ملیکا بهروزی*
پزشکی علمی است که انسانها همیشه به آن نیاز دارند
اول شهریور همزمان با روز بزرگداشت و تولد ابوعلی سینا پزشک، فیلسوف و حکیم ایرانی، روز پزشک نامیده شده است.
از آنجا که ابن سینا را پدر علم پزشکی میدانند به همین علت در ایران روز تولد وی را برابر با روز پزشک نامگذاری کردهاند.
ابوعلی سینا پزشک، دانشمند، فیلسوف و شیمیدان بزرگ قرن چهارم هجری با نام کامل ابوعلی حسین بن عبدالله بن حسن بن علی بن سینا، یکم شهریور سال ۳۵۹ هجری شمسی در بخارا به دنیا آمد.
وی ۴۵۰ کتاب با موضوعات مختلف نوشته است. از جمله آثار مهم او میتوان به کتاب قانون در طب یکی از کتابهای معروف در زمینه علم پزشکی، کتاب شفا و دانشنامه علایی اشاره کرد.
ابن سینا با مطالعه و هوش زیادی که داشت توانست در ۱۸ سالگی بر بسیاری از علوم زمان خود تسلط کامل پیدا کند و به دلیل تسلط بر علوم مختلف مانند پزشکی، ریاضیات، نجوم، روانشناسی، جغرافیا، زمینشناسی، فیزیک، شیمی، شعر و ادبیات، منطق و موسیقی، او را همه چیزدان مینامیدند. وی دوم تیر ۴۱۶ هجری شمسی، در ۵۷ سالگی از دنیا رفت و در شهر همدان به خاک سپرده شد.
هدف از نامگذاری روز پزشک، قدردانی و تجلیل از زحمات پزشکان عرصه پزشکی و همچنین گرامیداشت خدمات ابن سینا در راستای پیشرفت علم پزشکی است. پزشکان شبانه روز برای حفظ سلامت جامعه بشری تلاش میکنند و پزشکی علمی است که انسانها همیشه به آن نیاز دارند بنابراین از جایگاه مهمی برخوردار است.
در دانش پزشکی، پزشک یا دکتر شخصی است که شناخت کافی از بیماریها و درمان آنها دارد و به حرفه پزشکی میپردازد.
پزشکی یکی از شاخههای علوم سلامت است. این دانش با شناخت بیماریها و تشخیص، درمان و جلوگیری به موقع از بروز آنها باعث حفظ و ارتقا سلامتی و بازتوانی آسیب دیدگان میشود، جامعه پزشکی همواره نقش به سزایی در جایگاه نظام سلامت کشور داشته است و نمیتوان نظام سلامت را بدون جامعه پزشکی تصور کرد.
*دانش آموز خبرنگار
ارسال دیدگاه