هاشمی: ورزش هیچ کشوری مثل ما متکی به بودجه دولت نیست
سال بعد صد میلیارد از بخش خصوصی جذب میکنیم
تهران (پانا) - دبیرکل کمیته ملی المپیک گفت کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش هیچ کشوری به اندازه ما وابسته به بودجه دولتهای خود نیست.
به گزارش کمیته ملی المپیک، اعضای کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی طی نشستی با دبیرکل کمیته ملی المپیک چشم انداز بازیهای آسیایی هانگژو و چالشهای حال حاضر ورزش کشور را مورد بررسی قرار دادند.
ابتدای این نشست اسدالله بادامچیان، دبیرکل حزب موتلفه اسلامی که دقایقی در جلسه حضور پیدا کرده بود با اشاره به عزم و اراده حزب موتلفه در حمایت از اهداف و برنامههای دولت، جایگاه و اهمیت ورزش در گام دوم انقلاب را مهم و ضروری برشمرد. وی با بیان اینکه موتلفه ورزش را به عنوان یک اصل پذیرفته بر حمایت و پشتیبانی این حزب و اعضای کارگروه ورزش از برنامههای وزیر آینده ورزش در راستای دستیابی به اهداف مورد نظر و تقویت همزمان روح و جسم افراد جامعه تاکید کرد.
در ادامه این نشست محمدرضا تهرانی، رییس کارگروه ورزش با اشاره به اهمیت بازیهایی آسیای هانگژو و برافراشته شدن پرچم جمهوری اسلامی در این میدان اظهار امیدواری کرد کاروان ورزش کشورمان در این مسابقات کارنامه قابل قبولی از خود بر جای بگذارد. وی همچنین بر هماهنگی و همراهی کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی با سیاستهای سرپرست کنونی و وزیر آینده ورزش تاکید کرد.
در ادامه جلسه و مطابق معمول اعضای کارگروه ورزش دغدغهها و ملاحطات خود را در ارتباط با اوضاع کنونی ورزش کشور و لزوم برون رفت از پارهای مشکلات بیان کردند.
ضرورت برخی تغییرات در ارکان و سیاستهای کمیته ملی المپیک، چگونگی انتخاب تیمها و کاروان اعزامی به بازیهای آسیایی، دلایل حذف ناظران در فدراسیونهای ورزشی، ارزیابی و پیشبینی تعداد مدالهای کاروان در هانگژو، نیاز به راه اندازی مرکز پژوهشها و محل داوری داخلی ورزش، ضرورت الگوبرداری از فناوریهای مدرن بازیهای آسیایی در راستای هر چه بهتر برگزارکردن رویدادهای داخلی و بینالمللی کشورمان، رفع ضعفهای دیپلماسی ورزش، دلایل اعزام برخی تیمها و نفرات به المپیک قارهای علی رغم اینکه امیدی به کسب نتیجه از سوی آنان وجود ندارد از جمله مواردی بود که مورد پرسش و پیشنهاد اعضای کارگروه ورزش قرار گرفت.
سیدمناف هاشمی، دبیر کل کمیته ملی المپیک آخرین سخنران این نشست بود که در ارتباط با مسائل مطرح شده، نقشه راه فعالیتهای کمیته ملی المپیک گفت: سلیقهها در حوزه ورزش متفاوت است. ما هم قبول داریم تنها قهرمانان چند رشته ورزشی در المپیک مدال کسب میکنند، اما باید شرایطی فراهم کنیم تا دیگر رشتهها نیز شانس مدال داشته باشند برای رسیدن به این نقطه باید فضا و امکانات کافی فراهم باشد.
وی ادامه داد: در درجه اول ضرورت دارد اهمیت ورزش را نزد مردم و مسئولین نهادینه کنیم. زیرساختهای لازم ایجاد شود. پای بخش خصوصی را به ورزش بکشیم و طبق برنامه حرکت کنیم. مدیر توانمند کسی است که بتواند حوزه کاری خود را نزد مسئولین مهم جلوه داده و از این طریق نظر آنان را جلب کند.
دبیرکل کمیته ملی المپیک تصریح کرد: ورزش مقوله مهم و فراگیری است، اما باید این اهمیت به درستی تبلیغ شود. همه میدانیم کشور ما از چهار فصل آب و هوایی و غنای کافی برخوردار است با این وجود هنوز آمایش سرزمینی درست و اصولی برای ورزش کشور انجام نشده است. بزرگترین فراکسیون را در مجلس داریم، اما به هنگام تخصیص بودجه، ورزش مورد کم لطفی واقع میشود و کسی آنطور که باید از حق ورزش دفاع نمیکند.
مناف هاشمی ادامه داد: خیلیها شرح وظایف کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش را نمیدانند. این امر به سبب تداخل شرح وظایف دو نهاد یاد شده است. چه بسا همین تداخل و برخی بی توجهیها دست به دست هم دادند تا علی رغم تدوین برنامه هفتم توسعه کسی از دونهاد یاد شده پیگیر جایگاه ورزش در این برنامه نباشد. باید پیگیری میشد تا از طریق همین برنامه از وابستگی ورزش به بودجه دولت کاسته شود.
وی خاطرنشان کرد: کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش هیچ کشوری به اندازه ما وابسته به بودجه دولتهای خود نیست. باید از طریق بخش خصوصی، اخذ مالیات و مواردی از این دست، ورزش را مورد حمایت قرار داد. زمانی که ما در ورزش بودیم ۲۷ صدم درصد کمک بخش خصوصی را مصوب کردیم رقم بالایی هم بود، اما بعد از رفتن ما، مسئله به نوعی منتفی شد در حالیکه این کمکها میتوانست ورزش را تقویت و گسترش دهد. با این وجود به خاطر داشته باشیم مشکلات ورزش یک شبه حل نمیشود.
ارسال دیدگاه