نقش فرشتگان سرمایه گذار در توسعه اکوسیستم استارتاپی کشور
با ابراز تمایل نهادهای دولتی و خصوصی به ورود به فضای کارآفرینی نوآورانه کشور، انتظار این می رود که زیست بوم اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی مربوطه آن شکل بهتری به خود بگیرد و آرام آرام رشد نماید.
به گزارش خبرگزاری پانا یکی از مهمترین دغدغه های یک کارآفرین، پس از اینکه مراحل ابتدایی اجرای ایده ی تجاری که در ذهن دارد را به موفقیت طی کرد و به این نتیجه رسید که به مدل کسب و کار مناسب، تکرارپذیر و گسترش پذیری دست یافته است، دسترسی به منابع مالی جهت تامین سرمایه است. این موضوع به ویژه در دنیای به شدت رقابتی و سریع امروز بسیار اهمیت دارد چرا که اگر آن کارآفرین نتواند به سرعت پیش از اینکه رقبا به خود بیایند، بازارهای هدفش را در اختیار بگیرد، رقبای (محلی و جهانی) به میدان خواهند آمد و محصول زحمات او را درو خواهند کرد.
دسترسی به این نوع سرمایه برای کسب و کارهای نوپای ایران بسیار محدود است. از دلایل کلان این موضوع می توان به هزینه بالای سرمایه (بدلیل تورم زیاد) و فرصت های سرمایه گذاری ایمن جایگزین از جمله سپرده های بانکی، مسکن و طلا اشاره کرد. از سوی دیگر دلایل خردی مانند عدم وجود داستان های موفق از فرشتگان کسب و کار و عدم وجود راهکار مناسب برای خروج از سرمایه گذاری نیز وجود دارند که امکان دسترسی به این نوع سرمایه را کاهش می دهند.
بنابراین دسته مهمی از بازیگران این زیست بوم، موسسات و صندوق های سرمایه گذاری با طرزفکر و پتانسیل تحمل ریسک و خطرپذیری می باشند. معمولا چنین موسساتی، روش ها و روندهای مشخصی برای ارتباط با کارآفرینان و بررسی تقاضاهای تامین سرمایه دارند. یکی از شاخصه های مهم این موسسات، مرحله و مقدار سرمایه گذاری است.
فرشتگان کسب و کار تاجرین و کارآفرینان ثروتمندی هستند که بخشی از ثروت خود را بر روی استارتاپ ها(استارتاپ یک جمع سازمان یا تیم وقتی است که سعی می کند جایگاه خود را در بازار بیابد و به یک شرکت با مدل درامدی تثبیت شده و قطعی تبدیل شود.)، سرمایه گذاری می کنند. اگر چه سرمایه گذاری در این مراحل با ریسک بسیار بالایی همراه است، اما فرشته کسب و کار بدلیل سابقه درخشان تجاری اش، با تیم کارآفرین نوپا از نزدیک کار می کند تا احتمال شکست آنها را کاهش دهد.
با نگاهی به تجربه کشورهای پیشرو در این حوزه، از آنجاییکه سرمایه گذاری در استارتاپ ها به صورت یک فرهنگ در آمده است و برای آن انواع و اقسام روشها و قوانین مدون وجود دارد می توان دید که نهادهای حمایتگر دیگری مانند اشخاص حقیقی و حقوقی در قالب سرمایه گذاران فرشته با میزان سرمایه گذاری محدودتر وجود دارند که حدواسط و پر کننده ی این خلاء هستند. این نوع از سرمایه گذاران، ضمن مشارکت با کارآفرین، علاوه بر تامین مالی، مشاوره، راهنمایی، انتقال تجربه و کانال های ارتباطی با خود به همراه می آورند.
همزمان با نهمین نمایشگاه بورس،بانک وبیمه -ایران فاینکس ۲۰۱۶،در نمایشگاه بین المللی تهران در تاریخ۲۱ تیر ماه در ساعت ۱۶:۳۰ الی ۱۸ فین استارز پیرامون نقش فرشتگان سرمایه گذار در توسعه اکوسیستم استارتاپی کشور و نقش مهم ان در جذب سرمایه با حضور اقای رامین کمیلیان (مدیر شبکه فرشتگان سرمایه گذاری اوا انجلز) ،اقای علی اسلامی بیدگلی (رئیس هیئت مدیره شرکت تامین ارمان اتی ) و اقای دکتر حامد ساجدی (مدیر عامل شرکت پیشگامان امین سرمایه پاسارگارد)بحث خواهد کرد.
در ایران نیز چند سالی است که این دسته از سرمایه گذاری اند ، اما قوانین حمایتی از انان ،راهکارهای نظارتی بر سرمایه گذاران فرشته ای و چالش های ای نوع سرمایه گذاری می بایست با شرایط فعلی منطبق باشد. در این میزگرد به این موضوعات نیز پرداخته خواهد شد.
برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت http://finstars.iranfinex.ir مراجعه فرمایید.
ارسال دیدگاه