کارشناس معاونت مشاوره و امور روانشناختی بهزیستی کشور:

طرح محب بهزیستی به صورت استانی و با حضور مؤسسات غیردولتی اجرا می شود

خبرگزاری پانا: کارشناس مسئول طرح محب در معاونت مشاوره و امور روانشناختی مرکز توسعه و پیشگیری بهزیستی کشور، از اجرای این طرح به صورت استانی و با حضور مؤسسات غیردولتی فعال در شهرستان های استان خبر داد.

کد مطلب: ۳۰۷۴۳۷
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرگزاری پانا، مرادی پور در در نشست توجیهی طرح محب (حمایت های روانی اجتماعی در بلایای طبیعی) که در اداره بهزیستی شهرستان زرندیه برگزار شد، شبکه محب را، طرح خدمات مشاوره ای و حمایت های روانی- اجتماعی در بلایای طبیعی دانست و افزود: این طرح با تأکید بر توانمندسازی اجتماعات محلی، به منظور پیشگیری و کاهش بروز مشکلات روانی- اجتماعی در بلایای طبیعی اجرا می شود.
وی اجرای این طرح را ارائه خدمات تخصصی عنوان و بیان کرد: این خدمات شامل افراد آسیب‌پذیر اعم از کودکان، سالمندان و زنان است که بیشتر در معرض خطر حادثه قرار دارند.
کارشناس مسئول طرح محب در معاونت مشاوره و امور روانشناختی مرکز توسعه و پیشگیری بهزیستی کشور اظهار داشت: طرح محب با هدف آماده سازی جامعه و ارتقاء دانش مردم محلات در خصوص مداخلات و حمایت های روانی اجتماعی پس از بلایا، به منظور عکس العمل سریع برای کاهش خسارات و مشکلات کوتاه مدت و بلندمدت ناشی از بحران و نهایتا کاهش آسیب و پیشگیری از آن اجرا می شود و توانمندسازی مردم محلات از جمله خدمات بخش دولتی در این طرح است.
مرادی پور تصریح کرد: به‌منظور آمادگی در برابر حوادث و مقابله با بحران و همچنین رسیدگی به حال مردم حادثه دیده در مناطق و محله‌های مختلف، توانمندسازی مردم هر محل لازم و ضروری است.
وی ادامه داد: همیشه در حوادثی که اتفاق افتاده شاخص‌هایی که بیشتر برجسته شده میزان تخریب‌ها و مرگ و میر و مجروحیت‌ هاست اما عواقب بعد از حادثه برای بازماندگان از لحاظ روانی و جسمانی که ممکن است در سال‌های بعد از حادثه تداوم یابد، نادیده گرفته شده است.
کارشناس مسئول طرح محب در معاونت مشاوره و امور روانشناختی مرکز توسعه و پیشگیری بهزیستی کشور تصریح کرد: بنابراین سازمان بهزیستی در توجه به شاخص‌های بعد از بلایای طبیعی به اجرای طرح محب در سراسر کشور پرداخته و با هدف ارائه مداخلات و مشاوره‌های لازم برای رفع و کمتر شدن مشکلات و مسائل روانی و روحی بازماندگان بعد از حادثه وارد عمل شده است.
در ادامه مدیرکل دفتر بحران استانداری مرکزی در خصوص ویژگی های حادثه، بحران و مصیبت، لزوم كسب مهارت های علمی و عملی در مقابله با موارد بحرانی در سلامت اجتماعی و فردی نكاتی را عنوان نمود.
نظیفی به نقش بهزیستی در بحران‌ها اشاره کرد و افزود: بهزیستی نخستین دستگاهی است که به بحران‌های روحی و روانی حین حوادث به صورت تخصصی رسیدگی می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: سازماندهی و خدمت دهی اجتماعات محلی به گونه ای مردم هر منطقه را توانمند می سازد تا مردم بتوانند ضمن شناسایی قابلیت ها و داشته های خود نسبت به مشکلات روانی، اجتماعی و بحران آگاهی های لازم را بدست آورند.
سرپرست بهزیستی استان مرکزی نیز گفت: طرح محب رویکردی اجتماع محور با هدف توانمندسازی اجتماعات محلی و افزایش نقش مشارکت افراد در زمان قبل و بعد از حوادث طبیعی می باشد.
رفیعی افزود: در این طرح تسهیل گران با ورود به اجتماع و شناسایی نیازهای منطقه در فرایندی گام به گام به تشکیل تیم های مدیریت بحران محلی در منطقه اقدام می نمایند.
وی با اشاره به اینکه آموزش، فعالیت ها و جلب مشارکت اجتماعی از برنامه های اجرایی در این طرح می باشد ادامه داد: هدف از اجرای طرح محب، توانمند سازی و فرهنگ سازی محلات در برابر بحران ها تا قبل از رسیدن گروه های امداد رسان، می باشد و این طرح محب به منظور انجام حمایت‌های روحی، روانی و اجتماعی در سوانح و بلایای طبیعی برای افراد آسیب‌دیده اجرا می شود.
سرپرست بهزیستی استان مرکزی وجه تسمیه طرح محب و بارش افکار را، برقراری حس نوع دوستی، الفت و انسان دوستی عنوان و بیان کرد: رسالت اصلی معاونت توسعه پیشگیری بهزیستی، فرهنگ سازی است.
رفیعی برقراری این طرح را به دنبال فرهنگ سازی، تلنگری برای بیداری و حس نوع دوستی انسان ها در عصر اطلاعات و تکنولوژی دانست و اظهار داشت: طرح محب با نیات انسان دوستانه و خیرخواهانه به منظور خدمت به آحاد مردم جامعه به خصوص قشر نیازمند و در معرض آسیب صورت می گیرد.
وی ابراز داشت: این طرح با پشتوانه علمی و آموزش کارشناسان مجرب، موجب پیدایش پیوست فرهنگی، ساماندهی امور و برقراری زندگی سالم و بدون دغدغه در محیط های آسیب دیده پس از وقوع حادثه می شود.
سرپرست بهزیستی استان مرکزی طرح محب را اجتماع‌محور دانست و گفت: به اعتقاد همگان در بروز حادثه یا واقعه، نخستین کسانی که قبل از رسیدن نیروهای امدادی و سایر ارگان‌ها به یکدیگر کمک می‌کنند مردم همان منطقه یا محل هستند بنابراین توانمندسازی آن‌ها هدف اصلی در اجرای این طرح است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار