کنعانی:

نیازی به مذاکره مستقیم میان ایران و آمریکا نیست

اقدامات نظامی آمریکا و انگلیس، با ادعاهای عدم تمایل به گسترش جنگ تناقض دارد/ ایران گروه نیابتی در منطقه ندارد

تهران (پانا) - سخنگوی وزارت امور خارجه بابیان اینکه صلح و ثبات در منطقه وابسته به توقف جنگ در غزه است، گفت نیازی به مذاکره مستقیم میان ایران و آمریکا نیست بلکه پیام ما به آنها رسیده است و زمانی که آنها از طریق واسطه‌ها پیام‌هایی برای ما ارسال کردند ما از همان طریق پاسخ آنها را دادیم.

کد مطلب: ۱۴۴۶۲۷۱
لینک کوتاه کپی شد
نیازی به مذاکره مستقیم میان ایران و آمریکا نیست

ناصر کنعانی صبح امروز در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران در خصوص وضعیت بحران غزه، اظهار کرد: آخرین آمار منتشر شده از میزان تلفات و خسارات وارده بر ملت مظلوم فلسطین در صد و بیستمین روز از جنایات رژیم صهیونیستی، ۲۷ هزار نفر شهید و ۷ هزار نفر مفقود و ۶۶ هزار نفر مجروح شدند.

وی گفت: امیدواریم جامعه جهانی بیش از این فرصت جنایت به جنایتکاران را ندهد و زمینه توقف جنگ و نسل کشی علیه ملت فلسطین را هرچه زودتر فراهم آورد.

کنعانی در خصوص راهکار برون رفت از بحران غزه و کاهش تنش منطقه‌ای افزود: نقطه کانونی بحران در منطقه تداوم جنگ اسرائیل با حمایت آمریکا و انگلیس علیه مردم فلسطین است و راه حل اساسی هم پایان دادن به این جنایت جنگی و نسل‌کشی است. اقداماتی که آمریکا انجام می‌دهد دلیل واضحی است که آمریکا مایل است دست اسرائیل همچنان برای جنایت باز باشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: حمله به دیگر کشورهای منطقه از سوی آمریکا نقض حاکمیت ملی سوریه، عراق و یمن است و تلاشی مذبوحانه برای انحراف افکار عمومی از کانون بحران منطقه در غزه به دیگر نقاط است. اقدامات نظامی آمریکا و انگلیس در منطقه و تداوم حمایت از جنگ طلبی اسرائیل متناقض با شعارها و ادعاهایی است که میگویند مایل به گسترش جنگ و بحران نیستند.

وی تصریح کرد: آمریکا یا دچار سرگردانی است یا دچار تناقض در گفتار و عمل است، اقدامات آمریکا علیه تمامیت ارضی و حاکمیت ملی نشان می‌دهد جامعه جهانی نمی‌تواند روی آمریکا و انگلیس برای صلح و امنیت بین‌المللی حساب کنند چرا که آنها منافع رژیم صهیونیستی را بر منافع ملت‌ها و دولت‌ها و جامعه جهانی ترجیح می‌دهند. این دو کشور درک درستی از مسائل بین المللی و راه حل آن ندارند و بجای توجه به علت به معلول توجه دارند.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران به طور یکطرفه لغو روادید جهانگردی را برای اتباع ۲۸ کشور اعلام کرده و از تاریخ ۱۵ بهمن (روز گذشته) اجرایی شده و تفصیل این موضوع از سوی وزارت امور خارجه اعلام شده و این مساله در چهارچوب سیاست دولت در بحث تقویت ارتباطات مردمی با کشورهای مختلف دوست و همسایه صورت گرفته است و انتظار می رود در راستای این موضوع، شاهد اقداماتی مشابه از سوی کشورهایی باشیم که احیانا چنین تسهیلاتی را برای شهروندان‌ ایرانی فراهم نیاوردند. این رویکرد ما می‌تواند زمینه ساز ارتباطات مردم با مردم در کشورهای مختلف باشد.

روابط ایران و عراق رو به رشد است

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: روابط رو به رشد، قوی و مستحکمی میان ایران و عراق وجود دارد و مانعی در این مسیر وجود ندارد. در حوزه اقلیم شمال عراق هم از توسعه مناسبات ما به عراق مستثنی نیست و ارتباطات تجاری و اقتصادی خوبی با آنها داریم. منافع مشترک ما اقتضا می‌کند که از برخی اختلاف نظرات عبور کرده و زمینه ارتباط و همکاری‌های بیشتر را فراهم آوریم. ما خوش بین هستیم که روابط میان ایران و عراق کماکان روند رو به رشدی را داشته باشد.

کنعانی در خصوص دیدار نماینده دبیر کل سازمان ملل در امور یمن با وزیر خارجه کشورمان بیان کرد: این سفر در استمرار مشورت‌های مستمر ایران با سازمان ملل در این خصوص بوده است و آخرین وضعیت ثبات و امنیت در یمن و سایر موضوعات مرتبط با یمن از جمله دستورکارهای گفت وگوی دوجانبه ما بود. ایران اهتمام جدی در حمایت از یمن دارد و در این ارتباط از همه توان دیپلماتیک خود استفاده می‌کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: ایران از ابتدای بحران یمن بر راهکار سیاسی تاکید کرده و اتخاذ راهکار نظامی را بی تاثیر دانست. خرسندیم که پس از ۹ سال بازیگران مختلف موضوع یمن بر گفتگو متمرکز شده است. در خصوص اقدامات نظامی آمریکا و انگلیس در یمن هم باید گفت که با ادعاهای مطرح شده از سوی آنها ناسازگار است و این دو کشور در تلاش برای بی ثباتی و ناامنی در منطقه هستند و می‌خواهند با ایجاد بحران‌های جدید در منطقه، برای تداوم جنایات رژیم صهیونیستی فرصت‌ سازی کنند.

وی در خصوص حق‌آبه میان ایران و افغانستان افزود: این موضوع در دستورکار گفت‌وگوهای ما با هیات سرپرسی افغانستان در سطوح مختلف مطرح و یکی از مطالبات همیشگی ما از آنها است. گفت وگوهای ما در موضوعات دوجانبه و روند تحولات جاری در این کشور است.

کنعانی در خصوص اقدام نظامی آمریکا و انگلیس در یمن ادامه داد: اقدامی غیرقانونی و ناقض قوانین و مقررات بین المللی و در جهت انحراف افکار عمومی از کانون بحران در منطقه و البته ایجاد فرصت برای رژیم صهیونیستی است. آنچه در دریای سرخ می‌گذرد معلول است و نه علت.

شهروندان آمریکایی برای سفر به ایران منعی ندارند

کنعانی در خصوص حضور یک بازیگر آمریکایی در ایران و انتشار تصاویر وی در کنار دیوار سفارتخانه سابق آمریکا در ایران تصریح کرد: در این خصوص اطلاعی ندارم. سفر شهروندان دیگر کشورها به ایران طبعا از طریق وزارت امور خارجه صورت نمی‌گیرد و شهروندان آمریکایی منعی برای سفر به ایران ندارند همانطور که شهروندان ایرانی هم مشکلی برای ورود به آمریکا ندارند.

کنعانی در خصوص سفر احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی به عراق گفت: این سفر در چهارچوب همکاری‌های مشترک دو طرف و در راستای تداوم گفت وگوهای امنیتی میان ایران و عراق است. دو طرف در خصوص روند مبارزه با تروریسم و نیز در راستای تقویت همکاری امنیتی برای تامین صلح و ثبات منطقه با یکدیگر گفت وگو می‌کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: اگر کسی به آرامش منطقه فکر می‌کند باید به موضوع کانون بحران در منطقه بیاندیشد.

وی ادامه داد: ما به دنبال تشدید تنش در منطقه نیستیم و اقدامات دیپلماتیک ایران در طول ۴ ماه گذشته اثبات کرده که به دنبال ایجاد زمینه ثبات در منطقه و پیش گیری از توسعه بحران در منطقه هستیم. ایران گروه نیابتی در منطقه ندارد بلکه این آمریکا است که از رژیم صهیونیستی به عنوان یک رژیم در جهت تامین منافع خودش در منطقه استفاده می‌کند.

کنعانی بیان کرد: نیازی به مذاکره مستقیم میان ایران و آمریکا نیست بلکه پیام ما به آنها رسیده است و زمانیکه آنها از طریق واسطه‌ها پیام‌هایی برای ما ارسال کردند ما از همان طریق پاسخ آنها را دادیم. راهکار حل مساله و بحران منطقه مشخص است. آمریکا امروز یک بخش از راهکار حل بحران غزه نیست بلکه بخشی از بحران است چرا که حمایتی تمام قد از رژیم صهیونیستی در ارتکاب جنایاتش انجام داده و بارها شورای امنیت سازمان ملل را از اتمام وظایفش تهی کرده است. صلح و ثبات در منطقه وابسته به توقف جنگ در غزه است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل با موضوع بررسی تجاوز آمریکا به خاک سوریه و عراق و سطح مشارکت ایران در این نشست، گفت: ما در این نشست در سطح نماینده دائم ایران در سازمان ملل شرکت می‌کنیم، اطلاع جدیدی از جزئیات در این خصوص ندارم.

وی ادامه داد: آنچه اتفاق افتاد تجاوز به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سه کشور در منطقه شامل عراق، سوریه و یمن و نقض صریح منشور ملل متحد است. حضور ایران در سوریه مستشاری و در راستای مبارزه با تروریسم و در چارجوب دعوتی رسمی از سوی دولت سوریه است.

ادعای سنتکام در حمله به نیروی قدس سپاه پاسداران باطل است

کنعانی در خصوص ادعای سنتکام در حمله به نیروی قدس سپاه پاسداران طی تجاوز اخیر به عراق و سوریه گفت: ادعای آمریکا باطل است و نمی‌تواند با طرح برخی اتهامات علیه ایران اقدام خود را که نقض منشور ملل متحد و تمامیت ارضی کشورهای منطقه است را توجیه کند. این اتهامات بی اساس و فرافکنانه و بر پایه اغراض سیاسی است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص روابط میان ایران و افغانستان و طرح ایران در تماس منطقه‌ای گفت: ایده گروه تماس منطقه‌ای برای حل موضوعات افعانستان از سوی ایران حدود چهار ماه پیش در نشست مسکو مطرح شد و با طرف‌های مختلف در این ارتباط گفت وگوهایی را انجام دادیم و در نهایت گروه تماس منطقه‌ای شامل ایران، چین، روسیه و پاکستان شکل گرفت و توافق کردند نشستی در کابل برگزار شود که نتیجه آن هم نشست ۹ بهمن در کابل شد.

وی ادامه داد: در این نشست طرف‌های حاضر در خصوص موضوعات مختلف و روند تحولات جاری در افعانستان و کمک برای ایجاد و گسترش ثبات، صلح و توسعه در افعانستان بحث و تبادل نظر داشتند و امیدواریم در نهایت وضعیت بهتری را برای مردم آن کشور شاهد باشیم.

کنعانی درخصوص برخی اظهارات از سوی ترامپ درباره حمله ایران به پایگاه عین الاسد گفت: شهادت دادن آدمی دروغگو و جنایتکار نمی‌تواند پاسخی از طرف ما داشته باشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص اقدامات وزارت امور خارجه در قالب دیپلماسی اقتصادی و تاکید رهبری بر این موضوع گفت: فرمایشات رهبری نصب العین دولت و دستگاه دیپلماسی است. استفاده از تمام ظرفیت‌های ممکن در تقویت روابط خارجی از اولیت‌های دولت است و وزارت خارجه هم به عنوان بازوی اجرایی دولت از همه ظرفیت‌های خود استفاده می‌کند و ماموریت معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه هم در این راستا است.

وی تصریح کرد: میزان ارتقای تبادلات تجاری و سرمایه‌گذاری‌های انجام شده، میزان اسناد همکاری‌های ایران با کشورهای مختلف از جمله امضای ۱۰ سند همکاری میان ایران و ترکیه، عضویت ایران در سازوکارهای منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله بریکس و البته برخورداری از برنامه‌های همکاری بلند مدت با کشورهای مختلف، فعال‌سازی بنادر شمال و جنوب‌ ایران و مواردی دیگر نشان می‌دهد که در راستای تحقق اهداف دیپلماسی اقتصادی تلاش‌ها و اقدامات گسترده‌ای صورت گرفته و چشم‌انداز روابط تجاری ما با کشورهای مختلف دلگرم کننده است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار