ایجاد ۷۷ نوع بیماری سرطان زا به دلیل تماس مواد غذایی داغ با ظروف یکبار مصرف
خبرگزاری پانا: استفاده از ظروف یکبار مصرف و رها کردن آنها در اطراف محلهای برگزاری مراسم عزاداری ایام محرم، عاملی برای تشدید مشکلات زیستمحیطی، آبگرفتگیها و نازیباشدن چهره شهر است.
به گزارش خبرگزاری پانا، معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور گفت: پخش نذورات در ظروف پلاستیک یکبار مصرف در ایام محرم در اماکنی مثل منازل، مساجد، تکایا و کنار خیابان افزایش یافته است.
محمدجعفر صادقی افزود: توزیع کیسه زباله میان هیئتهای مذهبی در مساجد و تکایا و دورههای آموزشی ویژه برای کاهش تولید زباله و قراردادن مخازنی برای جمعآوری زبالههای تکایا از رها شدن این ظروف در کنار خیابان جلوگیری میکند.
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور ادامه داد: کارگاههای زیرزمینی و فروشگاههای بینام و نشانی به دور از چشم ماموران بهداشت، ضایعات و زبالههای کارخانهها را جمع کرده و با استفاده از این مواد دست دوم، ظروف یکبار مصرفی با یک چهارم قیمت ظروف یکبار مصرف تولید شده از مواد اولیه تولید میکنند که مواد سمی این ظروف بهدلیل اینکه یکبار تجزیه شدهاند، بهراحتی وارد مواد غذایی میشود.
صادقی خاطرنشان کرد: توصیه میشود ظروف یکبار مصرف از کارخانههای معتبر و فروشگاههای بزرگ که دارای علامت استاندارد و یا مارکدار هستند، خریداری شود.
وی عنوان کرد: استفاده ظروف یکبار مصرف ممکن است از بروز بیماریهای عفونی جلوگیری کند چون با یکبار مصرف دور انداخته میشوند اما باید توجه داشت که ظروف یکبار مصرف در ایران حاوی پلیمرهایی هستند که در اثر حرارت مواد غذایی، اسیدی و چرب، رادیکال آزاد تولید میکنند.
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور بیان کرد: برخی از مواد شیمیایی تشکیلدهنده این ظروف نیز در درازمدت علاوه بر سرطان و سایر بیماریهای غیر واگیر منجر به بروز انواع اختلالات گوارشی و ریوی میشود.
صادقی با بیان اینکه در ساخت ظروف یکبار مصرف بهمنظور جلوگیری از شکنندگی ظروف، از مواد پلاستیکی لایزر استفاده میشود، یادآور شد: بنابراین اگر درون این ظروف آب جوش یا غذای داغ مانند آش ریخته شود، این مواد حل شده، وارد بدن و بهدلیل داشتن ترکیبات خاص در اثر استفاده طولانی مدت از این مواد منجر به بروز سرطانهای مختلف میشوند.
وی اظهار داشت: ظروف یکبار مصرف پلیمری و کیسههای پلاستیکی در صورت تماس با مایعات و مواد غذایی بالای ۴۰ درجه، مادهای شیمیایی به نام استایرن از خود خارج میکنند که موجب تلخی غذا میشود و بیش از ۷۷ نوع بیماری سرطانزا را بههمراه دارد.
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور عنوان کرد: با تغییر الگو و کاهش مصرف کیسهها، ظروف و محصولات یکبار مصرف پلاستیکی و بهجای آنها استفاده از ظروف با پایه گیاهی(نشاسته ذرت و سیب زمینی) و بازگشت به فرهنگ سنتی استفاده از ظروف ملامینی و چینی برای توزیع نذورات، منجر به کاهش و حذف مشکلات زیستمحیطی، بهداشتی و اقتصادی کشور در این عرصه میشود.
صادقی اضافه کرد: ظروف یکبار مصرف گیاهی تخریبپذیر بوده و در زمان کوتاهتری (شش ماه)، نسبت به ظروف پلاستیکی در محیط تجزیه میشوند، بدون اینکه آثار تخریبی بر محیط زیست پس از تجزیه شدن در خاک داشته باشد.
ارسال دیدگاه