان ۴ برابر نسبت به دهه دوم از دخانیات استفاده کرده اند. سرطان ریه بسیار از مصرف دخانیات متاثر است. از این دست نمونه ها بسیار است.
وی با اشاره به ضرورت ارتباط هنر و نظام پزشکی بیان کرد: هنرمند باید کمک کند دغدغه های نظام سلامت و مردم برطرف شود. در دوران مدیریت جدید نظام پزشکی شورای فرهنگی سلامت راه اندازی شد که ۶۶ جلسه تاکنون برگزار کرده است. بسیاری از اقداماتی که امروزه در ارتباط با سلامت شاهد آن هستیم از مصوبات آن جلسه است. به عنوان مثال سریال در حال پخش «پریا» یکی از آن هاست که بسیاری از تابوها در تلویزیون را در حال حاضر مطرح می کند. ما در جامعه ۷۰ هزار بیمار مبتلا به ایدز داریم که اگر رفتارهای درستی در جامعه نداشته باشند ممکن است دیگران را هم مبتلا کنند.
ابراهیم داروغه زاده نیز در این جلسه اظهار کرد: نخستین جشنواره ملی فیلم سلامت با هدف ایجاد حساسیت در جامعه نسبت به سلامت فرد، محیط، آشنایی هنرمندان با موضوعات سلامت از اول تا ۵ شهریور در پردیس چارسو برگزار خواهد شد.
مدیر موسسه آوای هنر سلامت ادامه داد: متاسفانه سالانه هزینه های بسیاری در کشور صرف درمان می شود و تلقی مردم از سلامت تنها بروز یک بیماری و چگونگی درمان آن است. سینما و تلویزیون به عنوان دو رسانه پرنفوذ می توانند در این زمینه فرهنگسازی کنند و وزارت بهداشت این جشنواره برگزار می کند تا در درجه اول بدانیم چند فیلم به حوزه سلامت با چه رویکردی پرداخته اند. جشنواره فیلم سلامت محملی است برای این که فیلمسازان دغدغه مند درباره سلامت را با کارشناسان این حوزه آشنا کنیم و انشالله بتوانیم شاهد تولید آثار بهتری در سال های آینده باشیم که به ارتقای سطح کیفی آثار کمک کند.
وی یادآور شد: این جشنواره که موسسه آوای هنر سلامت برگزارکننده آن است در بخش های سینمایی به مدیریت علیرضا رضاداد، مستند و کوتاه به مدیریت جعفر صانعی مقدم، نماهنگ و تیزر به مدیریت شهرام مکری، سریال های داستانی و فیلم های تلویزیونی به مدیریت رحمان سیفی آزاد، برنامه های تلویزیونی و گزارش های خبری به مدیریت دکتر رضا پور حسین و بخش دانشجویی به مدیریت دکتر حسام الدین علامه برگزار خواهد شد.
داروغه زاده با اشاره به آثار پذیرفته شده در بخش های مختلف عنوان کرد: در بخش سینمایی ۲۴ اثر، مستند ۳۹ اثر، فیلم کوتاه ۳۵ اثر، نماهنگ و تیزر ۲۰، سریال های داستانی ۱۲ اثر، فیلم های تلویزیونی ۱۳ اثر، برنامه های تلویزیونی و گزارش های خبری: ۹۲ اثر و دانشجویی ۸۳ اثر انتخاب شد.
وی همچنین از حمایت تلویزیون از جشنواره فیلم سلامت خبر داد و یادآور شد: با شبکه سه و شبکه چهار سیما مذاکره کرده ایم که تله فیلم های منتخب جشنواره از آن ها پخش شود. فیلم های کوتاه و مستند نیز از شبکه مستند روی آنتن خواهد رفت.
دبیر نخستین جشنواره فیلم سلامت در ادامه داوران بخش های مختلف جشنواره را بدین شرح معرفی کرد:
*سینمایی: رضا میركریمی، فرشته طائر پور، فریدون جیرانی، علی معلم، دكتر رفیع فر
*مستند: امید روحانی، ارد عطار پور، محمد حسین مهدویان، مجید برزگر و دکتر محمد کیاسالار
*فیلم کوتاه: امید روحانی، ارد عطار پور، محمد حسین مهدویان، مجید برزگر و دکتر محمد کیاسالار
*سریال های داستانی: محمدرضا فروتن، داوود میرباقری، حسن بشکوفه، کمال تبریزی و دکتر محمد اسلامی
*فیلم های تلویزیونی: محمدرضا فروتن، داوودمیرباقری، حسن بشکوفه، کمال تبریزی و دکتر محمد اسلامی
*دانشجویی: فرهاد توحیدی، شهرام مکری، عزیزالله حاجی مشهدی، شهاب اسفندیاری و حسام الدین علامه.
وی با تاکید بر حضور یک کارشناس پزشکی در جمع هیات داوران هر بخش جشنواره بیان کرد: در هر بخش داوری یکی از کارشناسان وزارت بهداشت حضور دارند. زیرا به لحاظ علمی این تاکید وجود دارد که فیلم ها پیام درستی داشته باشند و آن را به مخاطبان منتقل کنند.
به گفته وی، دانشگاه علمی کاربردی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه سوره، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشگاه علوم پزشکی اهواز، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، دانشگاه علوم پزشکی نیشابور، دانشگاه علوم پزشکی یزد، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، دانشگاه علوم پزشکی ایران و دانشگاه آزاد اسلامی آثار خود را در بخش دانشجویی به جشنواره ارائه کرده اند.
داروغه زاده در ادامه به همکاری جشنواره سلامت با موسسات مختلف اشاره کرد و افزود: صدا و سیما، موسسه تصویر شهر، انجمن سینمای جوان، مرکز گسترش سینمای مستند و خانه سینما از همراهان جشنواره فیلم سلامت هستند. همچنین جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات نیز قول های مساعدی برای همراهی با جشنواره سلامت داده است.
وی به همکاری انجمن ها و سازمان های مردم نهاد همچون دیابت ایران با جشنواره فیلم سلامت اشاره کرد و گفت: نهادهای دیگری همچون سازمان انتقال خون، انجمن پیوند اعضا، کمپین بدسرپرست تنهاتر است، بنیاد بیماری های خاص و انجمن اوتیسم و ام.اس نیز از دیگر همراهان ما در ایام برگزاری جشنواره سلامت خواهند بود.
مدیر موسسه آوای هنر سلامت همچنین با تقدیر از همراهی صدا و سیما با جشنواره سلامت عنوان کرد: با حمایت تلویزیون شاهد نمایش فیلم های منتخب در زمان برگزاری جشنواره از شبکه های ۳، ۴، سلامت، آموزش و مستند خواهیم بود.
داروغه زاده با اشاره به نقد و بررسی برخی آثار سینمایی در ایام برگزاری جشنواره یادآور شد: نشست این آثار به طور مشترک با حضور با فیلمسازان و کارشناسان حوزه سلامت برگزار خواهد شد.
وی در ادامه با تقدیر از فیلمسازانی که در زمینه سلامت در سینمای ایران فعالیت کرده اند به بزرگداشت پوران درخشنده در نخستین جشنواره فیلم سلامت اشاره کرد و گفت: این فیلمساز سالیان سال با ساخت آثاری همچون پرنده کوچک خوشبختی، رابطه، شمعی در باد، هیس دخترها فریاد نمی زنند و بچه های ابدی همواره درباره سلامت جامعه به صورت دغدغه مند فیلم ساخته و در این زمینه تلاش های بسیاری کرده است.
دبیر جشنواره سلامت تاکید کرد: علاوه بر تقدیر از زحمات پوران درخشنده از رامبد جوان نیز به دلیل ایجاد نشاط و شادمانی در میان مردم و کمک به ارتقاء سلامت روان جامعه در این جشنواره تقدیر خواهد شد.
داروغه زاده اظهار امیدواری کرد برگزاری این جشنواره گامی موثر در حساس کردن جامعه به مسئله سلامت و تحقق فرهنگ پیشگیری قبل از درمان باشد.
وی همچنین با اشاره به شعار جشنواره مبنی بر اینکه «جوان نمی توان ماند اما سالم...» چرا تصریح کرد: توجه به سلامتی فردی که موجب کاستن از هزینه های سلامت جامعه می شود کمتر دیده شده و امیدوارم با مشارکت و اظهار نظر اهالی فرهنگ و هنر در این باره، همه بتوانیم دولت را در اجرای بخش های بعدی طرح سلامت یاری کنیم.
ارسال دیدگاه