همکاری ایران و قطر به نفع صلح و ثبات منطقه
خبرگزاری پانا : معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر منافع مشترک ایران و قطر در منطقه گفت: همکاری ملتهای مسلمان دو کشور میتواند به نفع صلح و ثبات منطقه و ارتقای جایگاه اسلام در دنیا باشد.
به گزارش خبرگزار پانا، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، اسحاق جهانگیری در دیدار احمد بن جاسم بن محمد آل ثانی، وزیر اقتصاد و تجارت قطر با اشاره به منافع مشترک دو کشور در امنیت منطقه، ذخایر مشترک زیرزمینی و اشتراکات دینی، جغرافیایی و فرهنگی، از روند مناسبات دو کشور ابراز خرسندی و بر ضرورت توسعه همکاریهای اقتصادی تأکید کرد.
معاون اول رئیس جمهور همچنین با اشاره به حوادث و وقایع منطقه و اهمیت آن برای دوکشور خاطرنشان کرد: امروز حوادث و وقایع منطقه به سمتی پیش میرود که کشورهای همسایه بیش از هر زمان دیگری نیازمند رایزنی، تبادل نظر و اتخاذ مواضع هماهنگ هستند؛ تروریسم و افراطیگری مهمترین خطر منطقه است که تمام کشورها را تهدید میکند.
وی افزود: در ابتدای تحرکات داعش در عراق متأسفانه شاهد آن بودیم که برخی کشورهای منطقه موضع صریحی در قبال جنایات این گروه اتخاذ نکردند.
جهانگیری گفت: هماکنون که ماهیت داعش بر هیچ کس پوشیده نیست، شایسته است اقدامات جدی در مقابله با این گروه انجام شود؛ اولین گام در مقابله با این گروه، قطع حمایتهای مالی و تسلیحاتی از این گروه است.
وی با بیان اینکه قطر شایستگی میزبانی جام جهانی ۲۰۲۲ را دارد، افزود: جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را برای هرگونه همکاری در تمام عرصهها ازجمله در توسعه زیرساختها و صدور خدمات فنی و مهندسی به منظور برگزاری هرچه باشکوهتر این بازیها اعلام میدارد.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به ظرفیتهای دو کشور برای گسترش روابط اقتصادی، تصریح کرد: بهرغم اراده رهبران دو کشور برای گسترش هر چه بیشتر روابط و روند رو به رشد آن، متأسفانه حجم روابط اقتصادی میان دو کشور در سطح پایینی است.
وی افزود: دو کشور تواناییهای خوبی دارند که میتوانند به عنوان مکمل عمل کنند. در این راستا امیدوارم در آینده نزدیک کمیسیون مشترک اقتصادی میان دو کشور در جهت افزایش تعاملات اقتصادی برگزار شود.
جهانگیری ضمن اعلام استقبال مسئولان جمهوری اسلامی ایران از پیشنهاد ایجاد منطقه آزاد تجاری مشترک ازجانب قطر برای تسهیل تجارت میان دو کشور و ارتقای مبادلات، خاطرنشان کرد: بهرغم اجرای مقدمات این امر و سفر مقامات مربوط، عملاً پیشرفتی در این عرصه حاصل نشده است.
وی با اشاره به تحریمهای ناعادلانه سالهای اخیر علیه ایران افزود: در سالهای گذشته تحریمهای غیرعادلانه موانعی را در تجارت دوجانبه به وجود آورده بود؛ با شکسته شدن ساختار تحریمها، راه برای گسترش بیشتر روابط هموار شده است.
معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: هماکنون بانکهای خصوصی مشمول هیچ گونه تحریمی نیستند و تعدادی از آنها آماده ایجاد شعباتی در دوحه هستند و تهران نیز متقابلاً آماده است تا میزبان تمام بانکها و شرکتهای بیمه قطری باشد.
وزیر اقتصاد و تجارت قطر نیز در این دیدار با تأکید بر تقویت مبادلات بازرگانی دو کشور اظهار داشت: تلاش جدی میکنیم که این مبادلات را تقویت و تسهیل کنیم و تمام موانع پیش رو را برداریم.
احمد بن جاسم بن محمد آل ثانی افزود: به افزایش مبادلات تجاری و بازرگانی میان دو طرف خوشبین هستیم و این احساس را از طرف مقابل هم مشاهده میکنیم.
وی اظهار امیدواری کرد که قراردادهای تجاری چندی بین ایران و قطر به امضا برسد و بازرگانان، مبادلات تجاری خوبی انجام دهند.
وزیر اقتصاد و تجارت قطر همچنین با اشاره به چالشهای کشورهای اسلامی در منطقه، خاطرنشان کرد: مطمئن هستیم با خردمندی مسئولان جمهوری اسلامی ایران و قطر می توان با این مسائل مقابله و از آنها عبور کرد و در حل مسائل، گامهای مهمی برداشت.
ارسال دیدگاه