کفزنی در خراسان جنوبی
بیرجند (پانا) - کفزنی یا کف درست کردن در اصطلاح محلی یک ماده غذایی و سنتی ویژه استان خراسان جنوبی است.
این خوراکی خاصیت درمانی برای معده نیز دارد و زمان زیادی جهت آماده شدن میبرد. در اکثر روستاها و شهرهای استان و در زمستان انجام میشود. طی انجام مراسم کفزنی تمامی افراد فامیل دور هم جمع میشوند.
وسایل مورد نیاز جهت درست کردن کف یک عدد تغار سفالی- یک دسته چوب از گیاه گز است.
مواد لازم: گیاه بیخ که ماده اصلی آن محسوب میشود و در نهایت مقداری شکر یا شیره انگور.
هنگام درست کردن کف باید دقت کنیم تا هوا گرم نباشد همچنین ظرف یا چوب آغشته به روغن نباشد زیرا باعث میشود کف خوب جا نیفتد. بیخ گیاهی است که در دشتهای منطقه پیدا میشود. گاهی به جای شکر شیره انگور به آن اضافه میشود. کف در حقیقت یک نوع بستنی سنتی محسوب میشود که خاصیت دارویی نیز دارد.
پس از آماده شدن کف را در ظرفهای مختلف قرار داده و میل میکنند گاهی نیز مقداری زعفران یا پوره گردو یا پسته به آن اضافه میکنند. این مراسم با شماره ۸۱۵ در فهرست آثار معنوی (ناملموس) کشور به ثبت رسیده است.
ارسال دیدگاه