معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی:

هشدار نسبت به خروج آثار تاریخی ایران از فهرست یونسکو/حوزه میراث فرهنگی عاشقی می‌طلبد

خبرگزاری پانا:معاون میراث فرهنگی کشور گفت: اگر دولت و مردم دقت و توجه لازم را در سیستم حفاظت و مدیریت آثار ثبت جهانی اعمال نکنند، این آثار در خطر خروج از فهرست یونسکو قرار می‌گیرند.

کد مطلب: ۲۴۰۵۵۲
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی، محمد حسن طالبیان در بازدید از مسجد کبود تبریز اظهار کرد: خروج آثار تاریخی از فهرست یونسکو می‌تواند رتبه ایران را در دارا بودن آثار فرهنگی در جهان پایین آورد و بدیهی است که این اتفاق نباید بیفتد.

طالبیان با تاکید بر اینکه ایران در دنیا یک جایگاه فرهنگی دارد که به آسانی به دست نیامده است، تصریح کرد: بالاترین رتبه امروز ایران در جهان از نظر فرهنگی است نه مسائل سیاسی و اقتصادی بنابراین باید تلاش کنیم در میان قله‌های فرهنگی جهان در رتبه اول قرار بگیریم.

وی خاطر نشان کرد: نخستین چیزی که یک مخاطب ملی و جهانی از سازمان میراث فرهنگی انتظار دارد حساسیت بالا نسبت به آثار تاریخی فرهنگی و نحوه مدیریت و نگهداری صحیح آنهاست.

معاون میراث فرهنگی کشور، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را جزو معدود سازمان‌هایی خواند که حافظه تاریخی قوی دارد و موضوعاتش سیاسی نیستند بنابراین دلیلی ندارد که این سازمان در امور مربوط به حوزه کاریش ملاحظه کاری داشته باشد.

طالبیان با بیان اینکه کار در حوزه میراث فرهنگی عاشقی می‌طلبد، اظهار داشت: در تمام دنیا همین طور است که به میراث فرهنگی با دیدگاهی دولتی نمی‌توان نگاه کرد.

وی با اشاره به توجه و تاکیدات مقام معظم رهبری که میراث فرهنگی را در کشور دارای اهمیت بسیار و حفظ آن را حفظ هویت مردم ایران اسلامی خوانده‌اند، یادآور شد: باید توجه داشت که میراث فرهنگی اصل است و صنایع دستی و گردشگری به واسطه آن رونق و توسعه پیدا می‌کنند.

مسئول پرونده‌های ثبت جهانی کشور ‌تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب بر الگوی ایرانی اسلامی و معماری و شهرسازی اسلامی تاکید می‌کنند و این کاری است که از مسیر میراث فرهنگی میسر می‌شود.

طالبیان حفاظت از آثار تاریخی و میراث فرهنگی را وظیفه ملی، تاریخی، شرعی و دینی همه ایرانیان خواند و یادآور شد: دستورالعمل آثار ثبت جهانی یک جریان جهانی است و وقتی ایران عضو آن شده و منشور بین‌المللی‌اش را پذیرفته باید این دستورالعمل‌ها را به درستی اعمال کند.

وی همچنین با بیان اینکه کارهای خوب و قابل توجهی در میراث فرهنگی آذربایجان شرقی انجام گرفته است، ثبت جهانی دو اثر مجموعه کلیساها و نیز بازار تبریز با تمام ملحقاتش از جمله مسجد کبود تبریز را جزو این اقدامات شاخص خواند که باید محافظت و به درستی نگهداری شوند.

طالبیان حضور دکتر حق‌پرست را به عنوان فردی متخصص در اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی فرصتی مغتنم ارزیابی کرد که می‌تواند زمینه‌ساز پیگیری اقدامات مرمتی و معماری با تخصص و تعهد بیشتر در این استان شود.

وی با تاکید بر اینکه با حضور دکتر حق‌پرست میراث فرهنگی آذربایجان شرقی به سوی رویکردهای مثبت می رود، تصریح کرد: شایسته است سازمان میراث فرهنگی در سراسر کشور به سوی معرفی هرچه بیشتر آثار تاریخی به ویژه مساجد تاریخی پیش برود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار