در چهارمین سمینار ملی بانکهای خون کشور مطرح شد؛
یکپارچهسازی نرمافزار انتقال خون و بیمارستانها در آینده نزدیک
تهران (پانا) - مدیرعامل سازمان انتقال خون از برنامه اتصال نرمافزار انتقال خون به نرم افزار بیمارستانی در آینده نزدیک خبر داد.
به گزارش روابط عمومی سازمان انتقال خون، چهارمین سمینار ملی بانکهای خون کشور صبح امروز با حضور مسئولان بانک خون، مسئولان فنی، مسئولان آزمایشگاههای سازمان انتقال خون و جمعی از مدیران و دستاندرکاران بیمارستانها و سازمان انتقال خون برگزار شد. در آیین گشایش این سمینار مدیرعامل سازمان ضمن خیر مقدم به مهمانان مراسم گفت: وظیفه سازمان انتقال خون تهیه خون سالم و کافی است و انجام نشدن یک جراحی به خاطر نبود خون می تواند منجر به از دست رفتن جان یک انسان شود و این یک وظیفه مهم و یک مسوولیت سنگین است که باید برای جلوگیری از آن چرخه تولید، توزیع و مصرف خون به خوبی مدیریت شود.
مصطفی جمالی از تامین کامل درخواست خون بیمارستانی خبر داد و گفت اهدا کننده با مشاوره و معاینه پزشک اولین مرحله غربالگری را می گذراند و پس از آن خون اهدا کننده برای فراوری به قسمت فنی داده میشود تا فرآورده گیری غربالگری و گروه بندی شود و در نهایت کیسه خون آماده، تحویل بانک خون بیمارستان میشود تا توسط پزشکان و پرستاران به مصرف بیمار برسد.
مدیرعامل سازمان انتقال خون گفت در بخش نقل و انتقال و نگهداری خون در بانک خون یا هر مرحله دیگر اگر مشکلی وجود داشته باشد، تامین خون سالم با مشکل مواجه می شود.
جمالی خطاب به پزشکان و جراحان و کادر درمان گفت: شما هستید که خون را تجویز میکنید اگر کار در بانک خون به خوبی انجام نشود چرخه سلامت خون خدشه دار می شود.
وی مسئولیت درخواست و مصرف خون و فرآورده را در اختیار مراکز درمانی دانست و با اشاره به درخواست ۲ تا ۳ برابری نیاز گروههای خون منفی در بیمارستانهای خصوصی گفت دستاندرکاران تجویز و مصرف خون در بیمارستانها باید در مدیریت مصرف خون با ما همکاری کنند و در هنگام بحران با اولویت بندی جراحیها و کنار گذاشتن عملهای غیر اورژانس توزیع و مصرف خون را مدیریت کنند.
جمالی با اشاره به اهمیت ارتباط علمی و فنی مراکز درمانی با سازمان انتقال خون گفت اگر در شناسایی خون بیمار به نتیجه نرسیدید احتمال نادر بودن خون وجود دارد و باید انتقال خون را در جریان بگذارید.
وی آموزش مستمر دستاندرکاران چرخه انتقال خون را در بیمارستانها ضروری دانست و افزود با اتوماسیون غربالگری و تعیین فونوتیپ گروههای خونی در کشور خطای انسانی کاهش مییابد و اتوماسیون بانک خون بیمارستانی نیز تا حد زیادی این خطا را پایین می آورد.
جمالی با اشاره به فرآیندهای جدید در سازمان انتقال خون گفت: غربالگری آنتی بادی و تعیین فونوتیپ برای خونهای اهدایی تهیه خون مناسب برای بیماران تالاسمی را تسهیل میسازد و تزریق فرآورده نامناسب به خاطر آنتی بادیها جان نوزادان را به خطر نمیاندازد.
وی از برنامه اتصال نرمافزار انتقال خون به نرم افزار بیمارستانی در آینده نزدیک خبر داد و افزود: به زودی این اتفاق از لحظه دریافت تا لحظه تزریق خون در بیمارستان رصد خواهد شد و مدیریت چرخه خون و کاهش عوارض از نتایج این اتفاق مبارک به حساب میآید.
سمینار ملی بانکهای خون بیمارستان تا ۲۴ آبان ماه در سالن پژوهشگاه نیرو به کار خود ادامه خواهد داد.
ارسال دیدگاه