روحانی در سی و یکمین اجلاس روسای آموزش و پرورش:
دوران دانش آموز کلیشه ای تمام شد/شیوه های تدریس نیازمند تغییر هستند
خبرگزاری پانا: رئیس جمهور اظهار داشت: دوران دانش آموز کلیشه ای سپری شده و اکنون در آموزش و پرورش نیازمند مطالعه و هدایت معلمان در کلاس هستیم.
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش پانا، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در سی و یکمین اجلاس روسای آموزش و پرورش مناطق کشور، که عصر امروز در سالن همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی تهران، برگزار شد، ادامه داد: مسئولین مناطق آموزش و پرورش رسالت بسیار سنگینی بر دوش دارند، این مسئولیت در دولت های مدرن بر دوش دولت ها بوده و اگر به یک قرن پیش بازگردیم متوجه می شویم که تعلیم و تربیت به مفهوم امروز، بر عهده دولت نبوده است.
وی ادامه داد: معمولا در هر جمع و جامعه ای افرادی اتاقی را از منرل خودشان به عنوان مکتبخانه دایر می کردند تا افراد علاقه مند به اموزش در آن کلاس ها شرکت کنند اما به تدریج مشکلات با ایجاد پایه های آموزشی برطرف شد.
رئیس جمهور تصریح کرد، برنامه ریزی های دولت برای اقتصاد وزارت آموزش و پرورش که یکی از مهمترین نهادهای تعلیم و تربیت است، با اقتدار در جهت تربیت نسل جوان استفاده می شود.
*به فکر تشکیل مدارس غیر دولتی توسط فرهیختگان باشیم
وی ادامه داد: باید به فکر تشکیل مدارس غیر دولتی توسط فرهیختگان باشیم تا اهداف نادرست رژیم گذشته برطرف شود و معلمان شریف، متدین و دلسوز، به شکل عالی و ساده در مدارس تدریس کنند.
روحانی با بیان اینکه اجر معلم به حقوق آن ها نیست افزود: پاداشی که معلم دریافت می کند نزد خداوند محفوش است و اگر یک نفر را بتوان تربیت و هدایت کرد، معلمی فرهیخته و متدین شمرده می شود.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم، مطالبی را به نسل جوان بیاموزیم این آموزش نباید به صورت القایی بلکه با تدبیر همراه با دلسوزی صورت بگیرد. زیرا عدم آشنایی به شیوه های تربیتی دلزدگی آورده و اثر معکوس برجای میگذارد.
وی ادامه داد: بهتر است شیوه های تعلیم و تربیت با استفاده از معلم فرهیخته و آشنا به این امر، به کار گرفته شود زیرا امروزه رسالت سنگین تعلیم و تربیت بر عهده دولت نیست و این مهم وظیفه ای برای خانواده، مدرسه و جامعه محسوب می شود.
*دانش آموزان و معلمان شهید کلید موثر تعلیم و تربیت در جامعه هستند
وی با اشاره به پیچیده بودن کار تعلیم و تربیت، اضافه کرد: تربیت معلمان باید به دانش اموزان بیدار و هوشیار و آگاه از دنیای امروز منجر شود تا بتوانیم سیستم آموزشی را در اختیار گرفته و فرهنگ دینی و ایرانی را با هویت اسلامی در بین نسل جوان زنده نگه داریم.
رئیس جمهور دولت یازدهم، بزرگترین مشکل مدارس گذشته را حافظه محور بودن دانش آموزان عنوان کرد و گفت: نقش آموزش و پرروش در دفاع مقدس با ۳۶ هزار دانش آموز شهید و ۵ هزار معلم شهید، بسیار تاثیر گذار است.
روحانی خاطرنشان کرد: برداشتن گام در آموزش و پرورش نیاز به زمان طولانی دارد اما می توان از معلمان بازنشسته که تمایل تدریس داوطلبانه در مدارس را دارند استفاده کرد.
این بسیج داوطلبانه می تواند بسیاری از معلمان را ترغیب به تدریس کند که تا حدی از مشکلات نیروی انسانی کاسته شود.
وی با اشاره به اینکه شیوه تدریس نیازمند تغییر است، ادامه داد: دوران دانش آموز کلیشه ای سپری شده و نیازمند مطالعه و هدایت معلمان در کلاس هستیم.
ارسال دیدگاه