زیرساخت های خدمات رسانی به عشایر در شهرستان مرودشت تقویت شود

مدیركل امور عشایر استان فارس گفت: با توجه به اینكه عشایر از قشر مولد و تاثیر گذار جامعه محسوب می شوند، ضروری است زیرساخت های خدمات رسانی به آنان از جمله در شهرستان مرودشت تقویت شود.

کد مطلب: ۴۹۰۱۲۹
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرنگار پانا فارس، صادق نكوییان در نخستین نشست شورای عشایر شهرستان مرودشت گفت: تنوع اقلیم آب و هوایی و پوشش گیاهی مناسب در استان فارس موجب سازگاری و شكل گیری بزرگترین جامعه عشایری در استان فارس شده و این استان را به قطب عشایر كشور تبدیل كرده است.
وی، جامعه عشایر فارس را متشكل از سه ایل بزرگ قشقایی، خمسه و لر(ممسنی و بویراحمد علیا) و هشت طایفه مستقل بیان كرد و گفت: این طایفه ها ۲۷ هزار و ۲۷۹ خانوار، جمعیتی افزون بر ۱۴۷ هزار و ۷۹۰ نفر دارند.
مدیركل امور عشایر فارس، تعداد شهدای والامقام هشت سال دفاع مقدس از جامعه عشایری استان را یك هزار و ۲۰۰ شهید اعلام كرد و افزود: هم اینك ۷۰هزار جوان رزمنده در ۱۲حوزه و ۱۲۶پایگاه مقاومت عشایری فعالیت دارند.
نكوییان ادامه داد: عشایر استان فارس سالانه افزون بر ۱۶هزارتن گوشت قرمز، بیش از۵۷هزار مترمربع انواع صنایع دست بافت معادل ۴۴ درصد كل صنایع دستی استان و همچنین سایر فرآورده های دامی را تولید و روانه بازار مصرف می كنند.
مدیركل امور عشایر فارس، افزایش اعتبارات به این قشر مولد و محروم را خواستار شد و گفت: جامعه عشایری و روستایی از بسیاری از امكانات شهرنشینان محروم هستند و با توجه به این موضوع برای كمك و حمایت از آنها در شورای برنامه ریزی استان و سازمان امور عشایر كشور، پیشنهادهایی در قالب سند چشم انداز مطرح شده كه از آن جمله می توان به برنامه ریزی برای تدوین قانون ساماندهی جامعه عشایری اشاره كرد.
فرماندار و رئیس شورای عشایر شهرستان مرودشت هم در این نشست با اشاره به مولد بودن قشر عشایر گفت: استعدادهای عشایر در بخش های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و آموزشی قابل توجه است.
ماشاالله حیدرزاده افزود: در سفره روزانه ما دستاوردهای عشایر همواره دیده می شود و ما مدیون زحمات و تلاش آنها هستیم.
وی، به نقش صنعت توریسم و گردشگری در توسعه و رونق اقتصادی اشاره كرد و افزود: جامعه عشایری شهرستان با داشتن قابلیت های خوب می تواند در رونق این صنعت موثر باشد.
فرماندار مرودشت با اشاره به ابلاغ آیین نامه ساماندهی عشایر بیان كرد: لازم است اداره های مختلف این شهرستان در بودجه های سنواتی عشایر را به طور ویژه مد نظر قرار دهند.
رئیس اداره امور عشایر شهرستان مرودشت هم در این نشست گفت: به علت تاثیر خشكسالی بر منابع آب و مراتع قشلاقی استان فارس و استان های همجوار و از طرفی به علت ظرفیت های چرا در مزارع، جمعیت عشایر شهرستان به ویژه عشایر قشلاقی افزایش یافته است.
سعید صالحی افزود: نتایج سرشماری سال۸۷ عشایر كوچنده نشان می دهد جمعیت ییلاقی شهرستان مرودشت از جمعیت عشایر در ۱۰ استان كشور بیشتر است و این مقایسه آماری نشان می دهد زیرساخت های اداری شهرستان برای خدمات رسانی به جامعه عشایر باید متناسب شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار