در نشست خبری مشترک با ظریف:
وزیر خارجه اسپانیا: میتوانیم شریک خوب سیاسی واقتصادی برای ایران باشیم
خبرگزاری پانا: وزیر امور خارجه اسپانیا با تأکید بر این که این کشور درصدد است که دور جدیدی از روابط با ایران را شروع کند، گفت: اسپانیا میتواند شریک خوب اقتصادی و سیاسی برای ایران باشد.
به گزارش سرویس سیاسی پانا، خوزه امانوئل گارسیا مارگویا، وزیر امور خارجه اسپانیا ظهر دوشنبه در نشست مطبوعاتی مشترک خود با همتای ایرانیاش در جمع خبرنگاران داخلی و خارجی با اشاره به نتایج مذاکرات خود با محمدجواد ظریف، گفت: امروز شاهد حضور یک هیأت بلندپایه از اسپانیا در تهران هستیم و در تلاش هستیم که روابط دو کشور را گسترش دهیم.
او با بیان این که با توافق هستهای راه برای همکاریهای بینالمللی باز شده است، ادامه داد: دو کشور در مورد مسائل سیاسی توافق کردند که وزارتخانههایشان بحث تبادل هیأتهایی را بین دو کشور بررسی کنند و در این زمینه یک تفاهمنامه مستمر و منظم داشته باشیم.
خوزه امانوئل گارسیا مارگویا با اشاره به این که در دیدار راهحلهای مختلف همکاری در زمینههای مختلف مورد بحث و گفتوگو قرار گرفت بخشی از سخنان خود را به موضوع پناهندگان و آوارگان جنگی که امروز تبدیل به بحرانی برای جامعه جهانی و اتحادیه اروپا شده اختصاص داد و گفت: یکی از اهداف سفر به تهران علاوه بر گسترش روابط دوجانبه و بررسی مسائل منطقهیی، بحث و گفتوگو درباره بحران مهاجرت، آوارگان و مردم بیپناه منطقه است.
این مقام عالیرتبه اسپانیایی ادامه داد: ما با همکاران ایرانی خودمان در این زمینه مذاکرات مفصلی داشتیم. متأسفانه افراطیگری و فعالیت گروههای تروریستی باعث ایجاد این فاجعه انسانی در منطقه شده است و اکنون یکی از مسائل مهم منطقه و جهان این موضوع است و ما امیدواریم که قدمهای مشترکی برای حل این معضل که یک معضل انسانی است برداریم.
وزیر امور خارجه اسپانیا که کشورش در عضویت اتحادیه اروپا نیز قرار دارد در بخش دیگری از صحبتهایش در همین راستا، تصریح کرد: به خاطر همین بحران مهاجرت و پناهندگان چهره اتحادیه اروپا کمی خدشهدار شده است. به خاطر برخی از نظرات نامناسب و غیرانسانی و همچنین حضور تروریستها.
او تأکید کرد: ما با تمام پناهندگان و کسانی که از این اقدامات آسیب دیدهاند اعلام همبستگی میکنیم و امیدواریم که در این زمینه به اقدامات مشترکی با ایران برسیم.
وزیر امور خارجه اسپانیا با اشاره به آواره شدن بخشی از مردم سوریه به خاطر بحران ایجاد شده در این کشور تصریح کرد: مردم سوریه و این پناهندگان نیازمند کمکهای همهجانبه هستند و ما به دنبال این هستیم که بحران سوریه را به روشی مسالمتآمیز حل کنیم. مهم این است که این فاجعه پایان پیدا کند چرا که ادامه این روند باعث پایمال شدن حقوق هرچه بیشتر انسانها در این منطقه میشود.
این دیپلمات عالیرتبه اسپانیایی ادامه داد: اتحادیه اروپا بر اساس اصول اخلاقی باید اهتمام بیشتری به موضوع مهاجران داشته باشد و اسپانیا نیز در میان کشورهای اروپایی تلاش دارد که نسبت به این موضوع تلاش بیشتری داشته باشد.
وی با اشاره به این که برخی از مهاجران از شمال آفریقا نیز به این کشور وارد میشوند، ادامه داد: ما به دنبال این هستیم که در این ارتباط موضع انسانی و اخلاقی از خود بروز بدهیم.
وزیر امور خارجه اسپانیا با بیان این که فقر یکی از مشکلات اصلی بشریت است و تغییرات سیاسی عامل اصلی مهاجرتهاست در بخش دیگری از صحبتهای خود بار دیگر به عزم این کشور برای گسترش روابط با ایران اشاره کرد و گفت: امیدواریم که هرچه سریعتر تحریمهایی که علیه ایران اعمال شده لغو شود و ما در این ارتباط در تعامل نزدیک با ارگانهای بینالمللی هستیم.
وی همچنین به اشتراکات دو کشور اشاره کرد و گفت: اسپانیا میتواند شریک خوب سیاسی و اقتصادی برای ایران باشد و ما به دنبال این هستیم که دور جدیدی از روابط با ایران را شروع کنیم.
وزیر امور خارجه اسپانیا با تأکید مجدد بر این که ایران نقش مهمی در ثبات منطقه دارد در بخ دیگری از صحبتهای خود ادامه داد: پیش از این اسپانیا ۱۴ درصد انرژی خود را از ایران وارد میکرد ولی به خاطر برخی از مسائل مجبور شد که این سطح از روابط خود را کاهش دهد و اکنون خوشحال هستیم که بر اساس توافق هستهای راه باز شده است و اکنون نیز به تهران آمدهایم تا راههای گسترش روابط و افزایش سرمایهگذاریها در حوزههای زیربنایی، راهآهن و انرژی را مورد بررسی قرار دهیم.
این مقام عالیرتبه اروپایی با اشاره به این که ایران یک برنامه بلندپروازانه برای اقتصاد خود دارد، خاطرنشان کرد: ما به دنبال این هستیم که راه مشترکی را شروع و ادامه دهیم. چرا که آینده دو کشور را باز و روشن میبینیم و شرایط برای گسترش همکاریها خوب و عالی است.
وزیر امور خارجه اسپانیا در ادامه نشست مطبوعاتی مشترک با همتای ایرانی خود در پاسخ به سوالی در مورد بحث بحران پناهندگان و همچنین آینده سوریه، ادامه داد: ما حداکثر تلاش خود را خواهیم داشت که بتوانیم بیشترین آمار پناهندگان جنگی را جذب کنیم. در این ارتباط کمیسیون ویژهای با حضور ۷ وزیر از جمله وزیر اقتصاد تشکیل شده و اسپانیا تمام تلاش خود را به کار خواهد گرفت که تسهیلات خوبی را برای آوارگان از جمله مسکن، خدمات بهداشتی و رفاه اجتماعی تأمین کند و به طور کلی با توجه به وضعیت بحرانی موجود مسأله مهم این است که به این پناهندگان کمک شود و ما سعی میکنیم که حداکثر سهمیه را داشته باشیم و نباید در این زمینه منتظر اجازه این و آن بود. اسپانیا باید خود وارد صحنه عمل شود که بهترین کمکها را بدهد. البته این اقدام نیازمند همکاریهای بینالمللی و ایجاد آمادهسازیهای در عرصه داخلی است.
وی در مورد بحران سوریه نیز خاطرنشان کرد: از روزی که دولت جدید اسپانیا قدرت را در دست گرفته همیشه طرفدار دیالوگ بوده و بر این موضوع تأکید داشته که باید بحران سوریه به صورت مسالمتآمیز حل شود.
این مقام عالیرتبه اسپانیایی که پیش از این نیز به تهران سفر کرده بود در همین راستا ادامه داد: در زمینه این گفتوگوها مهم این است که به یک راهحل معقول و منطقی دست پیدا کنیم و بر اساس توافقنامههای ژنو (مربوط به مذاکرات سوریه) بتوانیم راه را هموار کنیم.
او با اشاره به اهمیت مشارکت همه طرفهای درگیر در بحران سوریه برای حل این بحران، تصریح کرد: تمامیت ارضی این کشور در عرصه بینالمللی از موارد لازم و ضروری است و در حال حاضر فرقهگرایی از مشکلات مهم سوریه است.
وزیر امور خارجه اسپانیا به موضوع تشکیل دولت وحدت ملی در سوریه نیز اشاره کرد و گفت: در این راستا در اولین قدم اعتقاد به ایجاد آتشبس داریم و از دیگر سو زمینه برای آشتی ملی و برگزاری انتخابات فراهم شود و در کل آن چه که مهم است برقراری صلح و پایان دادن به این تهدیدات و افراطگراییهایی است که در منطقه وجود دارد.
ارسال دیدگاه