دبیر اول کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفتوگو با پانا:
محتواهای کتابهای درسی با توجه به نیاز روز بهروزرسانی شود
تهران(پانا)- دبیر اول کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره ضرورت به روزرسانی محتواهای کتابهای درسی، گفت باید مطالب اقتصادی را که در زندگی دانشآموزان موثر است، جایگزین محتواهای کماهمیتتر شود. بهتر است مطالبی که به نسل قبل آموزش داده میشد، همچنان در کتابهای درسی دانشآموزان نباشد و محتواهای کتابهای درسی با توجه به نیاز روز بهروزرسانی شود.
شیوا قاسمپور، دبیر اول کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفتوگو با پانا اظهار کرد: «باید همراه تربیت اقتصادی، تربیت فرهنگی را رواج دهیم. تربیت اقتصادی باید با زیربنای فرهنگی همراه باشد.»
وی ادامه داد: « اینگونه آموزشها باید در همه مقاطع وجود داشته باشد به این صورت که از پایه آغاز شود و با توجه به درک و فهم دانشآموزان در هر مقطع تحصیلی، ادامه یابد.»
قاسمپور تاکید کرد: «باید محتوا و آن مطلبی که به دانشآموزان آموزش داده میشود، کاربردش را در زندگی آنها نیز مشاهده کنیم. اعداد، ارقام و اکثر تصاویر در کتابهای درسی دانشآموزان در سالهای گذشته طراحی شده است. باید محتواهای کتابهای درسی با توجه به نیاز روز بهروزرسانی شود.»
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره این موضوع که آموزش و پرورش بدون بودجه هم میتواند محتوا را تغییر دهد، گفت: «باید زیرساختهای لازم در این زمینه را فراهم کنیم. آموزش و پرورش بدون بودجه نیز میتواند محتوای کتابهای درسی را تغییر دهد. باید به جای پاککردن مشکلات، سعی در حل آنها کنیم.»
مطالب اقتصادی را جایگزین محتوای بی ارزش کنیم
وی گفت: «در مقطع دبیرستان بعضی از دروس مانند خانواده یا مدیریت به شکل اختیاری ارائه میشود. میتوانیم مطالب اقتصادی را که در زندگی دانشآموزان موثر است، جایگزین محتواهای بیارزش کنیم. نباید مطالبی که به نسل قبل آموزش داده میشد، همچنان در کتابهای درسی دانشآموزان باشد.»
نیروی انسانی را تقویت کرده و معلمان را توامندتر کنیم
قاسمپور ادامه داد: «همچنین معلمان در گذشته با اکنون تفاوت دارند زیرا تفکر آنها در ادوار گوناگون، متفاوت است. باید نیروی انسانی را تقویت کرده و معلمان را توانمندتر کنیم زیرا معلم نقطه راس کار است. با وجود معمان توانمند در کنار خانواده ما شاهد تحول بزرگ خواهیم بود.»
برای مدارس فنیوحرفهای اساسنامه طراحی کردیم
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: «آموزش و پرورش باید ساز و کار لازم را فراهم کند. اکنون کاری که در کمیسیون آموزش مجلس صورت گرفته این است که بعد از گذشت پنجاه سال برای مدارس فنیوحرفهای اساسنامه طراحی کردیم.»
وی ادامه داد: «به اعتقاد من پایلوت بسیار کمککننده است. میتوانیم برای آموزش یک حرفه یا مهارتافزایی در زمینههای مختلف اقتصادی یا فرهنگی و غیره از مدارس شروع کنیم که قطعا نتیجه موثرتری خواهیم گرفت.»
ارسال دیدگاه