خزاعی: لزوم توجه به خودآگاهی تاریخی و خوداتکایی ملی در جامعه

تهران (پانا) - رئیس سازمان سینمایی کشور در آئین جشن مهر سینمای ایران در مشهد گفت جامعه ایران امروز به امید، به شوق، به کار، به اعتماد به نفس، به خوداتکایی، خودآگاهی و کاهش تکیه بر بیگانگان احتیاج دارد.

کد مطلب: ۱۴۰۵۶۹۷
لینک کوتاه کپی شد
خزاعی: لزوم توجه به خودآگاهی تاریخی و خوداتکایی ملی در جامعه

به گزارش روابط عمومی دومین جشن مهر سینمای ایران، مراسم پنجمین جشن سیمرغ سینمای خراسان رضوی و دومین جشن مهر سینمای استان با حضور رئیس سازمان سینمایی کشور، قادر آشنا دبیر و محمدرضا سوقندی مدیرکل امور استان‌های سازمان سینمایی، یزدان عشیری مشاور رئیس سازمان سینمایی و مدیرکل روابط عمومی، نصرالله پژمانفر نماینده مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران استان خراسان رضوی و استقبال بی‌نظیر سینماگران استانی امشب (۲۹ شهریورماه) در پردیس سینمایی پارک بازار مشهد برگزار شد.
در ابتدای این مراسم محمد خزاعی با بیان اینکه فرهنگ سرچشمه حیات و هویت یک ملت است گفت: فرهنگ یک ملت ‌و جلوه‌های تصویری آن می‌تواند یک ملت را پیشرفته، مستقل، پرافتخار، توانا، فناور، نوآور و دارای آبرو در جهان نشان دهد.
وی افزود: اگر فرهنگ در کشوری دچار انحطاط شود و یک ملت، هویت فرهنگی خود را از دست دهد، حتی پیشرفت‌های تحمیلی و وارداتی هم نمی‌تواند آن کشور را به جایگاه شایسته در افکار عمومی جامعه بشری رسانده و منافع تاریخی و واقعی آن ملت را تامین کند.
به گفته وی، فرهنگ ستون فقرات یک ملت است و سینما در این میان، بلاشک، هنری برتر و روایتگری مسلط است و تاکنون هیچ روایتگری به این کارآمدی و نفوذ و اثربخشی نیامده است.
خزاعی با بیان اینکه سینما یک هنر پیچیده، پیشرفته و تعالی‌بخش است اظهار کرد: خدا را شاکریم‌که کشور عزیز ما جوانان مستعد و پرتوانی در این عرصه دارد و در این زمینه از سرمایه‌های غنی و عظیمی برخوردار است.
رئیس سازمان سینمایی ادامه داد: جامعه ما امروز به امید، به شوق، به کار، به اعتماد به نفس، به خوداتکایی و خودآگاهی و کاهش تکیه بر بیگانگان احتیاج دارد.
وی اضافه کرد: این کشور به هویت‌شناسی، جست‌وجو در درون و استخراج گنجینه‌ها و‌ میراث غنی فرهنگی خود نیاز دارد و سینما در این زمینه ماموریت و رسالت مهمی برعهده دارد.
خزاعی گفت: رهبری معظم انقلاب خطاب به سینماگران می فرمایند کلید پیشرفت الان دست شماست، کلید پیشرفت این کشور به میزان زیادی دست شماست. پس شما می‌توانید این ‌نسل را نسلی امیدوار، پیشرونده، پرشور، پرشوق، معتقد به ارزش‌های ملی اسلامی و هویت تاریخی بار آورید یا در عین حال می‌توانید این نسل را مایوس، شرمنده و زیرسوال برنده افتخارات گذشته، افتخارات انقلاب، و دفاع مقدس و تحقیرکننده هویت ایرانی و اسلامی بار آورید که این جفا و خیانت به این نسل است.
رئیس سازمان سینمایی در ادامه جشن ملی مهر سینمای ایران را جشن مهرورزی و دیدن ظرفیت‌های استان‌ها در همه حوزه‌‌ها برای صنعت سینمای ملی توصیف کرد.
وی افزود: از زوایای مختلف می‌توان به جامعه نگاه کرد و این منظر، نگاه یک هنرمند است که اهمیت دارد‌ که هم می‌توان زیبایی‌ها را دید و هم پلشتی‌ها. بستگی دارد که چگونه به جامعه نگاه کنیم. امروز ما احتیاج داریم به جامعه نگاهی امیدوار، پرنشاط و روحیه‌بخش داشته باشیم و می‌توانید به ما کمک کنید تا در مسیر تمدن جدیدی که در حال شکل‌گیری است، به دستاوردها توجه کرد.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ۱۴ طرح اساسی طراحی شده در دولت سیزدهم در‌حوزه‌های رفاه، زیرساخت، تولید و پژوهش تصریح کرد: استان‌ها از امکانات کمی نسبت به تهران برخوردار بوده و شرایط برابری در آن وجود ندارد. قطعا دلایل مختلفی وجود دارد که حمایت‌های لازمی در این زمینه صورت نمی‌گیرد اما درصدد ایجاد ساختارهای لازم هستیم.
وی عنوان کرد: امیدوارم مشهد که‌ همواره پایگاه و قطب مهم سینمایی در کشور است، با نیروی انسانی کیفی و هنرمندان خلاقی که دارد، همچنان بدرخشد.
در ادامه این مراسم مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: جشن سیمرغ سینمای خراسان رضوی که پنجمین دوره آن را امسال پشت سر می‌گذاریم، فرصتی برای بررسی عملکرد یکساله فعالان سینمایی خراسان رضوی است تا آثار آنان مورد بررسی قرار گرفته و بهترین‌ها معرفی شوند.
محمد حسین‌زاده افزود: در این دوره ۵۵ اثر از کل آثار رسیده به پنجمین جشن سیمرغ سینمای خراسان رضوی طی روزهای ۲۷ تا ۲۹ شهریورماه در محل پردیس سینمایی پارک بازار برای علاقمندان به نمایش درآمد، در کنار آن سه داور از سینماگران مطرح خراسان رضوی داوری آثار را برعهده گرفتند که از بین آنها بهترین‌ها معرفی شدند.
وی اظهار داشت: امسال دومین جشن مهر سینمای ایران در خراسان رضوی با پنجمین جشن سیمرغ سینمای استان به صورت همزمان برگزار شد و فرصتی بود تا بهترین فعالان جوان عرصه سینما در خراسان رضوی در جشن سیمرغ استان با پیشکسوتان و افراد حرفه ای عرصه سینمای استان در جشن مهر سینمای ایران در کنار هم قرار گیرند و تجارب و استعدادهای یکدیگر را بشناسند و از آن بهره گیرند.
در این مراسم عادل تبریزی، سیدمحمد مداح حسینی و مسعود زارعیان داوران پنجمین جشن سیمرغ سینمای خراسان رضوی پس از قرائت بیانیه خود در این مراسم برگزیدگان را به شرح زیر اعلام و از آنان تجلیل کردند.
بهترین کارکردانی مربوط به فیلم بلند «دوار» به کارگردانی میثم حسن‌زاده، بهترین فیلم کوتاه داستانی مربوط به فیلم «چپ دست» به کارگردانی فریبا عرب، بهترین کارگردانی فیلم کوتاه مربوط به فیلم «مرده خور» به کارگردانی مجتبی نسایی بجستانی، بهترین فیلمنامه فیلم کوتاه مربوط به فیلمنامه «چپ دست» نوشته نسرین محمدپور همراه با تقدیر از فیلمنامه «چسب زخم» نوشته داود نجف‌زاده و فیلمنامه «آمبولانس» نوشته محسن جهانی، بهترین فیلمبرداری مربوط به فیلم «انگشتر» برای یوسف صفایی و با تقدیر از فیلمبرداری فیلم «بانک آب» برای رضا عزیز فرخانی و فیلمبرداری فیلم «آمبولانس» برای علی محمد خانیکی، بهترین تدوین مربوط به فیلم «مرد نبرد و شورشی» به کارگردانی مجتبی احسانی، بهترین بازیگر مرد مربوط به فیلم «چسب زخم» برای امیر محاسبتی و فیلم «انگشتر و مرد نبرد» برای محمد جهان پا و با تقدیر از شاهین نورایی برای فیلم «آمبولانس»، بهترین بازیگر زن برای فیلم «چپ دست» برای یاسمن نصیری، بهترین صدابرداری برای فیلم‌های «چپ دست» و «انگشتر» برای احمد محمدی با تقدیر از امیرحسین محمودی برای فیلم «شورشی» و بهترین تجربه فیلم اول برای ارمیا ربانی در فیلم «نارنجی»، تقدیر برای کارگردانی فیلم مستند «آخرین وداع» به امیررضا صفایی تبار و فیلم مستند «حبیب، کوروش مصیبت و دیگران» به حسین نژادموسی.
منتخبین دومین جشن مهر سینمای ایران در خراسان رضوی نیز «غلامحسین حیدری» در مقام تهیه‌کننده،
«محمدرضا موسوی» در مقام کارگردان، «سیدمهدی رضازاده فخار» در مقام فیلمنامه‌نویس، «علی عظیم‌زاده تهرانی» در مقام فیلمبردار، «حسین شهسوارپور» در مقام صدابردار، «مرتضی احمدی» برای جلوه‌های ویژه، «جواد ترابی مقدم» برای آموزشگاه سینمایی، «حمزه ابراهیم‌زاده» در مقام پژوهشگر سینمایی، «امیرحجت صفرلی» در مقام پیشکسوت، «یاسر رزاقی» برای دفتر پشتیبانی فنی سینمایی، «سیدمصطفی حسینی» برای انیمیشن، «جمشید مجددی» در مقام مستندساز، «احمد منصوری قزالحصاری» در مقام فیلمساز شهرستانی، «موسی حاجی‌نژاد» در مقام فیلمساز حوزه ایثار و شهادت و «ماشالله شاهمرادی‌زاده» در مقام ایثارگر بودند که از آنان تجلیل شد.
در پایان این مراسم ماشالله شاهمرادی زاده از کارگردانان و بازیگران مشهدی خاطراتی از دوران دفاع مقدس گفت.
گفتنی است جشن مهر سینمای ایران از امشب ۲۹ شهریور ماه در خراسان رضوی، آغاز و تا ۱۰ مهرماه در استان‌ها ادامه خواهد داشت و ۱۳ مهرماه تهران میزبان برگزاری این رویداد خواهد بود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار