نوبخت:

دولت مخالف افزایش قیمت خودرو است/طالبی همچنان گزینه نمایندگی ایران در سازمان ملل است

خبرگزاری پانا: سخنگوی دولت اعلام کرد که معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور از سوی دولت مامور شد تا نسبت به تهیه برنامه برای شرایط بدبینانه و حتی تشدید تحریم‌ها اقدام کند.

کد مطلب: ۲۳۶۵۲۷
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرگزاری پانا، محمدباقر نوبخت در حاشیه جلسه امروز هیأت دولت در جمع خبرنگاران با مورد توجه قرارد ادن فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری اظهار کرد: جلسه امروز با استقبال مجدانه رئیس محترم جمهور از بیانات مهم و راهشگای مقام معظم رهبری در گردهمایی مسئولان نظام آغاز شد و همچنین از حمایت صریح و قاطع رهبر معظم انقلاب از دولت تشکر صمیمانه و قدردانی به عمل آمد.

وی افزود: در این راستا دولت عزم قوی خود را برای پیگیری جدی رهنمودهای مقام معظم رهبری به ویژه سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و برخورداری از ظرفیت‌های داخلی در جهت خروج از رکود به ویژه استفاده از ظرفیتی که در صنعت و معدن و کشاورزی وجود دارد، اعلام کرد.

سخنگوی دولت در همین راستا خاطرنشان کرد: در اولین اقدام برای خروج از رکود با تاکید بر ظرفیت‌های داخلی در هیأت امنای صندوق توسعه ملی تصمیم گیری هایی انجام شد که بر مبنای آن مصوب شد ۴ میلیارد دلار برای طرح‌های پارس جنوبی، ۴ میلیارد دلار برای احداث نیروگاه‌ها، ۳ میلیارد دلار برای صنایع بالادستی، ۲ میلیارد دلار برای فرآیند چرخه فولاد، ۲ میلیارد دلار در بخش پالایشگاه و پتروشیمی، ۱ میلیارد دلار در حمل‌ونقل، ۵۰۰ میلیون به بخش کشاورزی تخصیص داده شد.

وی افزود : ضمن این برای سایر صنایع ۱ میلیاردو ۶۰۰ میلیون دلار اختصاص پیدا کرد که امیدواریم با این سرمایه گذاری که عمدتا از سوی بخش غیردولتی انجام می شود بتوانیم از رکود خارج شویم.

نوبخت همچنین گفت: ۲۱۰ میلیارد تومان برای جبران خسارات ناشی از عدم کشت به کشاورزان حوزه زاینده رود، و ۱۵۰ میلیارد تومان برای تامین آب شهری و روستایی استان سیستان و بلوچستان، ۷۰ میلیارد تومان برای مقابله با خشکسالی در استان لرستان، ۱۰ میلیارد تومان برای آسفالت مناطقی از آذربایجان غربی، ۸۰ میلیارد تومان برای اقدامات پیشگیرانه و عدم تکرار سیل در استان گلستان و ۷۲ میلیارد تومان برای اقدامات پیشگیرانه وقوع سیل در مازندران همچنین ۵۴ میلیارد تومان برای خرید هواپیماهای مجهر FIS به سازمان هواپیمایی کشور اختصاص پیدا کرد.

سخنگوی دولت در ادامه گفت: در جلسه امروز هیات دولت، لایحه جامع وکالت و مشاوره حقوقی با تاکید بر استقلال منطقی کانون وکلا به تصویب رسید.

نوبخت در ادامه اظهار کرد: برای فعال شدن صنایع کوچک در کشور (۸۱ هزار واحد تولیدی) پیشنهاد شد که ۱۰ هزار میلیارد تومان به صورت تسهیلات به تناسب نیاز به این واحدها داده شود و با وجود این موضوع پیش‌بینی شد بیش از ۱۹۳ هزار فرصت شغلی در ماه‌های آینده ایجاد کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این‌که دولت همه همت خود را مصروف می‌دارد تا بعد از مهار نسبی تورم بتواند کشور و اقتصاد را از رکود خارج کند، افزود: تمامی تلاش دولت این است که با استفاده از ظرفیت‌های داخلی و موجود نظام بتوانیم به توسعه کشور بپردازیم و این پیامی به تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ما و فراتر از آن به طرف‌های مقابل آنهاست که طی آن می‌توان این نکته را گفت که ایران می‌تواند با توانایی‌های داخلی خود مسیر توسعه و پیشرفت را طی کند و ظرفیت‌های نظام جمهوری اسلامی ایران خواهد توانست که این پیشرفت و شکوفایی را تامین کند.

در ادامه خبرنگاری از سخنگوی دولت درباره افزایش نرخ خودرو پرسید که نوبخت در این باره با تاکید بر این‌که دولت با هرگونه افزایش قیمت در این راستا مخالف است، گفت: با توجه به این‌که صنعت خودرو از تحریم خارج شده، دولت برای تامین ارز مورد نیاز اجازه داده که از ارز مبادله‌ای که قیمتش بسیار ارزان‌تر از بازار آزاد است، استفاده شود. انتظار ما از خودروسازان محترم و زحمت‌کش کشور هم این بود که خبر افزایش کیفیت را به دولت بدهند.

نوبخت افزود: شورای رقابت خارج از دولت نسبت به این مساله تصمیم‌گیری می‌کند و البته پیام دولت را دریافت کرده بود که دولت با افزایش قیمت خودرو مخالف است.

وی گفت: امروز این موضوع در جلسه هیات دولت مطرح شد و جناب آقای رییس‌جمهور مراتب تکدر خود را نسبت به این اقدام اعلام کردند و حتی این موضوع بحث شد که بررسی مجددی صورت بگیرد تا از افزایش بی‌جهت قیمت خودرو جلوگیری کنیم.

خبرنگاری در مورد صدور مجوزهای دفتر پیشخوان از نوبخت پرسید که وی در این باره تصریح کرد: این موضوع هنوز در دولت مطرح نشده است.

خبرنگار دیگری درباره تاکیدات مقام معظم رهبری نسبت به بحث تحریم‌ها، گفت: معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور از سوی دولت مامور شد تا نسبت به تهیه برنامه برای شرایط بدبینانه و حتی تشدید تحریم‌ها اقدام کند و اینکه دولت خود را با آن برنامه برای عبور از چنین مسیری تجهیز کند.

سخنگوی دولت یادآورشد: ما امیدوار هستیم که فرزندان ملت در مذاکرات بتوانند حقوق ملت ایران را استیفا و کشور را از این تحریم‌های ظالمانه نجات دهند.

نوبخت در پاسخ به سوالی درباره تاکیدات مقام معظم رهبری برای رشد علمی کشور و اقدامات دولت در این زمینه، گفت: برنامه ششم توسعه بر پایه اقتصاد مقاومتی با تولید رقابتی دانش‌بنیان در حال تهیه و تنظیم است و ما برنامه ششم را در جهت بسترسازی در همه دستگاه‌هایی که بتوانند برای برخورداری از فناوری‌های نوین تلاش کنند در دست تهیه داریم.

حمید ابوطالبی همچنان فرد معرفی شده از سوی دولت برای نمایندگی سازمان ملل است

خبرنگاری در مورد جایگزینی نهاوندیان به جای ابوطالبی برای نمایندگی در سازمان ملل پرسید که سخنگوی دولت در این باره تاکید کرد: آقای ابوطالبی همچنان فرد معرفی شده از سوی دولت است و بر این پایه همه پیگیری‌های قانونی انجام می‌شود و امیدواریم اقدامات دولت مقابل اقدام غیرمنطقی و غیرحقوقی که انجام شده، اثربخش باشد.

خبرنگار دیگری در مورد کیفیت بنزین از نوبخت پرسید که وی با بیان این‌که کیفیت بنزین ما بالاست، گفت: البته انجام فرآیندهایی را که با استانداردها سازگاری نداشته باشند را متوقف می‌کنیم.

نوبخت همچنین در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر انجام بحثی در مورد نظارت یک ماهه نمایندگان مجلس بر عملکرد وزیر علوم و این که آیا این موضوع نافی استقلال وزرا نیست، تصریح کرد: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری در گردهمایی مسئولان نظام، ایشان تصریح کردند که قوا باید با هم تعامل داشته باشند و ما باز هم از حمایت قاطع ایشان نسبت به دولت تشکر می‌کنیم.

سخنگوی دولت افزود: انتظارمان این است که نمایندگان محترم ملت در جایگاه قانونی خود آنچه برای نظارت مقتضی می‌دانند انجام دهند، اما این موضوع نافی فعالیت‌های دستگاه‌های اجرایی بخصوص وزرای محترم نسبت به آن چیزی که تشخیص می‌دهند که به نفع مردم و کشور است، نخواهد بود. به همین جهت نمایندگان می‌توانند نظارت قانونی خود را اعمال کنند و وزرای محترم در خصوص مسئولیتی که نسبت به ملت دارند باید اقداماتی که برای کشور نافع می‌دانند انجام دهند و این اقدامات را در چارچوب قانون شجاعانه به انجام برسانند.

وی تصریح کرد: وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری بر اساس آنچه که برای دانشگاه‌ها و محیط آموزشی نیاز می‌دانند، اگر تشخیص دهند، مساله ‌ای برای کشور نافع است باز هم آن را انجام خواهند داد، حال اگر تعامل و همفکری در پاره‌ای موارد صورت بگیرد مانع و رافع مسئولیتی که وزیر محترم علوم دارد و باید شجاعانه و قاطعانه در چارچوب قانون انجام شود، نیست و ایشان باید اقدامات مورد نظر خود را با توجه به هنجارهای نظام جمهوری اسلامی با قدرت به انجام برسانند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار