اعتراض سوریه به قاچاق واکسن های مسموم به این کشور

خبرگزاری پانا: نماینده سوریه در سازمان ملل از بی اطلاعی نماینده بان کی مون در امور بشردوستانه درباره قاچاق واکسن های مسموم به داخل سوریه که به مرگ دهها کودک منجر شده است، ابراز شگفتی کرد.

کد مطلب: ۲۶۵۹۳۱
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرگزاری پانا، بشار جعفری عصر سه شنبه بعد از پایان نشست علنی شورای امنیت درباره اوضاع خاورمیانه و به طور خاص اوضاع انسانی در سوریه در جمع خبرنگاران افزود: واکسن های مسموم توسط گروه های تروریستی به داخل سوریه قاچاق و توسط کارکنان سازمان ملل برای مردم سوریه استفاده می شود ولی خانم آموس هیچ اشاره ای به این موضوع نکرد.


نماینده سوریه گفت: این واکسن های مسموم، منجر به کشته شدن ده ها و خفگی صدها کودک بی گناه شده اند و برغم آنکه والری آموس مسئول اقدامات انسان دوستانه در سوریه است، از این موضوع هیچ اطلاعی نداشت.


وی با اشاره به بخش هایی از گزارش والری آموس در نشست شورای امنیت گفت: به نظر می رسد والری آموس از قطعنامه ۲۱۷۸ که هفته گذشته درباره گروه های تروریستی در شورای امنیت تصویب شد، هیچ مطلبی نشنیده است و در نتیجه، به طور مکرر از گروه های مسلح مخالف سوریه سخن می گوید.


نماینده سوریه در سازمان ملل تاکید کرد: این بدان معناست که سخنان والری آموس واقع بینانه نیست و او فرصت طلایی را برای به روز کردن گزارش خود در شورای امنیت، از دست داده است. بشار جعفری افزود: والری آموس در بخش دیگری از گزارش خود به نبود دسترسی برنامه جهانی غذا به مدت سه ماه نتوانست به غیرنظامی در نواحی الرقعه اشاره کرد، در حالیکه الرقعه و دیرالزور تحت کنترل و اشغال داعش است و دولت سوریه مانع ورود امدادها به آن نواحی نشده است.


وی بار دیگر و این بار با طعنه گفت: به نظر می آید معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه از این موضوع نیز بی اطلاع است.


نماینده سوریه در سازمان ملل تاکید کرد: تنها مطلبی که خانم آموس بر آن توجه دارد، فراهم کردن پول بیشتر و تاکید بر این است که در صورت نبود کمک مالی، بیشتر از دو ماه دیگر نمی توانند به امدادرسانی ادامه دهند.


وی تاکید کرد: خانم آموس به جای قدردانی از دولت سوریه که درهفتاد و پنج درصد امداد رسانی ها کمک می کند، از ترکیه تشکر کرد که اجازه می دهد گروه های تروریستی از مرزهایش عبور کنند و به سوریه راه یابند، این درحالیست که حتی رئیس جمهور ترکیه از همین میکروفن، مخالفت خود با قطعنامه ۲۱۷۸ را اعلام کرده است.


بشار جعفری گفت: خانم آموس در گزارش خود بدون نام بردن از جبهه النصره فقط از داعش نام برد و حتی همان داعش را نیز به عنوان گروهکی تروریستی معرفی نکرد و من در گزارش وی یکبار هم کلمه تروریست را نشنیدم.


نماینده سوریه در سازمان ملل افزود: احتمالاً همه گروه های تروریستی که از سراسر جهان در سوریه مستقر شده اند، از نظر خانم آموس گروه های مخالف سوری هستند و او هنوز هم بر گمراه کردن اذهان از وقایعی که در سوریه جریان دارد، اصرار می ورزد.


بشار جعفری گفت: از ماه آگوست تا سپتامبر میلادی، یک هزار و هشتصد و هفتاد و هشت خمپاره به سوی حلب و نواحی اطراف آن پرتاب که به کشته شدن صدها غیرنظامی منجر شده است و خانم آموس به این موارد نیز اشاره ای نکرد.


وی تاکید کرد: آموس همچنان به تصحیح نکردن رویه خود و گمراهی اعضای شورای امنیت ادامه می دهد.

یازده میلیون سوری به کمک های فوری انساندوستانه نیاز دارند

معاون دبیرکل سازمان ملل در امور انساندوستانه گفت: علاوه بر چندین میلیون نفری که در خارج از مرزهای سوریه به سر می برند، شش میلیون و چهارصد هزار نفر که در داخل این کشور آواره شده اند، به امدادهای فوری نیاز دارند.

والری آموس سه شنبه در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره سوریه افزود: برغم تصویب دو قطعنامه ۲۱۳۹ و ۲۱۶۵ ، خشونت ها همچنان در سراسر سوریه از جمله نواحی که پیشتر از این کمتر تحت تاثیر قرار گرفته بودند، ادامه دارد.

وی با اشاره به اینکه در هفته های گذشته توجه جامعه بین المللی بر توقف پیشروی داعش معطوف شده است، برخی جنایات این گروه تروریستی را در نواحی تحت کنترل خود در سوریه و عراق برشمرد و افزود: گزارش های نگران کننده ای درباره سربازگیری کودکان و ورود آنان به نیروهای داعش دریافت کرده ایم.

آموس گفت: در دو هفته گذشته نیروهای داعش در شمال حلب پیشرفت کرده اند و در چند روز گذشته، بیش از یکصد و شصت هزار نفر که بیشتر آنها را زنان و کودکان تشکیل می دهند، برغم ترس شدید از عبور نواحی مین گذاری شده به ترکیه گریخته اند.

وی افزود: در صورت ادامه پیشروی داعش، احتمالا ده ها هزار نفر دیگر نیز مجبور به فرار از سوریه می شوند.

معاون دبیرکل سازمان ملل در امور انساندوستانه افزود: دیگر طرف های درگیری نیز همچنان قوانین بین المللی و حقوق بشر را رعایت نمی کنند و نقض ها از جمله به کارگیری بمب های بشکه ای، خودروهای بمب گذاری شده و خمپاره، همچنان به کشتار و مجروحیت غیرنظامیان منجر می شود و طرف های درگیری در نواحی پرجمعیت مانند بازارها و نانوایی ها آتش می گشایند.

وی همچنین با اشاره به اینکه قتل، اعدام، شکنجه، گروگانگیری و دیگر نقض های قانون بین المللی توام با معافیت کامل از مجازات ادامه دارد، گفت: دولت سوریه نیز به حملات هوایی خود ادامه می دهد و دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر اطلاعاتی مبنی بر کشته شدن ده ها غیرنظامی در حلب در نتیجه چنین اقداماتی دریافته کرده است.

معاون دبیرکل سازمان ملل در امور انساندوستانه افزود: کمیسیون تحقیقات در سوریه در تازه ترین گزارش خود آورده است غیرنظامیان و زیربناهای غیرنظامی به طور نظام مند هدف گیری می شوند، برای مثال فقط در ماه آگوست تعداد نه مکان پزشکی مورد حمله قرار گرفته اند.

آموس گفت: گروه های نظامی مخالف نیز به نواحی تحت کنترل دولت آتش گشوده اند، بمباران فزاینده در منطقه مسکونی ال خلیده و شهر حلب در اوائل ماه سپتامبر، به کشته شدن حداقل هشت غیرنظامی از جمله زنان و کودکان منجر شده است.

وی افزود: نه روز پیش نیز در نواحی تحت کنترل دولت و در نزدیک دو مدرسه و زمین بازی کودکان خمپاره پرتاب و چندین فرد غیرنظامی کشته و مجروح شدند.

معاون دبیرکل سازمان ملل در امور انساندوستانه در بخش دیگری از سخنانش گفت: تاکنون بیش از سه میلیون سوری به عنوان پناهنده در کشورهای همسایه از جمله لبنان، اردن و ترکیه ثبت نام کرده اند ولی شمار فراریان از سوریه بسیار فراتر از رقم ذکر شده است.

وی افزود: میلیون ها نفر در داخل سوریه در کمبود غذا، دارو به سر می برند و بیش از سه میلیون کودک از رفتن به مدرسه باز مانده اند، یازده میلیون فرد سوری به کمک های فوری انساندوستانه نیاز دارند که این رقم شامل شش میلیون و چهارصد هزار نفری می شود که در داخل کشور آواره شده اند.

معاون دبیرکل سازمان ملل در بخش دیگری از سخنانش گفت: کمک های اساسی به چهار میلیون و هفتصد هزار فردی که ماه ها و حتی سال ها در نواحی دور از دسترس قرار گرفته اند، همچنان چالش محسوب می شود.

وی افزود: بیش از دویست و چهل و یک هزار نفر به عمد و اکثر آنها توسط نیروهای دولت در محاصره قرار دارند و از کمک رسانی به آنان جلوگیری می شود.

والری آموس گفت: درگیری های فشرده و تغییر خطوط درگیری ارائه امدادرسانی را دشوار و خطرناک کرده است و طرف های درگیری همچنان موانعی برای نهادهای انساندوستانه ایجاد می کنند.

وی همچنین به دیوید هینز که اخیرا توسط داعش اعدام شد، اشاره کرد و گفت: وی شصت و سومین امدادرسانی است که از آغاز درگیری ها در سوریه کشته شده است.

معاون دبیرکل سازمان ملل در امور انساندوستانه با اشاره به برخی اقدامات دولت سوریه در تسهیل امر امدادرسانی افزود: برغم خطرات سازمان ملل و شرکای آن از جمله برنامه جهانی غذا و یونیسف به میلیون ها سوری امدادرسانی کرده اند.

وی تاکید کرد: برغم پیشرفت نسبی حاصل شده فشار مداوم بر طرف های درگیری به منظور اطمینان حاصل از احترام و اجرای قطعنامه های ۲۱۳۹ و ۲۱۶۵ از اهمیت ویژه ای برخوردار است. آموس ضمن قدردانی از یک میلیارد دلاری که هفته گذشته اهداء شده است، ادامه کمک های مالی را خواستار شد و تاکید کرد: بدون این قبیل کمک ها برنامه جهانی غذا مجبور به خاتمه اقدامات خود در دو ماه آینده خواهد شد.

معاون دبیرکل سازمان ملل در امور انساندوستانه درپایان گفت: مهمترین موضوع برای همه ما، خاتمه خشونت هایی است که تاکنون منجر به کشته شدن بیش از یکصد و نود هزار نفر شده است. شورای امنیت پس از سخنان معاون نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور انساندوستانه وارد شور و مشورت پشت درهای بسته شد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار