عضو شورای شهر تهران مطرح کرد؛

مدیریت واحد شهری در برنامه هفتم دیده نمی‌شود

تهران (پانا) - یک عضو شورای شهرتهران گفت مدیریت یکپارچه شهری که یک فرمانده واحد به نام شهردار دارد در برنامه هفتم توسعه دیده نمی‌شود.

کد مطلب: ۱۳۸۴۱۳۶
لینک کوتاه کپی شد
مدیریت واحد شهری در برنامه هفتم دیده نمی‌شود

علی اصغر قائمی در یکصد و شصتمین جلسه شورای ششم در نطق پیش از دستور خود در رابطه با برنامه هفتم توسعه، اظهار کرد: اولین قانون مدیریت شهری به سال ۱۲۸۳ برمی گردد که ۱۰۸ ماده در این زمان تصویب شد.

عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه نام بلدیه در سال ۱۳۲۸ به شهرداری تغییر می کند، یادآور شد: مدیریت شهری در برنامه های توسعه با نقاط ضعف و قوت مورد توجه قرار گرفته و در ۶ دوره هنوز چیزی از مدیریت شهری را روی زمین نمی بینیم و عملاً مدیریت واحد شهری محقق نشده است.

قائمی در خصوص تدوین برنامه هفتم توسعه در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: باید در فرصت زمانی کوتاه نسبت به مدیریت واحد شهری توجه ویژه ای داشته باشیم و بتوانیم نظرات خود را بدهیم.

عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه ۲۶ درصد از ۱۱۸ حکم برنامه هفتم زیربنایی و تولیدی، ۱۶ درصد فرهنگی و آموزشی، ۲۹ درصد اقتصاد و بخش عمومی، ۱۱ درصد اجتماعی، ۶ درصد مدل اداره حکمرانی، ۶ درصد موارد سیاسی و ۳ درصد عمومی است، یادآور شد: مدیریت شهری در بخش حکمرانی می گنجد که باید این بخش را تا زمانی که فرصت داریم، دنبال کنیم.

وی با اعلام اینکه در برنامه ششم توسعه تنها در ۱۵ حکم به مدیریت شهری پرداخته شده است، تصریح کرد: افزایش محدوده شهر تهران یکی از احکام برنامه است که ما در شورا و شهرداری از آن خبری نداشتیم، چه کسی می خواهد سرانه ها را در این افزایش حریم تأمین کند و اینها ابهاماتی است که از رئیس شورا خواستیم تا در این فرصت کوتاه نسبت به این موارد نظرات خود را مطرح کنیم.

قائمی با بیان اینکه به نظر می رسد ما در حال فرصت سوزی هستیم، خاطرنشان کرد: پیشنهاد می کنیم جمعی از شورا و شهرداری در نشستی احکام لحاظ شده در برنامه هفتم را مطالعه کنند تا بتوانیم بگوییم از ۱۰۰ گام در مدیریت شهری ۲ گام محقق شده است.

عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر اینکه مدیریت یکپارچه شهری که یک فرمانده واحد به نام شهردار دارد در برنامه هفتم دیده نمی شود، گفت: ما و دستگاه های خدمات رسان شهری باید فرآیند واحد و مشترک داشته باشیم تا بتوانیم آثاری از مدیریت واحد شهری را ببینیم.

وی در تذکر خود با بیان اینکه پیش بینی شده بود که شهرداری هر ساله ۳۰۰ کیلومتر فیبر نوری اجرا کند، یادآور شد: این میزان به ازای هر سال ۷۵ کیلومتر است اما دیدیم در سه ماهه ابتدایی امسال برنامه ریزی برای آن انجام نشده بود.

قائمی با تأکید بر اینکه شایسته نیست بخش حاکمیتی این امر واگذار شود، خاطرنشان کرد: در اساسنامه سازمان فناوری، برنامه چهارم توسعه و برنامه بودجه آمده که کدام بخش باید فیبر نوری را اجرا کند اما شرایط فعلی بلاتکلیفی را نشان می دهد، دوستان بدانند که اجرای فیبر نوری توسط پیمانکاران متعدد شایسته نیست و مسئله امنیتی طرح مورد اهمیت است.

مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه بر اساس بررسی هایی که انجام شده برنامه و مطالعات ما آماده است، گفت: از امروز یا فردا بررسی احکام برنامه هفتم در مجلس آغاز می شود و تا ۱۰ روز پس از آن به کمیسیون تلفیق می رود.

وی افزود: ما پتانسیل این را داریم که موضوعات مرتبط با مدیریت یکپارچه و یا مدیریت هماهنگ شهری را با همت شورای عالی استانها پیگیری کرده و نگاه ویژه مسئولان را به جایگاه این امر در برنامه هفتم توسعه را معطوف کنیم.

رییس شورای شهر تهران در ادامه سخنان خود از پیشنهاد تشکیل کارگروه مشترک بین شورای اسلامی شهر تهران و شورای عالی استان‌ها، به منظور بررسی، تحلیل و ارائۀ مواد و احکامی که موضوع «مدیریت واحد شهری» و حداقل موضوع «مدیریت یکپارچه شهری»، در برنامه هفتم توسعۀ کشور، استقبال کرد.

در ادامه سیداحمد علوی هم اضافه کرد: در ستاد سمن های شهر تهران به نمایندگی از شورای شهر فراخوان دادیم و در حال جمع آوری بسیاری از مباحث صنفی در حوزه‌های محیط زیست و دیگر حوزه ها که در برنامه هفتم به آن توجه نشده است، هستیم.

وی افزود: این اقدامات در ستاد سمن‌ها در راستای ماموریت و فلسفه وجودی آن که همان واسطه گری و تسهیل گری است صورت می گیرد و با آقای محسن پیرهادی نایب رییس کمیسیون تلفیق برنامه در مجلس نیز هماهنگی‌هایی صورت گرفته است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار