کارشناس بورس در گفتوگو با پانا:
نرخ ارز در سه ماه آتی ثابت میماند
تهران(پانا)- کارشناس بورس بیان کردبه نظر میرسد نرخ ارز در سه ماه پیش رو با توجه به سیاستهایی که دولت در زمینه تامین مالی و سرکوب نرخ ارز اعمال می کند، ثابت بماند اما ممکن است در صنایع در نرخ ارز نیمایی تغییراتی رخ دهد و قیمت ارز در بازار مبادلاتی را به بازار تزریق کند.
سیدحمید میرمعینی، کارشناس بورس در گفتوگو با پانا اظهار کرد: «اکنون در کشور ۱۰ میلیارد دلار ناترازی تجاری اعلام شده است که میزان واقعی این ناترازی از این آمار اعلامی بیشتر است زیرا این میزان بدون در نظر گرفتن قاچاق کالا است.»
میرمعیتی ادامه داد: «همچنین درآمدهای نفتی دولت در چند ماه اخیر به شدت افزایش یافته و این افزایش باعث تزریق دلار به بازار شده است.با این تزریق دلار به بازار، دولت توانست نرخ ارز را در بازار در حدود ۵۰ هزارتومان نگه دارد و به نظر میرسد تا پایان سال نیز نرخ ارز با تغییر مواجه نشود.»
وی تاکید کرد: «دولت باید تصمیم جدی برای سیاستگذاری و برنامههای اقتصادی خود پیشبینی کند. کسری بودجه یکی از فشارهایی است که بر دوش دولت بوده و این فشار را با بالابردن نرخ ارز تحمل میکند زیرا یکی از راهکارهای تامین کسری بودجه برای دولت بالابردن نرخ ارز است.»
میرمعینی ادامه داد: «اکنون در بازارهای سرمایهگذاری همچون بازار مسکن، بازار طلا و بازار ارز ثبات وجود دارد و هدف خاص دولت هم این است که از تلاطم قیمتی در این بازارها جلوگیری کند.
به نظر میرسد نرخ ارز در سه ماه پیشرو با توجه به سیاستهایی که دولت در این زمینه اعمال میکند، ثابت بماند اما ممکن است در صنایع نرخ ارز نیمایی تغییراتی رخ دهد و قیمت ارز در بازار مبادلاتی را به بازار تزریق کند.»
نرخ تامین مالی بالای ۳۵ درصد است
کارشناس بورس بیان کرد: «دولت در حال حاضر سیاستهایی را برای کنترل ثبات در بازارهای مالی دنبال میکند. مهمترین سیاست دولت، سیاست ضد تورمی است که به هرشکل ممکن در پی انجام آن است.»
وی افزود: «یکی از سیاستهایی که توسط دولت انجام میشود، افزایش سیاستهای انقباضی است که از طریق بالابردن نرخ سودبانکی اتفاق میافتد. همچنین دیگر سیاست دولت، نرخ موثر تامین مالی از طریق انتشار اوراق است که اکنون بالای ۳۵ درصد شده است.»
میرمعینی گفت: «دیگر سیاستی که دولت پیگیری میکند، سرکوب نرخ ارز است. اما این سیاستها برای کنترل قیمت است و به نوعی سرکوب قیمت محسوب میشود که در نهایت باعث جهشهای شدیدی خواهد شد.به هر حال آسیبهایی مانند رشد نقدینگی که به دلیل کسری بودجه و ناترازی اتفاق میافتد و به طور کلی کلیه سیاستگذاریهای اقتصادی که دولت دچار آن شده است، باعث آسیبهایی میشود که بیشتر این آسیبها متوجه قشر متوسط و ضعیف جامعه خواهد بود.»
کارشناس بورس خاطرنشان کرد: «با انجام این سیاستها توسط دولت، پیشبینی میشود نرخ ارز در بازار در سه ماه آتی تغییری نکند ولی ممکن است نرخ ارز نیما رشد داشته باشد.»
ارسال دیدگاه