مسئول عقیدتی، سیاسی نیروی انتظامی به مناسبت ولادت امام کاظم(ع):
ویژگی بارز امام موسی کاظم (ع)، توجه و ارتباط با خداوند بود
فشافویه (پانا) - طلبه حوزه علمیه و مسئول عقیدتی، سیاسی نیروی انتظامی استان تهران، ویژگی بارز اخلاقی امام کاظم (ع) را توجه به خداوند دانست و گفت نوجوانان باید از سیره امام کاظم(ع) در توجه به خداوند و مناجات و دعاخوانی، درس بزرگی بگیرند.
امیر فراهانی، طلبه حوزه علمیه، در رابطه با زندگی نامه امام کاظم (ع) بیان کرد: «زندگی امام کاظم (علیه السلام) به دو بخش تقسیم میشود، قبل از به امامت رسیدن ایشان که مطالبی زیادی در دسترس نیست، مگر تعدادی از مناظرات علمی ایشان که باعث شده آن شخص مناظره کننده به اسلام گرایش پیدا کند مانند مناظره ایشان با یک راهب مسیحی، که باعث میشود ایشان به اسلام روی بیاورند، دیگر اطلاعات خاص و مفصلی در مورد زندگی ایشان در دسترس نیست مگر اطلاعات کلی که، ایشان امام هفتم شیعیان هستند و در ۲۰ سالگی به امامت رسیدند. مدت امامت ایشان ۳۵ سال و در ۵۵ سالگی در زندان مسوم میشوند و به شهادت میرسند. اما دوران زندگی امامت ایشان را در واقع میتوان به دو بخش تقسیم کرد، یکی از بخش هایی که قابل توجه است نوع به امامت رسیدن ایشان است. با توجه به دوران خفقان و آن ظلم و ستمی که حاکم بوده خلیفه عباسی خیلی به دنبال آن بوده که امام بعد از امام صادق(علیه السلام) را شناسایی کند و او را به شهادت برساند.»
فراهانی در ادامه گفت: «امام صادق (علیه السلام) برای حفظ جان ایشان ۵ وصی را مشخص کردند، یکی از آنها خلیفه عباسی بوده و این باعث شد که سردرگمی برای خلیفه عباسی و شیعیان ایجاد شود. برای رفع این ابهام امام صادق علیه السلام کارهایی را از قبل انجام داده بودند، از جمله روش هایی که خیلی از اهل بیت علیهم السلام امام بعد از خودشان را در همان دوران طفولیت نشان داده بودند و به اصحهابشان معرفی کرده بودند، مثل معرفی امام زمان توسط امام عسگری علیهم السلام، امام صادق نیز این کار را کرده بودند و امام کاظم را به اصحاب معرفی کرده بودند.»
او در رابطه با مبارزات امام کاظم (ع) با خلیفه عباسی بیان کرد: «بخش آخر امامت ایشان مربوط به مبارزات امام با دستگاه خلیفه عباسی بوده که در هر جایی و به هر نحوی با دستگاه خلیفه عباسی مبارزه علمی میکردند. خلفای عباسی میخواستند خودشان را به پیامبر اکرم و ائمه نسبت دهند و امام با آنها همراهی نمیکرد، خلفای عباسی بخاطر زورگوییها و حکومت ناحقی که داشتند، بسیار تشنه به خون ائمه ما بودند، بارها امام را به سیاهچال انداختند که معروف ترین سیاهچال، زندان هارون الرشید است، اما در مورد سیره امام کاظم میتوان گفت که با توجه به این خفقان شرایط موجود، آن چیزی که باعث شده بود امام کاظم علیه السلام بتواند از این مأموریت الهی بربیاید توجه امام به خدا و ارتباط با خدا بود. وقتی که امام در زندان بود یک زن آلوده را آوردند تا امام را آزار دهند، وقتی آن زن را می خواستند ببرند دیدند که آن زن هم بر امام سجده کرده است و در حال عبادت خداوند است.»
این مقام مسئول اصلیترین راه برای آرامش را ارتباط با خداوند دانست و گفت: «نوجوانان مثل امام کاظم(ع) باید بیشتر در زندگیشان به خداوند متعال و خصوصا نماز توجه کنند، در این دنیا سعادتمند زندگی کنند و آرامش را بدست بیاورند. آرامشی که گوهری کمیاب شده است خیلی ها در جاهایی دیگر دنبال آرامش هستند، زیرا که این ارامش در یاد و ذکر خدا بدست میآید، جوانان ارتباط با خداوند و دعا را از یاد نبرند.»
این طلبه حوزه علمیه در رابطه با وظیفه نوجوانان نسبت به امام کاظم (ع)گفت: «مهمترین وظیفه ما و نوجوانان نسبت به امام کاظم تبعیت از ایشان و مطالعه زندگی نامه شان و آگاهی از اوضاع حاکم بر جامعه و زندگی این امام است.»
فراهانی موفقیت نوجوانان را در توجه به خداوند دانست و گفت: «نوجوانان باید به اخلاق، مناجات به خدا و نماز اول وقت ایشان توجه کنند. اگر کسی بخواهد در زندگی خود موفق باشد، حتما در سر لوحه زندگی خود اخلاق امام کاظم (ع) را قرار دهد ، موفقیت یعنی اینکه انسان در زندگی تصمیمهای درست و صحیح بگیرد و گامهایی در این مسیرها که انتخاب میکند بردارد. میشود گفت بسیاری از نوجوانان در وضعیت خوبی قرار ندارد اما با وجود خداوند دل آنها آرام است.»
خبرنگار دانشآموز: نازنین فاطمه طاهری
ارسال دیدگاه