سیف:
20 میلیارد تراکنش بانکی تا پایان سال مدیریت می شود
خبرگزاری پانا: رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه پیشبینی میشود تا پایان امسال 20 میلیارد تراکنش در شبکههای برخط بانکی مدیریت شود، گفت: طرح نقشه راه 1400 نظام بانکی در حوزه فن آوری و زیرساخت های بانکی در دستور کار دارد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی پانا؛ ولیالله سیف در سومین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت با اشاره به روند افزایشی حجم تراکنشها در شبکههای بانکی افزود: نظام بانکی ناگزیر از مدیریت بهتر ترافیک شبکههاست.
وی گفت: البته بخش قابل توجهی از خدمات تراکنش مانند خدمات برداشت مستقیم را میتوان به صورت برونسپاری مدیریت کرد.
سیف با اشاره به یکساله شدن شبکه واحد پرداخت کارتی کشور (شاپرک) افزود: این طرح با زمان بندی فشرده و با موفقیت اجرایی شده است زیرا خلق پول از محل تسویه آنی و استانداردسازی و ایمن سازی شبکه پرداخت دو دغدغه اصلی ما بود و البته در مرحله بعدی شاهد ساماندهی وضع تعدد پایانهها و پایان اتلاف منابع کشور در این زمینه خواهیم بود.
وی گفت: همچنین سامانه اعتبارات اسنادی ریالی نخستین سامانهای است که به صورت سیستمی در این زیرساخت عملیاتی شده است، البته تکمیل زیرساخت های تسویه و پرداخت در مراحل بعدی قرار دارد.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: هم اکنون کاربرد پول الکترونیکی در کشور جان تازهای گرفته است و کیف پول الکترونیکی، زیر ساخت لازم را برای پوشش پرداختهای خرد فراهم کرده است.
سیف گفت: امنیت در بانکداری الکترونیک با توجه به اهمیت حیاتی آن باید در تک تک فعالیت ها و طرح ها مدنظر باشد و در این باره مرکز کنترل امنیت شبکه، ساختار مدیریتی لازم را برای امنیت در نظام بانکی فراهم میکند.
وی ادامه داد: در آینده نزدیک باید بانک در دسترس مشتری در همه جا باشد.
سیف با اشاره به حضور دو دههای فنآوری در بانکداری گفت: باید اختلاف را در عملکرد بهینه و آنچه در نظام بانکی میگذرد بررسی کنیم و شکاف های موجود برطرف شود.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: بانک مرکزی با توجه به این مهم، طرح نقشه راه ۱۴۰۰ نظام بانکی را در حوزه فن آوری و زیرساخت های بانکی در دستور کار دارد که چند ویژگی راهبردی دارد.
وی گفت: از جمله ویژگیهای راهبردی این طرح مدنظر قرار گرفتن همه ابعاد فنآوری با در نظر گرفتن اثر آن بر کسب و کار بانکی و استانداردسازی جهانی و همچنین به روز بودن طرح نقشه راه پس از بحران مالی ۲۰۰۸ میلادی در وضع مطلوب کسب و کار است.
سیف افزود: این نقشه راه تصویری از وضع موجود و مطلوب بانکداری و بانک مرکزی را ارائه میکند و مسیر نیل به راه مطلوب را روشن میسازد.
وی سیاستهای پولی، نظارت بانکی و نظامهای پرداخت و تسویه را سه وظیفه اصلی در مباحث نوین بانکداری بانک مرکزی عنوان کرد و گفت: بر این اساس بانک مرکزی به بانکداری الکترونیکی به عنوان یکی از وظایف اساسی خود توجه ویژه دارد.
همزمان با همایش دو روزه بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت، نمایشگاهی از دستاوردها و خدمات بانکداری الکترونیک برپا شده است.
ارسال دیدگاه