مدیر باغبانی سازمان جهاد كشاورزی فارس عنوان کرد:
فارس بزرگترین تولیدكننده انجیر خشك در كشور
خبرگزاری پانا: شریفی با بیان این مطلب كه فارس دارای رتبه اول تولید انجیر در كشور است گفت : اقدامات حمایتی و حفاظتی از ثروت پنهان فارس باید گسترده ترشود
به گزارش خبرگزاری پانا، مهندس اسد شریفی از پیش بینی تولید انجیر خشك از باغات انجیر دیم استان فارس به میزان ۳۳ هزار و ۲۷۵ تن در سال ۹۳ خبر داد و گفت : كشورهایی چون تركیه، مصر، اسپانیا و پرتقال نیز سطح زیركشت و تولید محصول قابل توجهی دارند، اما محصول انجیر خشك ایران به ویژه استهبان از نظر كیفی منحصر به فرد بوده و در سطح جهانی بی نظیر است.
این مقام مسئول خاطرنشان كرد :استان فارس دارای ۴۷ هزار هكتار انجیرستان دیم می باشد كه ۲۳ هزار و ۵۰۰ هكتار آن در استهبان ، ۸ هزار هكتار در نی ریز، ۴۸۰۰ هكتار در داراب، ۳۸۰۰ هكتار در جهرم، ۳۲۰۰ هكتار در كازرون، ۱۵۰۰ هكتار در فیروزآباد، یك هزار هكتار در كوار و مابقی در سایر شهرستان ها قرار دارند.
شریفی با اشاره به اینكه درسال گذشته صادرات انجیر واحدهای تحت پوشش سازمان جهادكشاورزی فارس ۴۵۳۸ تن به ارزش ۱۷ میلیون دلار بوده است گفت :در برخی سالها صادرات انجیر خشك فارس به ۸ تا ۱۰ هزار تن می رسد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد كشاورزی استان فارس اظهار داشت: باثبتباغهای انجیراستهبان به عنوان یك میراث ملی درسازمان خواربارجهانی، توجه بیشتری به آن معطوف شده و چتر اقدامات حمایتی و حفاظتی از آن گستردهتر میشود
به گفته شریفی ، در شهرستان استهبان در سال ۹۲ میزان تولید انجیر ۱۲ هزار تن بود كه پیش بینی می شود با توجه به ادامه روند خشكسالی این رقم امسال به ۱۴بیش از ۱۲ هزار تن برسد.
وی با بیان این مطلب كه شهرستان قرآنی استهبان نخستین تولیدكننده انجیر خشك در ایران است گفت : در استهبان بیش از دو میلیون و ۳۰۰ هزار اصله درخت انجیر وجود دارد كه بیشتر مردم این شهرستان به صورت مستقیم و غیرمستقیم در فعالیت هایی چون حفظ و نگهداری باغات انجیر دیم و فعالیت های جانبی مشغول می باشند .
شریفی تصریح نمود :تاكنون برای ۴۰۰ هكتار از این انجیرستان ها توسط شركت هلندی كنترل یونین گواهی ارگانیك صادر گردیده و پی گیری در جهت اخذ گواهی برای بقیه نیز ادامه دارد.
وی گفت :در حال حاضر ۹ واحد فرآوری انجیر تحت پوشش سازمان جهادكشاورزی فارس در حال فعالیت می باشند كه این واحدها سالیانه حداقل ظرفیت ۲۲۸۵۰ تن انجیر را داشته و توانسته اند برای ۱۹۴ نفر به صورت دائم و برای ۴۷۰ نفر اشتغال فصلی ایجاد نمایند.
این مقام مسئول اظهار داشت :عمده واحدهای فرآوری انجیر به بسته بندی این محصول به صورت انجیر خشك و انجیر مرطوب حكایت می نماید كه عمده محصولات تولیدی به كشورهای ویتنام، چین، آلمان، امارات، رومانی، هنگ كنگ و كره جنوبی صادر می شود.
شریفی "توسعۀ و احداث سردخانه های زیر صفر در واحدهای بسته بندی انجیر را امری ضروری در جهت حفظ این محصول ارزشمند عنوان كرد و اظهار داشت: با توجه به ممنوعیت استفاده از «میتل بروماید» به عنوان ضدعفونی كننده انجیر و نگهداری این محصول به صورت ارگانیك توسعه و احداث سردخانه های زیرصفر به منظور از بین بردن لارو شب پره هندی در دستور كار این سازمان قرار گرفته است.
این مقام مسئول، به ارزش افزوده در فرآوری محصول انجیر اشاره كرد و افزود : درحال حاضر سازمان جهادكشاورزی استان فارس از توسعه واحدهایی كه قصد فرآوری انجیر در كنار بسته بندی داشته باشند، حمایت ویژه خواهد كرد.
ارسال دیدگاه