مدیر منطقه ۸ عملیات انتقال گاز کشور اعلام کرد:
صادرات 3 میلیارد مترمکعبی گاز از منطقه 8 کشور
تبریز (پانا) - مدیر منطقه 8 عملیات انتقال گاز کشور از انتقال 8 میلیارد و 296 میلیون و 712 هزار مترمکعب گاز در 3 ماه نخست امسال برای مصارف مختلف از این منطقه خبر داد.
فیروز خدایی بیان کرد: گاز انتقالی برای مصارف خانگی، نیروگاه ها، صنایع و صادرات از منطقه ۸ عملیات گاز انتقال یافته و حدود ۳ میلیارد مترمکعب هم به کشورهای همسایه صادر شده است.
وی اظهار کرد: از این میزان بیش از ۵ میلیارد مترمکعب گاز به شرکتهای گاز استانهای آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، زنجان و کردستان تحویل داده شده است.
مدیر منطقه ۸ عملیات انتقال گاز گفت: به دلیل حساسیت و اهمیت مصرف گاز طبیعی در بخشهای مختلف، فعالیتها در واحدهای مختلف عملیاتی با نظم و هماهنگی خاص به صورت شبانه روزی در حال انجام است تا هیچ مشکلی از بابت قطع و افت فشار گاز در فصول مختلف سال به وجود نیاید.
خدائی با اشاره به اجرای ۶ مورد عملیات انشعاب گرم (هات تپ) بر روی خطوط لوله با هدف حفظ پایداری انتقال گاز و تاب آوری شبکه خطوط لوله در ۳ ماه نخست سال جاری در این منطقه عملیاتی ادامه داد: با توجه به ضرورت انجام عملیات انشعاب گیری در خطوط مختلف محدوده تحت پوشش این منطقه، یک مورد از این عملیات مربوط به اخذ انشعاب ۶ اینچ کارخانه قند مهاباد در محدوده خط ۳۰ اینچ ابراهیم آباد- ارومیه و مورد دیگر هم مربوط به اخذ انشعاب ۶ اینچ محور صفاخانه شاهین دژ در محدوده خط ۴۰ اینچ تکاب- میاندوآب است.
وی یادآور شد: انجام عملیات انشعاب گرم (HOT-TAP) زمینه اجرای عملیات انشعاب گیری از خطوط لوله گازدار را بدون تخلیه آن فراهم کرده و سرعت عمل و ضریب ایمنی عملیات را افزایش داده است.
مدیر منطقه ۸ عملیات انتقال گاز از انتقال نزدیک به ۳۴ میلیارد مترمکعب گاز از لولهها و تاسیسات این منطقه در سال گذشته خبر داد و گفت: این میزان گاز در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ در حدود ۷ درصد افزایش یافت.
ماموریت منطقه ۸ گاز کشور که در تبریز مستقر است، دریافت گاز طبیعی از مناطق۳، ۷ و ۹ و منابع خارجی (جمهوری آذربایجان) و انتقال ایمن و پایدار به مبادی مصارف داخلی کشور و پایانههای صادراتی (کشورهای ترکیه، جمهوری خودمختار نخجوان و جمهوری ارمنستان) و همچنین بهره برداری و نگهداری از خطوط لوله است.
این منطقه از مناطق دهگانه شرکت انتقال گاز ایران است که با ۳ هزار و ۷۰۰ کیلومتر خط انتقال و ۹ تاسیسات تقویت فشار، گاز تحویلی از مبادی تولید را به استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل و بخشی از استانهای زنجان، کردستان، گیلان و پایانه صادراتی انتقال میدهد.
ارسال دیدگاه