چای سفید محصول ارزشمند در گیلان
خبرگزاری پانا:چای سفید که طعم ملایم و شیرین دارد در چین، ژاپن و منطقه دارجلینگ هند تولید می شود.چای سفید صرفا از گلبرگ های تازه گیاه تهیه می شود که هنوز پرز خود را از دست نداده است.
به گزارش خبرگزاری پانا،در آغاز فصل بهار غنچه چای را پیش از آن که باز شود می چینند و خشک می کنند. چای سفید خاصیت فوق العاده ای دارد و سه برابر چای سبز یا سیاه، حاوی پلی فنل های آنتی اکسیدان است.
نادر ارشدی معاون سازمان چای کشور در گفت و گو با خبرنگار ایسنا گفت: در گیلان دو واحد کار خانه چای اقدام به تولید چای سفید کرده اند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر تعریف عام و مورد پذیرش جهانی استاندارد بین المللی برای چای سفید ارائه نشده است ،اضافه کرد:در مجموع دو تعریف برای چای سفید وجود دارد.
وی ادامه داد: دیدگاه چینی در مورد چای سفید به فرآورده دو زیر گونه کاملیا که تنها در استان فوکیان می روید برمی گردد که به روش سنتی تهیه می شود .
وی تصریح کرد:چای سفید یک محصول بهاره است.
ارشدی در ادامه خاطر نشان کرد: دیدگاه سایر کشورها این است که چای سفید یعنی چایی که با چیدن فقط غنچه یا غنچه برگ و برگ اول پس از خشک کردن به دست می آید.
وی تصریح کرد: این تعریف در سطح جهانی پذیرفته شده است اما با این تعریف چای سفید چینی از گردونه چای سفید حذف می شوند.
وی افزود: طبق یک بررسی علمی میزان کل پلی فنل،کافئین و اپی گالوکاتچین گالات چای سفید بالاتر از چای سبزو کافئین آن به دلیل تهیه شدن ازغنچه از همه چای ها بیشتر است.
وی اظهارکرد: تولید چای سفید گران و زمان بر است.
بی شک با برنامه ریزی های دقیق، بکارگیری فارغ التحصیلان و متخصصان ،نظارت بیشتر بر عملکرد عطاری ها و تحقیقات ویژه در خصوص چای سفید می توان بستر تولید این نوع از چای را در گیلان گسترش داد.
ارسال دیدگاه