اثرات مخرب احساس تنهایی در افراد
نتایج مطالعه گسترده محققان استرالیایی نشان می دهد که احساس تنهایی می تواند به سایر مشکلات روانی همچون افسردگی، اضطراب اجتماعی و اختلال شخصیت (پارانویا) منجر شود.
به گزارش پانا؛ محققان با پیگیری وضعیت بیش از یک هزار نفر در یک دوره شش ماهه، همچنین دریافتند افرادی که از اضطراب اجتماعی رنج می برند، احتمالا در اینده تنهایی را تجربه خواهند کرد.
اما براساس این گزارش، یافته پژوهشگران نشانگر وجود یک رابطه علت و معلولی نیست و به واقع عوامل دیگری در احساس تنهایی می تواند دخیل باشد، اما محققان امیدوارند که با مطالعه و بررسی بیشتر بتوانند چگونگی درهم آمیختگی برخی مشکلات روانی با تنهایی را دریابند.
میشل لیم محقق اصلی از دانشگاه تکنولوژی سوینبرن معتقد است: اگرچه تصور می شود که افسردگی و تنهایی دو روی یک سکه هستند اما به واقع از لحاظ روان شناسی متمایز از یکدیگر هستند؛ تنهایی به روابط مربوط می شود و افسردگی مسائل کلی تر سلامت روان را در بر می گیرد.
محققان دریافتند تنهایی با مقدار زمانی که یک نفر با دیگران و یا به تنهایی صرف می کند، ارتباط ندارد بلکه تنهایی به کیفیت روابط ارتباط دارد.
محققان ۱۰۱۰ نفر از گروه های سنی ۱۸ الی ۸۷ سال را انتخاب کردند و با استفاده از سه نظرسنجی تغییرات سلامتی روان آنها را طی شش ماه اندازه گرفتند.
محققان پس از تطبیق مشکلات بهداشتی روانی مقدماتی و سایر ویژگی ها دریافتند که اگرچه تنهایی می تواند خطر ابتلا به مشکلات روانی فرد را افزایش دهد اما معمولا به نظر نمی رسد این مشکلات خود موجب افزایش خطر تنهایی باشد.
به واقع تنها اضطراب اجتماعی خطر ابتلا به تنهایی فرد را افزایش می دهد و ابتلا به بیماری افسردگی و پارانویا به احتمال زیاد مسبب احساس تنهایی فرد در آینده نیست.
محققان هم اکنون روی راه هایی برای محدود کردن تنهایی و نیز تهیه اپلیکیشنی برای کسانی که از بیماری روانی رنج می برند، کار می کنند. این تحقیق در مجله Journal of Abnormal Psychology منتشر شد.
منبع:ایرنا
ارسال دیدگاه