معاون سازماندهی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان خبر داد:
برگزاری نمایشگاههای مدرسه انقلاب با حضور 200 هزار راوی انقلابی
۱۲ تا ۳۰ بهمن؛ آغاز فعالیت نمایشگاههای مدرسه انقلاب
تهران (پانا)- معاون سازماندهی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان از برگزاری نمایشگاههای مدرسه انقلاب با حضور200 هزار راوی انقلابی دانشآموز از تاریخ 12تا 30 بهمن در مدارس متوسطه اول و دوم استانها و شهرستانها خبر داد.
محمدرضا عربپور معاون سازماندهی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان امروز در نشست خبری دوازدهمین دوره نمایشگاههای مدرسه انقلاب، اظهار کرد: نمایشگاههای مدرسه انقلاب ۱۲ سال است که در دهه فجر در سطح مدارس متوسطه دوره اول و دوم برگزار میشود و به دنبال روایت دیروز، امروز و فردای انقلاب توسط دانشآموزان است؛ امسال به دنبال روایت دوگانه استعمار و استقلال توسط دانشآموزان هستیم، حمایت محتوایی از آنها داریم و در فضای مدرسه شروع به روایت میکنند.
وی هدف از برپایی این نمایشگاهها را روایت دیروز و امروز و فردای انقلاب توسط خود دانشآموزان عنوان کرد و ادامه داد: برای اجرای آن مدلهای مختلفی دیده شده بود که امسال در دوازدهمین دوره به دنبال این هستیم که دوگانه "استقلال و استعمار" را برای دانشآموزان و از زبان دانشآموزان روایت میکنیم.
آغاز فعالیت نمایشگاههای مدرسه انقلاب از ۱۲ تا ۳۰ بهمن
معاون سازماندهی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزی، با تاکید بر اینکه ما در دبیرخانه نمایشگاههای مدرسه انقلاب از دانشآموزان حمایت محتوایی داریم، ادامه داد: این نمایشگاه از ۱۲ تا ۳۰ بهمن برگزار میشود و دانشآموز در فضای مدرسه غرفه نمایشگاهی برای ارائه محتوا ایجاد و شروع به روایت میکند. امسال روایت اصلی، روایت "استعمار و استقلال" است. به طوری که دانشآموز سیر روایت را از گذشته و از زمان استعمارگران آغاز و دانشآموزان دیگر را با این فضا آشنا میکند. توسط خود دانشآموزان استعمار روایت میشود و به دوره پهلوی میرسد. منبع تامین محتوا نیز کتاب «چاپید شاه» است.
عربپور در ادامه به برگزاری نمایشگاههای مدرسه انقلاب در مدارس اشاره کرد و گفت: دستاوردها و فعالیتهایی که انقلاب اسلامی در طول این سالها انجام دادهاست، بیان خواهد شد و بسته نمایشگاهی به نام "تا اوج" را برای دانشآموزان آماده کردیم که در اختیار آنان قرار بگیرد و این محتوا به صورت مقایسهای بیان میکند که ما کجا بودیم و الان به کجا رسیدیم و کشورهای همسایه ما نیز کجا بودند و به کجا رسیدند.
معاون سازماندهی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان در ادامه تاکید کرد: امروز درمورد فضای چالشهای انقلاب اسلامی به صورت کرسی آزاداندیشی گفتوگو میشود که دانشآموز به چالش های انقلاب اسلامی ک جزء اهداف انقلاب بوده، بپردازد و به آن برسد. در حوزه فرهنگی، اقتصادی و...درمورد این چالشها صحبت میشود. نوجوان پس از گفتوگو خود را در ردای حل مسئله میبیند و پس از تدبیر، راهکار ارائه میدهد.
نوجهان در نمایشگاههای مدرسه انقلاب؛ تفکر درمورد نظم جدید جهانی طبق بیانات رهبر انقلاب
وی افزود: پس از روایت دیروز، به موضوعات مورد نظر در حوزه استعمار نو و فرانو و روایت فردای انقلاب میرسیم، در "فردای ما" دانشآموزان طبق بیانات رهبری در دو سال قبل درباره نظم جدید جهانی فعالیت میکنند. ما ویژه برنامهای را به نام نوجهان داشتیم که دانشآموزان در کف مدارس، نوجهان را ترسیم کردند و نقش خود را پیدا کردند. در بهمنماه امسال نیز در نمایشگاه مدرسه انقلاب به صورت ویژه درمورد نظم جدید جهانی و نوجهان گفتوگو خواهد شد و دانشآموز نقش خود و سایر دانشآموزان را پیدا میکند و از حالت انفعال به حالت فعال تغییر وضعیت میدهد.
عربپور افول قدرت آمریکا را نیز از سنجههای این نظم جدید جهانی دانست و با اشاره به طوفان الاقصی گفت: بسته "هوش عنکبوت" را طراحی کردیم. عنکبوت باهوشترین حیوان در طراحی و معماری است اما ضعیفترین خانه را بنا میکند. این مدلی برای اسرائیل است که در این ۹۰ سال از عمر منحوس خود انجام دادهاست. در مرحله آخر این نمایشگاهها دانشآموزانی که برای انتخابات ۱۱ اسفند مجلس، حق رای ندارند، میتوانند اثرگذار باشند و به عنوان فعال اجتماعی در حوزه انتخابات شناخته شوند. مبنای نمایشگاههای مدرسه انقلاب نیز روایت است.
مشارکت ۲۰ هزار مدرسه و ۲۰۰ هزار دانشآموز راوی انقلاب در جریان برگزاری نمایشگاه
معاون سازماندهی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان اذعان کرد: ۲۰ هزار مدرسه متوسطه اول و دوم با حضور قریب به ۲۰۰ هزار راوی انقلاب که خود دانشآموزان هستند در نمایشگاه مدرسه انقلاب فعالیت خواهند کرد و فقط هم دانشآموزان با ظرفیت خودشان، نمایشگاه را ایجاد کرده و فضای دیروز، امروز و فردا را روایت میکنند. برنامههای حاشیه نیز برای بهبود اثرگذاری نمایشگاه پیشبینی شده که جشنهایی برگزار شود و دانشآموزان مجری باشند. از برنامه رادیو مدرسه استفاده کنند. تولید محتواهای کوتاه داشته باشند و از برنامه کافه ۵۷ بهره ببرند. دربرنامه کافه ۵۷ دانشآموزان در یک فضای صمیمی دور هم جمع میشوند و درمورد موضوعاتی که مدنظر است، گفتوگو میکنند.
همچنین وی گفت: دو سال است سعی کردیم نمایشگاه مدرسه انقلاب را به سمت روایت اثرگذار سوق دهیم و از ابزار هنر و بازی استفاده کنیم بنابراین محتواهایی در قالب تئاتر و بازی به دانشآموزان پیشنهاد دادیم. از بازیهای تشکیلاتی "تاما" که عنوان نامگذاری "تاما شدن" است، استفاده کردیم؛ بازی گروهی است که دانشآموزان در قالب گروه، اصول زندگی اجتماعی را تمرین میکنند که ویژهترین نکته آن، تابآوری است. برنامه تاما شدن، تابآوری اجتماعی دانشآموزان را افزایش میدهد.
سامانه عقیق؛ سامانهای برای نظارت بر خروجی فعالیتهای مدارس
عرب پور با بیان اینکه برای همافزایی بین دانشآموزان سامانه "عقیق" پیشبینی شده، گفت: در سامانه عقیق دانشآموزان برنامههای خود را مطرح کرده و از همسنهای خود تایید میگیرند. فعالیتهای الگویی مدارس نیز در این سامانه دیده میشود. اینگونه ما بر خروجیها نظارت داریم.
دانشآموز، والدین و کادر مدرسه، سه مخاطب اصلی نمایشگاههای مدرسه انقلاب
وی با اعلام این خبر که سه مدل مخاطب در نمایشگاههای مدرسه انقلاب پیشبینی شدهاست، گفت: دانشآموز مدرسه بهعنوان اولین فرد، مخاطب نمایشگاهها قرار میگیرد. دومین مدل نیز والدین دانشآموزان هستند که دعوت شوند و به نسل جریانساز و خوشفکری که بلد هستند ارائه دهند، اعتماد کنند. مخاطب سوم نمایشگاهها نیز کادر مدرسه است؛ بستری را فراهم کردیم که دعوت شوند و از نمایشگاه برای امید آفرینی و جریان اعتماد به نفس دانشآموزان بازدید کنند زیرا آینده انقلاب دست این آیندهسازان است.
معاون سازماندهی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان در این نشست خبری از درگیری بیش از نیمی از مدارس متوسطه اول و دوم برای برگزاری نمایشگاه مدرسه انقلاب خبر داد و افزود: هیچ محدودیتی برای برگزاری نمایشگاه مدرسه انقلاب در مدارس وجود ندارد و حتی اگر امکان داشتهباشد، سعی میکنیم از مدارسی که بدون پیش ثبتنام نمایشگاه برگزار میکنند، حمایت داشته باشیم ولی به دلیل محدودیتهای موجود اعم از تولید بستههای حمایتی و.... نیاز بود آماری احصا شود و پیش ثبتنام صورت بگیرد.
در بخش دیگر این نشست نیز رضا نجم مسئول دبیرخانه دوازدهمین دوره نمایشگاههای مدرسه انقلاب، گفت: از ۴۵ روز قبل بانک ایدههای دانشآموزی جمعآوری شده و این ایدهها موضوعاتی بودند که خود دانشآموزان نسبت به آن احساس نیاز کردند و برای آن برنامه داشتند. سایت مدرسه انقلاب نیز معرفی شدهاست و غرفههای مدنظر برای برپایی در این سایت پیشنهاد داده شدهاست. از یک هفته قبل از دهه فجر یعنی از هفته پایانی دی ماه «کاردو» (برنامهای بر پایه کار و اردو) مدرسه انقلاب برگزار میشود. از یک هفته قبل دانشآموزان آموزش میبینند که باید چه کاری انجام دهند. این امر به صورت شبکهای در استانها رقم میخورد.
ارسال دیدگاه