نهمین المپیاد فرش دستباف با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد
خبرگزاری پانا: آیین پایانی نهمین المپیاد دانش آموزی و دانشجویی فرش دستباف ایران با حضور سرپرست مرکز ملی فرش ایران، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت، فرماندار کرمان، مدیر کل دفتر کار و دانش آموزش و پرورش کشور و همچنین دانش آموزان و دانشجویان شرکت کننده در این رقابت برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از روابط عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت در این مراسم رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان برگزاری ۲ دوره از ۹ دوره المپیاد فرش دستباف در کرمان را افتخاری برای این استان دانست .
وی در ادامه گفت: فرش ایرانی ریشه در فرهنگ و تاریخ ایرانی دارد و انتقال این سرمایه ملی به نسل آینده از وظایف استادان، دانشجویان و دانش آموزان است .
وی در ادامه به توصیف و تفسیر معانی تار و پود، نقوش فرش و دیگر مزیت های این هنر-صنعت پرداخت .
حمید کارگر در این مراسم با تبیین چرایی المپیاد فرش گفت: تقویت رویکرد علمی به فرش دستباف و انگیزه بخشیدن به جوانان فعال در این حوزه از جمله اهداف برگزاری این رویداد است .
وی در این زمینه افزود: مرکز ملی فرش ایران، مشتاقانه پذیرای ایده ها و افکار نو در حوزه فرش دستباف است و در همین راستا با رویکرد جدید برای تقویت حوزه آموزشی و تحقیقاتی حوزه فرش گام بر می دارد .
وی تقویت منابع علمی و آموزشی، کتابخانه ها، انجام پژوهش های تخصصی، برگزاری همایش ها و سمینارهای تخصصی و المپیادها را از جمله برنامه های آموزشی و تحقیقاتی مرکز ملی فرش ایران عنوان کرد .
کارگر تصریح کرد: ما باید افزون بر بالیدن به گذشته تاریخی و افتخارات فرش دستباف در دوره های قبل، همه همت و تلاشمان را در حوزه فرش به کار ببریم تا آیندگان هم به عملکرد ما افتخار کنند .
سرپرست مرکز ملی فرش ایران با اشاره به ضرورت توجه ویژه به توسعه صادرات فرش دستباف گفت: در ۱۰ ماهه امسال شاهد چشمگیر صادرات فرش دستباف بودیم به طوری که از لحاظ وزنی ۳۲ درصد و از لحاظ ارزشی ۱۴ درصد رشد داشته ایم؛ که البته این آمار خوشحال کننده است اما راضی کننده نیست .
از دیگر سخنرانان مراسم اختتامیه نهمین المپیاد فرش، فرماندار کرمان بود که وی گفت: استان کرمان از جمله استان هایی است که مهد قالی بوده و شهرت آن جهانی است .
محمدعلی توحیدی با اشاره به اینکه طبیعت به ظاهر سخت و خشن مردان و زنان پر تلاش این خطه را به این سمت سوق داده است، عنوان کرد: این استان بافندگانی هنرمند و تولید کنندگان و صادرکنندگان توانایی دارد .
در ادامه لطفی افشار، گزارشی از فرایند اجرایی و نحوه برگزاری المپیاد ارائه کرد و همچنین مدیر کل دفتر کارودانش آموزش و پرورش نیز سخنانی ایراد کرد .
این المپیاد علمی و مهارتی که به مدت سه روز و به میزبانی کرمان دو بخش دانش آموزی و دانشجویی برگزار شد که ۷۵ دانشجو از ۲۲ دانشگاه سراسر کشور و ۶۴ دانش آموز از هنرستان های کار و دانش ۱۷ استان کشور در گرایش های مرمت، رنگرزی، بافت و طراحی فرش دستباف با یکدیگر به رقابت پرداختند .
اسامی برگزیدگان به این شرح اعلام شد :
بخش دانش آموزی
بخش دانش آموزی گرایش رنگرزی
زهرا مومنی از اصفهان - رتبه اول
حبیبه شبرنگ زاده از کرمان - رتبه دوم
زهرا دلروز از اصفهان- رتبه سوم
بخش دانش آموزی گرایش طراحی
هانیه علوی از تهران - رتبه اول
سارا خوشرو از خراسان رضوی - رتبه دوم
مهلا حسین زاده از کرمان- رتبه سوم
بخش دانش آموزی گرایش بافت
سیده ناهید هاشمی نژاد از خراسان رضوی - رتبه اول
فاطمه السادات موسی آبادی از خراسن رضوی - رتبه دوم
مهسا نوروزپور خدا شهری از تهران - رتبه سوم
بخش دانشجویی
بخش دانشجویی گرایش رنگرزی
مهران توانا از دانشگاه علم و هنر یزد - رتبه اول
ریحانه میری از دانشگاه هنر تهران - رتبه دوم
صبا اشرف از دانشگاه شهید باهنر کرمان - رتبه سوم
بخش دانشجویی گرایش طراحی
معصومه آفتابی از دانشگاه هنر تهران - رتبه اول
مهری مالکی از دانشگاه شهرکرد - رتبه دوم
پریسا قاسمی میرزایی از دانشگاه کاشان - رتبه سوم
بخش دانشجویی گرایش بافت
شیوا سلطان افغان از دانشگاه بیرجند - رتبه اول
زری پناهی از دانشگاه سمنان - رتبه دوم
عباس نظری از دانشگاه هنر اصفهان - رتبه سوم
بخش دانشجویی گرایش مرمت
مرتضی جعفری از دانشگاه هنر اصفهان - رتبه اول
شهاب احمدوند از دانشگاه هنر اسلامی تبریز - رتبه دوم
نسیم فیض الهی دهکردی از دانشگاه شهرکرد - رتبه سوم
گفتنی است آیین پایانی نهمین المپیاد فرش دستباف ۱۴ اسفندماه در سالن اجتماعات ناحیه آموزش و پرورش کرمان برگزار شد .
ارسال دیدگاه