گزارش پانا از اظهارات مدیران مالیاتی درخصوص مالیات طلافروشان :

طلافروشان مالیات واقعی خود را ابراز نمی کنند

معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی گفت: بر اساس اطلاعات ما حدود 25 هزار واحد صنف طلا یعنی حدود 90 درصد در سامانه مالیات بر ارزش افزوده ثبت نام کرده اند.

کد مطلب: ۴۰۹۶۰۱
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری پانا علیرضا طاری بخش در ارتباط تلفنی با برنامه تیتر امشب شبکه خبر افزود: طبق قانون مالیات ارزش افزوده همه مودیانی که مبادرت به عرضه کالا و خدمات می کنند از تاریخ فراخوان مکلفند در سامانه مالیات بر ارزش افزوده ثبت نام کنند.
وی با اشاره به اینکه حدود ۱۰ درصد واحدهای صنف طلا ثبت نام نکرده اند، گفت: میانگین مالیات بر ارزش افزوده ابرازی طلافروشان در آخرین دوره مالیاتی یعنی تابستان امسال حدود ۹۰۰ هزار تومان است.
طاری بخش افزود: این میزان گرچه افزایش یافته اما با واقعیت های موجود منطبق نیست و آنها با توجه به دریافت های واقعی باید مالیات بدهند.
وی گفت: مؤدیانی خوش حساب هستند که مالیات واقعی را ابراز و پرداخت کنند بنابراین طلافروش ها را خوش حساب به معنای واقعی نمی دانیم.
طاری بخش افزود: باید مؤدیان تلاش کنند مالیات واقعی را ابراز کنند اگر این کار را نکنند سازمان امور مالیاتی موظف است بر اساس قانون، مالیات واقعی را محاسبه و وصول کند و آنها مشمول جریمه و مجازات هایی خواهند شد.
معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی تاکید کرد: تشکل های صنفی باید آنها را مکلف به ابراز واقعی مالیات کنند.
طاری بخش گفت: طلافروشان باید عیار ، وزن ، قیمت ، اجرت ساخت و سود مالیات بر ارزش افزوده طلا را در فاکتور درج کنند اما طبق اطلاعات ما تا به حال کمتر این موضوع رعایت شده است و اکثر قریب به اتفاق آنان در بحث فاکتور، قانون را رعایت نمی کنند.
وی افزود: در قانون پیش بینی شده که مؤدیانی که طبق قانون مالیات ندهند یک برابر مالیات متعلق، جریمه می شوند.

رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر نیز گفت: طلاها برای ساخت در دستگاه هایی قرار می گیرند و شاید به طور سهوی اشتباهاتی رخ دهد اما به صورت عمدی تقلبی صورت نمی گیرد و نیاز است که دستگاههای این صنعت نوسازی شود.
محمد کشتی آرای با حضور در برنامه تیتر امشب افزود: سازمان ملی استاندارد عیار طلا را در کشور ۷۵۰ یا ۱۸ عیار اعلام کرده است یعنی ۷۵۰ قسمت از هزار قسمت باید شمش طلا و بقیه آلیاژ باشد.
وی گفت: اگر یک در هزار یا ۲ در هزار اشتباه اتفاق بیفتد این را سازمان ملی استاندارد تقلب در نظر می گیرد.
کشتی آرای با تأیید وجود تقلب در برخی از طلاها افزود: با این تقلبات برخورد می شود علاوه بر سازمان ملی استاندارد، اتحادیه طلا و جواهر در تهران حدود ۱۰۰ بازرس دارد و در کل کشور با واحدهایی که طلای تقلبی در آن پیدا شود برخورد می کنیم.
کشتی آرای افزود: بار نخست به متخلف اخطار داده می شود و اگر تخلفات او زیاد باشد به مقامات قضایی معرفی می شود.
وی درباره محرومیت از ادامه فعالیت متخلفان گفت: اگر صاحب واحد صنفی طلا سه بار تخلف کند و این تخلف در محدود بحرانی یعنی زیر ۷۴۵ عیار باشد کد استاندارد واحد صنفی وی باطل می شود مگر تعهدات و اقدامات لازم را انجام دهد.
رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر گفت: برخی اوقات طلاساز قصد تقلب ندارد و به علت قدیمی بودن ابزارآلات کارگاهش، طلای او از استاندارد خارج می شود.
کشتی آرای افزود: مجموع واحدهای تولید کننده و رسته های وابسته به طلا در سطح کشور حدود ۳۶ هزار واحد است.
وی ادامه داد: بسیاری از واحدهای صنعتی ممکن است دایر شوند اما بلافاصله توسط واحد کاریابی سازمان امور مالیاتی شناسایی می شوند.
کشتی آرای گفت: آمار مربوط به میزان مالیات پرداختی طلاسازها در اختیار ما نیست و سازمان امور مالیاتی از آن اطلاع دارد.
وی افزود: تعدادی از واحدهای زیر مجموعه اتحادیه طلا و جواهر مانند نقره فروش ها و صنایع دستی جزو آمار ما هستند اما مالیات بر ارزش افزوده به آنها تعلق نمی گیرد و به همین علت آمار ارائه شده فعالان صنف طلا توسط سازمان امور مالیاتی با این اتحادیه اختلاف دارد.
رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر گفت: سه سال پیش تفاهم نامه ای را با سازمان امور مالیاتی امضا کردیم و برگه فروش را در سه شکل میان طلافروش ها و بنکداران توزیع و تقاضا کردیم با این سه نوع داد و ستد کنند و بسیاری از واحدها این کار را می کنند.
کشتی آرای افزود: مالیات بر ارزش افزوده را باید مصرف کننده بدهد نه طلافروش یعنی مالیات را از مصرف کننده بگیرد و به سازمان امور مالیاتی بدهد.
وی ادامه داد : طلافروش مکلف است در برگه فروش قیمت روز طلا، میزان اجرت، سود مصوب و مالیات بر ارزش افزوده را قید کند در غیر این صورت با او برخورد قانونی می شود.
کشتی آرای گفت: قرار است در اصلاح قانون نظام مالیات بر ارزش افزوده تسهیلاتی برای طلافروش ها در نظر گرفته شود.
رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر درباره قاچاق طلا هم گفت: کشور ما قبلا در صنعت طلا و جواهر مقام داشت اما در سال های گذشته به علل مختلف از جمله تحریم از قافله به روز بودن ساخت طلا عقب افتادیم.
کشتی آرای با بیان اینکه در سال های اخیر در حال جبران این عقب ماندگی هستیم، ادامه داد: دستگاه های این صنعت باید نوسازی شود.
وی افزود: اکنون کیفیت تولیدات ما هم پای مشابه خارجی است و بسیاری از طلاها در داخل کشور تولید می شود اما به اسم طرح ها و برندهای دیگر کشورها فروخته می شود.
کشتی آرای گفت: در ۶ ماهه دوم پارسال و ۶ ماهه نخست امسال مصنوعات طلا را به کشورهای دیگر صادر می کنیم.
وی با بیان اینکه کشور ما در میان ۷ کشور مصرف کننده طلا در جهان است، افزود: پیش بینی شده صادرات ما رو به افزایش باشد و واردات طلا بیشتر به صورت قاچاق است.
رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر گفت: حدود ۱۲ تا ۱۸ درصد مصنوعات ویترین ها وارداتی یا خارجی است.
کشتی آرای با تاکید بر اینکه مردم از واحدهایی خرید کنند که دارای جواز کسب باشند، گفت: عیار طلای ویترین ها و طلافروشی ها مشکلی ندارد.
وی افزود: مردم از خرید طلای دسته دوم پرهیز کنند زیرا بیشترین تخلف ها در طلای دست دوم است و معمولاً واحدهای بدون جواز این اقدامات را انجام می دهند.
کشتی آرای ادامه داد: این موضوع در خرید و فروش سکه هم وجود دارد و برخی ها در کنار خیابان سکه می فروشند اما مردم باید از واحدهای دارای جواز کسب، سکه بخرند.
رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر گفت: واحدهای صنفی مکلفند جواز کسبشان را در دید مشتری قرار دهند.
کشتی آرای افزود: طلافروشانی که در این کار ریشه دار هستند تخلف نمی کنند.
وی گفت: به متخلفان توصیه می کنم اگر می خواهید موفق باشید و در کار طلا دارای برند شوید باید اعتماد مردم را داشته باشید و اگر این اعتماد ایجاد شود پیشرفت می کنید.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار