سرپرست سد و نیروگاه مسجدسلیمان به پانا خبرداد:
بومی سازی قطعات حساس نیروگاه مسجد سلیمان
سرپرست سد و نیروگاه مسجدسلیمان گفت: با تکیه بر توان نیروهای متخصص این نیروگاه به فناوری ساخت قطعات نیروگاهی در این نیروگاه دست یافته ایم.
سید حمید صالحی در گفت و گو با خبرنگار پانا اعلام کرد: با بومی شدن ساخت قطعات و تجهیزات حساس و بسیار مهم در سد و نیروگاه مسجدسلیمان، علاوه برصرفه جویی اقتصادی، ضریب اطمینان و پایداری این نیروگاه نیز افزایش یافته است.
صالحی ادامه داد: در راستای اقتصاد مقاومتی و حمایت از دانش بومی، هم اکنون در سد و نیروگاه مسجدسلیمان تعداد بسیار زیادی از تجهیزات مهم و اساسی در کارگاه تراشکاری این نیروگاه ساخته می شود، که این امر علاوه بر کاهش هزینه ها و صرفه جویی اقتصادی سه میلیارد ریالی در سال، مدت زمان ساخت و تعمیر این قطعات را نیز کاهش داده است.
وی اضافه کرد: با ساخت این قطعات و تجهیزات، علاوه بر افزایش ضریب آمادگی واحدها مدت زمان توقف واحد در تعمیرات سالیانه نیز کاهش یافته است.
فرزاد جونعلی وند معاونت فنی و مهندسی سد و نیروگاه مسجدسلیمان نیز در توضیحاتی تکمیلی به پانا خبرداد: فیلتر هیدروسیلیکونی که در رنج کاری فشار بالا، مانع ورود رسوبات به شفت سیل توربین می شود، برای اولین بار در کشور، در کارگاه تراشکاری این نیروگاه ساخته و نصب شده است.برای ساخت این فیلتر علاوه بر اینکه نیاز به تکنولوژی پیشرفته ای دارد، از ابزار و قالب مخصوصی استفاده شده است.
فرزاد جونعلی وند افزود:ساخت قطعات و اصلاح تجهیزات مربوط به یاتاقان توربین، تجهیزات مربوط به کوپلینگ های گاورنر، تجهیزات مربوط به فلپ گیت، ساپورت مربوط به ایرشیلد ژنراتور، تجهیزات مربوط به سیستم کولینگ، تجهیزات مربوط به مبدل های حرارتی و کوپلینگ اگزوز فن های نیروگاه را از جمله فعالیت های کارگاه تراشکاری نیروگاه مسجدسلیمان عنوان کرد.
معاونت فنی و مهندسی سد و نیروگاه مسجدسلیمان همچنین از ساخت ابزار مخصوص و قالب های ویژه جهت ساخت قطعات موردنیاز تجهیزات مختلف خبر داد و افزود: این ابزار به منظور ساخت ساپورت های یاتاقان ژنراتور، خروج بوش ترونیون دیسک شیرپروانه، ساخت راک اوت بریکر، اصلاح و تعمیر ولوهای سیستم CO۲ به کار گرفته شده است.
جونعلی وند تاکید کرد: جهت ساخت هرگونه تجهیز نیروگاهی علاوه بر زمان ساخت،فاکتورهایی مانند هزینه حمل و نقل و مدت زمان توقف واحدها از اهمیت بالایی برخوردار است که در این بومی سازی در نظر گرفته شده است.
سد و نیروگاه ۲۰۰۰ مگاواتی مسجدسلیمان دارای هشت واحد ۲۵۰ مگاواتی است که نقش مهمی در تولید انرژی الکتریکی، تنظیم ولتاژ و فرکانس در ساعات پیک شبکه برق کشور بر عهده دارد.
ارسال دیدگاه