شرکت های سهامی زراعی در گلستان تشکیل می شود
در جلسه ای که پیرامون تشکیل شرکت های سهامی زراعی در فرمانداری ویژه گنبد برگزار شد معاون استاندار گلستان و فرماندار ویژه گنبد از تشکیل این شرکت ها در اراضی ف داشلی برون، مراوه تپه و آق قلا خبر داد.
به گزارش پانا از استان گلستان، عبدالقدیر کریمی در این جلسه گفت: این شرکت ها نسبت به تعاونی های تولید دو ویژگی دارد اول جذابیت خاص برای مخاطبان و جامعه هدف دارد چرا که در این تعاونی ها ۸۰ درصد سود سهام به اعضاء تعلق می گیرد و این انگیزه ای برای کشاورزان ایجاد می کند.
کریمی تصریح کرد: ویژگی دیگر این شرکت ها باز بودن اعمال حاکمیت دولت بر عملکرد این شرکت هاست و اقتدار حاکمیتی فضای بیشتری پیدا می کند که این امر می تواند از بروز مشکلات مختلف حاکمیتی و حتی امنیتی برای افزایش درآمد مردم و تولیدات کشاورزی درسایه حمایت و نظارت های دولتی، جلوگیری کند .
عاون استاندار گلستان با اذعان به اینکه این شرکت قرار است در ۳ منطقه کرند، قیزلار. تنگلی انجام میشود، برخورداری از ۸۰ درصد سود سهام در شرکت های سهامی زراعی را درحالی عنوان کرد که در شرکت های تولید تنها ۲۰ درصد سود سهام بین سهامداران تقسیم می شد.
کریمی با ابراز امیدواری از اجرای این طرح با نتیجه ای که منتهی به نفع مردم محروم شهرستان شود از مدیران خواست تا با تمام وجود در راستای تحقق این شرکت ها گام بردارند.
فرماندار ویژه گنبد ادامه داد: در راستای تحقق این شرکت ها توجیه افراد ذینفع که کشاورزان هستند بسیار مهم است آموزش ها نیز می تواند درپیشبرد اهداف کار کمک کند و تقسیم مدیریت خوب در کار و پایه گذاری مدیریتی درست در این کار اقتدار و اعتماد و اعتبار را به همراه دارد.
در این جلسه معاون فنی و بازرگانی تعاونی روستایی استان گلستان نیز با ارائه آماری از تعداد تعاونی های تولید در گلستان گفت: ۷۰ شرکت تعاونی تولیدی با نوزده هزار و ۱۰۰ نفر عضو در ۲۰۶ روستا در استان وجود دارد.
محمد رضا جامی تصریح کرد در حوزه این شرکت های تعاونی تولید ۱۳۳ هزار هکتار اراضی است که ۷۸ هزار هکتار آن آبی و بقیه اراضی دیم است .
وی همچنین به اجرای طرح مدیریت آب های مرزی در ۱۱ استان کشور در قالب یک پروژه اشاره کرد و قرار است علی رغم مدیریت مستقل موازی با سیاست های جهاد کشاورزی انجام شود.
معاون دفتر نظام بهرهبرداری سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران نیز در تشریح طرح شرکت های تعاونی سهامی زراعی اذعان کرد: شرکت سهامی زراعی به نوعی تجمیع و یکپارچگی دارائیها و قطعات اراضی کشاورزان است که دارائیها به سهام تبدیل و حق بهره برداری از اراضی در قالب قانون و مدیریت تمامی سهام داران می باشد.
علی خسروی تعامل بین مسئولان محلی را نقطه روشنی در پیشبرد این طرح دانست و افزود: ۳ طرح بزرگ در سطح کشور شامل طرح آبهای مرزی، طرح خوزستان و طرح سیستان در نظر گرفته شده است که در طرح آبهای مرزی ،۱۱ استان در قالب یک پروژه و به صورت یک مدیریت مستقل و موازی با سیاست جهاد کشاورزی مدیریت می شود.
وی اظهار کرد: در این طرح ۲۰۰ هزار هکتار اراضی برای توسعه آب های مرزی در نظر گرفته شده است.
خسروی چرایی ایجاد این شرکت ها را هویت بخشی به واحد های بهره برداری، سیاست پذیری واحد های بهره برداری و توسعه واحد های بهره برداری عنوان کرد و افزود: این پروژه استانی است و چشم اندازی فراتر از یک تعاونی معمولی دارد.
معاون دفتر نظام بهرهبرداری سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران ، استان گلستان را از نظر ظرفیت های طبیعی و انسانی جلوتر از دیگر استانها خواند و اظهار کرد: در استان گلستان به علت سرسبزی و وجود ظرفیت طبیعی و انسانی ۶۰ درصد از هزینه های زهکشی و توسعه اراضی که به عنوان مثال در استان خوستان یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان است ،کاهش خواهد داشت.
ارسال دیدگاه