ژنتیک در ابتلا به قوز قرنیه نقش دارد
خبرگزاری پانا: رئیس بیمارستان فارابی گفت: بیماری قوز قرنیه در دهه دوم زندگی نمایان می شود و منشاء ژنتیکی دارد.
به گزارش خبرگزاری پانا، دکتر محمود جباروند افزود: این بیماری در اثر نازا بودن بافت قرنیه و فشاری که از داخل وارد می شود پدید می آید و باعث افزایش نزدیک بینی می شود.
وی تصریح کرد: قوز قرنیه یک پدیده غیر التهابی است که معمولا قرنیه هر دو چشم را گرفتار می کند.در این بیماری قرنیه نازک شده و حالت مخروطی پیدا می کند. نازک شدن و تغییر حالت قرنیه از کروی به مخروطی منجر به ایجاد نزدیک بینی - آستیگماتیسم نامنظم - و در نتیجه کاهش دید می شود.
جباروند افزود: قوز قرنیه بیماری پیشرونده ای است که معمولا در دوران بلوغ ظهور پیدا می کند و تا دهه سوم و چهارم پیشرفت کرده بعدا متوقف می شود. این بیماری ابتدا در یک چشم شروع می شود ولی معمولا بعد از مدتی چشم دیگر هم گرفتار می شود هر چند شدت آن در یک چشم با چشم دیگر متفاوت است.
وی در ادامه عنوان کرد: افرادی که ازدواجهای فامیلی در خانواده دارند نباید نگران ابتلای فرزندان خود به این بیماری باشند زیرا این بیماری در صورتی که فرد ۲۰ فرزند داشته باشد شاید یکی از آنها مبتلا شود.
جباروند گفت: قوز قرنیه بیماری نسبتا شایعی است که در تمام نژادها و در هر دو جنس دیده می شود ولی با توجه به پیشرفتهایی که در سالهای اخیر شده جای هیچ نگرانی نیست و استفاده از روشهای جراحی اشعه ماورای بنفش یا یو وی استحکام قرنیه بالا می رود.
ارسال دیدگاه