در شهرستان بندر ماهشهر؛

کتاب سرگذشتنامه آزادگان پتروشیمی بندر امام خمینی (ره) نقد شد

خبرگزاری پانا: رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان بندر ماهشهر از نقد کتاب سرگذشتنامه آزادگان پتروشیمی بندر امام خمینی (ره) در این شهرستان خبر داد.

کد مطلب: ۲۵۴۳۷۲
لینک کوتاه کپی شد
به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان، مسلم میرزاوند گفت: جلسه نقد و بررسی کتاب سرگذشتنامه آزادگان پتروشیمی بندر امام خمینی (ره) با حضور سرپرست اداره کتابخانه های عمومی شهرستان ماهشهر ، مسئولین اجرایی شهرستان ، اعضای کانون ادبی افرا و جمعی از علاقه مندان و مشتاقان عرصه ی قلم در سالن اجتماعات اداره کتابخانه های عمومی شهرستان ماهشهر برگزار شد.
وی گفت: این کتاب در ۳ جلد به رشته تحریر درآمده است که جلد اول این اثر سرگذشت ۶ تن از آزادگان عزیز و غیور بندر امام خمینی (ره) شاغل در پتروشیمی بندر امام خمینی (ره) است که با همت خانم مریم بیات خاطرات این عزیزان گردآوری شده و در قالب اثر حاضر در اختیار علاقمندان قرار گرفته است.
وی افزود: این جلسه که با حضور بیش از ۵۰ نفر از اعضای انجمن ادبی افرا و برخی فعالین فرهنگی و نویسندگان شهرستان برگزار گردید، پس از قرائت آیاتی از قرآن کریم بخشی از اثر توسط یکی از حاضرین جلسه روخوانی شد. سپس هر یک از حاضران به بیان دیدگاه ها و نظرات خود درباره ی کتاب پرداختند.
میرزاوند افزود: در این جلسه این کتاب از زاویه های مختلف فنی و محتوایی توسط اعضای کانون ادبی مورد نقد و بررسی قرار گرفت و مدعوین حاضر در جلسه نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را در خصوص کتاب فوق اعلام کردند.
وی در ادامه به برخی نقدهای این کتاب اشاره کرد و گفت: از جمله نقدهای صورت گرفته در این جلسه شامل:
اسدی از منتقدان : مباحث باید با مولفه های نسل جدید و دوران جدید همسان سازی و تطابق داده شود ومولفه های تاریخی و دغدغه های آن دوره ی خاص نیز رعایت شود .
آقای امیرحشچی فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد رشته حقوق و از منتقدان این جلسه محتوای کتاب را از دیدگاه حقوقی بررسی نمودند .
خانم افسانه بهرام پور از شاعران بومی و از منتقدان: چون این اثر مستند است و وقایع نگاری است اشکالی به آن وارد نیست می تواند هم خاطره نویسی باشد و هم داستان و اتفاقا به دل می نشیند و برای عام ملموس تر است.
عزیز حیدری از منتقدان : نوشته های بعد از جنگ نوشته های کاملا شتابزده ای است که فقط سعی در جمع آوری است. یعنی عینا همان حرف ها و خاطرات را جمع آوری کرده اند که تاریخ از بین نرود.
فروغی از كتابداران کتابخانه های عمومی و از منتقدان : ضعف ساختاری این آثار و بی اطلاعی نویسنده از عناصر ادبی ضربه بزرگی به پیکر این آثار وارد کرده است.
عبدالمجید قائدی با توجه به صحبت های ارائه شده نقدی بر برخی نقدها داشتند و این گونه عنوان کرد: لئون تولستوی سیل مواد خام و گزاره های که درباره جنگ جهانی بود را جمع آوری و آن داستان های کوتاه ارزشمند و شاهکارها را آفرید. خانم بیات نیز معدن و کانی را تکانده ولی ای کاش از جواهرشناس نیز مشورت می گرفت. این اثر را باید با آثار مشابه مقایسه کنیم و خیلی نباید ایده آل برخورد کنیم .
در پایان میرزاوند اظهار داشت: برگزاری این جلسات در کتابخانه های عمومی جزء اهداف کتابخانه های عمومی در جهت تربیت نسلی نویسنده، منتقد و آگاه می باشد که با علم و دانش و آگاهی بالای خود می توانند در عرصه فرهنگی و مطالعه و کتابخوانی و نویسندگی فعال بوده و خدمات قابل توجهی را ارائه دهند.
در انتهای جلسه سرپرست اداره کتابخانه های عمومی ضمن تشكر از حاضران بابت حضور در جلسه گفت: از این پس جلسات نقد کتاب به صورت مستمر و ماهانه در این محل برگزار می شود و من از اعضاء تقاضا دارم کتابهای مورد نظرشان را برای نقد به ما معرفی کنند تا برای برگزاری این جلسات صمیمانه و مفید اقدام کنیم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار