رئیس جهاد دانشگاهی :
داروی گیاهی درمان آلزایمر و بیماری گوارش رونمایی میشود
رئیس جهاد دانشگاهی از رونمایی از دو داروی گیاهی خبر داد و گفت: قرار است به زودی دو اختراع محققان جهاد دانشگاهی که در حوزه داروی درمان آلزایمر و بیماریهای گوارشی است، به تولید برسد.
به گزارش پانا؛ حمیدرضا طیبی امروز در نشست خبری سی و ششمین سالروز تأسیس جهاد دانشگاهی در خصوص آخرین اقدامات، برنامهها و دستاوردهای جهاد در حوزه پژوهش و فناوری، آموزش، فرهنگی و تجاریسازی فناوریها، گفت: ما سه برنامه در جهاد دانشگاهی در دستور کار داریم که یکی از آنها تهیه برنامه پنجم توسعه جهاد دانشگاهی است.
وی با بیان اینکه این برنامه عرضهمحور است، گفت: همه واحدهای جهاد باید بر اساس مزیتهای بومی فعالیتهای شاخصی داشته باشند؛ این برنامه اکنون تدوین شده و ما به دنبال تأمین بودجه برای اجرای برنامهها در واحدهای جهاد دانشگاهی هستیم.
رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به دیدار مقام معظم رهبری از جهاد دانشگاهی گفت: مقام معظم رهبری تأکید دارند که جهاد نقش خود را مشخص و نقشهای برای ادامه فعالیتهایش تعریف کند؛ اکنون این سند با هفت مأموریت تدوین و به تصویب رسیده اما اینکه چه کسی مأموریتها را به جهاد دانشگاهی محول کند، هنوز مشخص نیست.
طیبی ادامه داد: در این راستا با ارگانهای مختلف صحبت کردهایم؛ ضروری است که برای مأموریتهای جهاد، اساسنامه تدوین شود تا بر اساس آن فعالیتهای خود را پیش ببریم.
وی در خصوص مجتمعهای فناوری جهاد دانشگاهی گفت: تشکیل پنج مجتمع و پنج برند ملی بر مبنای فناوریهایی که در جهاد تولید شده از جمله برنامههای ما به شمار میرود؛ این مجتمعها در حوزه فناوریهای الکترونیک و قدرت، الکترومکانیک و فناوری اطلاعات، شیمی، پتروشیمی، آگرو شیمی، داروهای نوترکیب شیمیایی، آب شیرینکنها و تجهیزات آبیاری کشاورزی با تمرکز بر کشت بافت هستند.
به گفته طیبی، مذاکرات برای ایجاد این مجتمعها با سازمان گسترش صورت گرفته، بر همین اساس قرار است اولین مجتمع در حوزه الکترونیک را به زودی راهاندازی کنیم.
وی با تاکید بر اینکه ما در صنعت حمل و نقل ریلی تواناییهای زیادی داریم، گفت: در حال حاضر متروی نوشهر نیاز به ۱۰ هزار واگن دارد و این فرصت خوبی است تا بتوانیم در راستای تأمین سیستمهای رانشی این واگنها با فناوری بومی اقدام کنیم.
رئیس جهاد دانشگاهی افزود: محققان پژوهشکده گیاهان دارویی موفق شدند دو داروی جدید را به تولید برسانند؛ یکی از این داروها برای درمان آلزایمر است.
وی تصریح کرد: مقاله تولید داروی گیاهی برای درمان آلزایمر چاپ شده و در حال حاضر مجوز برای تولید انبوه دارد.
طیبی خاطرنشان کرد: از دیگر اختراعات محققان جهاد دانشگاهی در پژوهشکده گیاهان دارویی، تولید داروی گیاهی برای درمان بیماریهای گوارشی با منشأ ناشناخته است. ترکیبات این دارو از سیاهدانه و عسل است که قرار است به صورت شربت تولید شود.
رئیس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه داروی گیاهی درمان بیماریهای گوارشی، کارآزمایی بالینی شده است، گفت: قرار است این دارو تا پایان شهریور ماه به صورت انبوه تولید شود.
به گفته وی، این دو اختراع قرار است به مناسبت سالروز جهاد دانشگاهی به زودی رونمایی شود.
طیبی در ادامه با اشاره به نگرانیهای خود در خصوص استفاده از فناوریهای بومی گفت: واردات، یکی از معضلات در حوزه فناوری است که باعث میشود کمتر از تولیدات داخل استفاده شود.
وی با اشاره به مشکلات حوزه پژوهش و فناوری گفت: اجرای قراردادهای طولانی، عدم پرداخت متناسب، واردات، عدم ورود نتایج پروژهها به صنعت و جامعه و ... از جمله مشکلات در حوزه پژوهش و فناوری هستند.
رئیس جهاد دانشگاهی افزود: علیرغم اینکه در کشور رکود وجود داشته، اما نیروهای انسانی جهاد دانشگاهی نسبت به سال گذشته ۳.۴ افزایش یافته است.
طیبی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی تعداد ۱۵۰۴ پژوهشگر و ۵۹۷ عضو هیأت علمی دارد، گفت: در سال ۱۳۹۴ تعداد ۴۵۶۷ طرح در حوزههای پژوهشی در دستور کار قرار گرفته که تعدادی از آنها کارفرمایی و مابقی داخلی هستند.
وی با اشاره به قراردادهای سال ۹۴ جهاد دانشگاهی گفت: میزان قراردادها نسبت به سال گذشته ۹۰ درصد افزایش یافته به طوری که مبلغ این قراردادها از ۷۱ به ۱۳۱ میلیارد تومان افزایش یافته است؛ البته این میزان قرارداد متناسب با فعالیتهای جهاد نیست.
رئیس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه در سال گذشته ۱۶۹۵ کتاب توسط محققان جهاد دانشگاهی منتشر شده است، گفت: ۱۱۱۱ عنوان مقاله در مجامع علمی مختلف، ۳۷۹ مقاله در مجلات خارجی و ۳۰۵ عنوان مقاله در مجلات داخلی نیز منتشر شده است.
به گفته طیبی، نسبت به سال ۹۳، ۸.۲ درصد تعداد مقالات تولید شده توسط محققان جهاد دانشگاهی افزایش داشته است.
وی عنوان کرد: اساس کار جهاد دانشگاهی این است که وقتی طرحی به اتمام میرسد توسط واحدها رونمایی میشود اما باز هم مشکلات مالی، اتمام طرحها را با مشکل مواجه میکند و مراسم رونمایی را به تعویق میاندازد.
رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به طرحهای خاتمهیافته در جهاد دانشگاهی، گفت: ساخت لوله مغزی سیار کاربردی در صنعت نفت، تولید مواد شیمیایی (دی مولسی فایر)، بازوهای بارگیری نفتی، متههای حفاری سه دندهای، خنککنندههای کاربردی در حوزه مخابرات و تولید آنتیبادی برای از بین بردن سلولهای سرطانی از طرحهای پژوهشی هستند که توسط محققان جهاد دانشگاهی به اتمام رسیده است.
ساخت داروی ضد سکته قلبی
طیبی با اشاره به آخرین دستاورد محققان پژوهشگاه رویان خاطرنشان کرد: اخیراً این محققان موفق به ساخت داروی ضد سکته قلبی شدهاند؛ درواقع ساخت این دارو با تولید ردههای سلولی در آزمایشگاه صورت میگیرد.
وی ادامه داد: همچنین محققان پژوهشکده سرطان پستان توانستند کیت تشخیص شروع شیمیدرمانی را بسازند؛ این تکنولوژی گرانقیمتی در دنیا تحت عنوان «تست ۲۱ ژنی» است.
به گفته طیبی، اکنون این تکنولوژی توسط محققان پژوهشکده سرطان پستان به دست آمده و وارد مرحله اعتبارسنجی شده است.
وی با اشاره به دیگر تحقیقات پژوهشگران جهاد دانشگاهی گفت: همچنین محققان ما در پژوهشگاه ابنسینا روی تشخیص ژنتیکی قبل از لالهگزینی بیماری «فیبروز سیستیک» که منجر به مرگ می شود، تحقیقاتی انجام دادهاند؛ این محققان میتوانند در دوران بارداری ژن معیوب و سالم را از یکدیگر تشخیص دهند تا مانع از به دنیا آمدن نوزاد مبتلا به این بیماری شوند.
رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به دستاورد محققان جهاد دانشگاهی در حوزه مهندسی فناوری، الکترونیک و قدرت گفت: همچنین سیستم کنترل دور موتور ولتاژ متوسط (ولتاژ ۶ کیلو ولت و قدرت ۱.۵ مگاوات) توسط محققان ساخته شده است؛ از این سیستم میتوان در انتقال سیالات نفت و گاز استفاده کرد.این سیستم تا یک ماه آینده مورد نصب است.
وی با اشاره به تحقیقات محققان جهاد در حوزه نرمافزاری گفت: تشخیص متون باز استفاده شده مقالات و پایاننامهها از دیگر طرحهای پژوهشی جهاد دانشگاهی بوده که با همکاری معاونت علمی انجام گرفته است.
سه گروه پزشکی تولید مثل، علوم سلولی و مهندسی بافت
رئیس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه در حوزه آموزش عالی، تأسیس دانشکده علوم پایه و فناوریهای پزشکی یکی از اهداف ما در جهاد دانشگاهی است، گفت: بنا داریم سه گروه پزشکی تولیدمثل، علوم سلولی و مهندسی بافت را برای دانشگاههای جهاد ایجاد کنیم؛ اکنون منتظر اخذ مجوز هستیم.
طیبی با بیان اینکه عمده مشکلات ما در حوزه پژوهش و فناوری هستند، گفت: اگر مشکلات مسیر توسعه کشور برطرف شود، میتوان ایرادات در حوزه پژوهش و فناوری را نیز برطرف کرد. ما هنوز اولویتهای توسعه صنعتی را مشخص نکردهایم.
وی تاکید کرد: ایجاد خطوط شبه تولید در کشور یکی از مشکلات ما در حوزه بکارگیری پژوهشها است، زیرا استفاده از تجهیزات وارداتی در این خطوط مانع از بکارگیری دستاوردهای داخلی میشود؛ باید از این موضوع نیز جلوگیری شود.
رئیس جهاد دانشگاهی اظهار داشت: ضروری است برای ایجاد وفاق سیاسی در کشور، دو حزب مقتدر اصولگرا و اصلاحطلب از سوی عقلای معتدل تشکیل شود.
طیبی افزود: ما در حوزه آموزش و فرهنگ مشکلات جدی نداریم زیرا در حوزه آموزش اگر روند را به طور صحیح پیش ببریم، با مشکل مواجه نخواهیم؛ در حوزه فرهنگ نیز مشکلات ما از حوزه سیاسی و اقتصادی ایجاد میشود، اگر این مشکلات برطرف شوند، مسائل فرهنگی نیز مرتفع خواهد شد.
به گفته طیبی، ما به عنوان یک نهاد علمی که به پیشرفت و توسعه میاندیشیم، نیاز به وفاق سیاسی داریم و وفاق سیاسی در گروی تشکیل احزاب مقتدر است.
وی تصریح کرد: همچنین از سوی دیگر باید تکلیف ما با دنیا تعیین شود، ما به دلیل ماهیت انقلابمان نمیتوانیم از نظام بینالمللی حذف شویم و از طرفی نیاز به پیشرفت داریم.
رئیس جهاد دانشگاهی ادامه داد: نمیتوانیم در کشور را به روی دنیا ببندیم همانطور که بلوک شرق این کار را انجام داد و نتیجهاش را دیدیم به همین دلیل باید برنامهریزی کاملی در این زمینه داشته باشیم.
تعیین ۸ طرح علوم انسانی برای محققان جهاد دانشگاهی
وی افزود: اکنون هشت طرح توسط شورای علمی سازمان مدیریت برنامه با مبلغ ۳۱ میلیارد تومان برای این طرحها به تصویب رسیده است.
طیبی تصریح کرد: همچنین ۱۰ طرح در حساب مشترک ما و معاونت علمی مصوب شده که در حال حاضر اقدامات هشت طرح آغاز شده است.
منبع:مهر
ارسال دیدگاه