یکی از دانشآموزان ناحیه ۴ کرج در گفتوگو با پانا:
داستان حماسی در نقالی و شاهنامهخوانی باید ملموس شود
کرج(پانا) - دانشآموز دبستان ناصر ترکان ناحیه ۴ کرج که در زمینههای مختلف از جمله نقالی، افسانهگویی و شاهنامهخوانی فعالیت میکند، عنوان کرد نقالی یا افسانهگویی ایرانی و شاهنامهخوانی ازدیرباز در فرهنگ ایرانیان حضور داشته است. نقال با استفاده از حرکات دست، چهره و اشاره به پرده نقاشی شده، داستانی حماسی را تعریف میکند.
آیسان نصیری، دانش آموز ۱۱ ساله مدرسه ناصر ترکان ناحیه ۴ کرج که در بخش های نقالی، قصه گویی، دوبلوری و کاراته فعالیت دارد به اجرای صحنه ای و انجام کارهای دستی علاقه مند است و عضو فعال کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان استان البرز است.
وی به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی در گفت و گو با پانا عنوان کرد: «به دلیل علاقه ای که به کتابخوانی داشتم به دنبال شعر رفتم و کار خود را در ابتدا با خواندن اشعار حضرت حافظ و مولانا آغاز کردم. اولین اشعاری که حفظ کرده بودم شعر باران که شدی مپرس این خانه کیست از مولانا و شعر گفتم غم تو دارم از حافظ بودند.»
وی افزود: «تقریبا ۴ سال و نیمه بودم که با کتابخانه امیرکبیر و مربی خوبم آشنا شدم که طبع ادبیات و هنر نقالی را در من شکوفا کردند و از آموزش هایشان بهره های فراوان بردم.»
نصیری اضافه کرد: «آخرین مقامی که در زمینه نقالی کسب کردم در بیست و پنجمین جشنواره ملی قصه گویی بود که با نقل سردار دلها به مرحله کشوری راه یافتم و همچنین برگزیده کشوری درسومین جشنواره سراسری قهرمان امت شدم. چندین مقام استانی هم در مسابقات فرهنگی و هنری فردا در بخش نقالی را از آن خود کردم. اما یکی از لذت بخش ترین و دلچسب ترین مسابقه ای که برگزیده کشوری شدم نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی بود. در برنامه های تلویزیونی استانی برای نقالی و شعرخوانی حضور داشتم که یکی از این برنامه ها که خیلی هم دوست داشتم، برنامه کودک بومرنگ بود.»
وی در مورد اجرای نقالی افزود: «در مواقع اجرا تمام سعی خود را می کنم که خودم باشم و آن چیزی که از شاهنامه و انواع نقل ها آموخته ام به بهترین شکل به مخاطبینم ارائه دهم. از اینکه دیگران به نقل های من گوش می دهند لذت می برم و خوشحال می شوم که نکات مهم و مفیدی را به دیگران انتقال می دهم.»
نصیری در پایان خاطرنشان کرد: «در آینده دوست دارم شغلی را انتخاب کنم که به آن علاقه داشته باشم. چون اگر علاقه باشد با جان و دل می توانم به مردم کشورم خدمت کنم و به همه دوستانم پیشنهاد می کنم در کنار تحصیل علم و درس به دنبال یک هنر هم باشند زیرا هنر انسان را سر ذوق می آورد و خستگی از تن بیرون می کند.»
خبرنگار :آیلار فیضی
ارسال دیدگاه