یک متخصص تغذیه‌‌ در گفت‌وگو با پانا تشریح کرد؛

‌تغذیه مناسب داوطلبان در روزهای باقیمانده به کنکور

داوطلبانی که شب را برای مطالعه انتخاب می‌کنند، مطالب را در کوتاه‌مدت فراموش خواهند کرد

تهران (پانا)‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ - یک متخصص تغذیه، شب زنده‌داری داوطلبان کنکور برای مطالعه بیشتر را امری اشتباه و کاهش‌دهنده سطح یادگیری و فراموشی مطالب در کوتاه‌مدت دانست و گفت داوطلبان و والدین نه تنها برای کنکور بلکه همواره باید به تغذیه خود توجه داشته باشند.

کد مطلب: ۱۳۸۳۶۹۳
لینک کوتاه کپی شد
‌تغذیه مناسب داوطلبان در روزهای باقیمانده به کنکور

سید‌ضیاء‌الدین مظهری، متخصص تغذیه‌‌ در گفت‌‌وگو با پانا درباره اهمیت تغذیه اظهار کرد: «همه نیرو و نیازهای بدن از طریق تغذیه تامین می‌شود که با سبک زندگی افراد هماهنگی دارد؛ بنابراین با طلوع و غروب آفتاب و با توجه به ساعت بیولوژیک بدن، شیفت فعالیت هورمون‌های بدن نیز تغییر می‌کند و حدودا دو ساعت بعد از غروب تا ساعت سه و چهار بامداد فعالیت‌های بازسازی و سم‌زدایی مغز شروع می‌شود و داوطلبانی که شب را برای مطالعه انتخاب می‌کنند، باید بدانند که مطالب را در کوتاه مدت فراموش خواهند کرد.»

مظهری در‌ رابطه با تاثیر مصرف بیش از نیاز مواد قندی بر بدن گفت: «به‌طور کلی مواد قندی به سه دسته مونوساکارید، دی‌ساکارید و پلی‌ساکارید تقسیم می‌شود و بدیهی است هرچه افراد به مصرف مواد قندی یا فرآورده‌های قندی گرایش داشته باشند، گرچه در کوتاه‌مدت بر اثر مصرف مواد قندی، حالشان خوب باشد اما با مصرف زیاد آن و با افزایش میزان قند خون، مقادیر زیاد قند از جریان خون وارد سلول‌ها شده و موجب رخوت آن‌ها می‌شود. بنابراین داوطلبان کنکور باید صبح روز آزمون مصرف مواد حاوی کربوهیدرات توأم با پروتئین را مورد توجه قرار دهند تا انرژی لازم برای طول آزمون را داشته باشند.»

سبزیجات یکی از بهترین منابع تامین ریزمغذی‌ها

وی در ادامه با بیان اینکه تعادل، تنوع و تناسب ‌سه اصل طلایی تغذیه هستند، به بررسی مزایای مصرف سبزیجات در بدن پرداخت و گفت: «تناسب یعنی هر فردی بنا به خاستگاه‌های ژنتیکی و شرایط اقلیمی که دارد، به مقدار غذایی خاصی نیازمند است تا بتواند انرژی لازم را برای فعالیت‌های زیستی، تفکر‌‌ و‌‌ اندیشه بدن خود تامین کند. در این راستا کودکان هم به انرژی بیشتری نیاز دارند تا بتوانند رشد کنند. به‌عنوان مثال برخی براین باورند که هرچه مصرف پروتئین آ‌ن‌ها بیشتر باشد، بهتر است در صورتی‌که اگر بیش از 20 درصد انرژی پروتئین باشد، تاثیر زیان‌باری بر کلیه و کبد می‌گذارد. بنابراین سبزیجات یکی از بهترین منابع تامین ریزمغذی‌هایی همچون منیزیم، اسیدفولیک و فیبرهای محلول و نامحلول است که باعث عملکرد بهتر دستگاه گوارش فرد می‌شود.»

این متخصص تغذیه درباره اصول تغذیه شبِ قبل از آزمون نیز گفت: «داوطلبان باید شام سبکی میل کنند و زود بخوابند. همچنین موادی که تامین‌کننده ریزمغذی‌ها و درشت مغذی‌های سبکی باشند که بدن دچار سنگینی معده نشود و داوطلبان را بدخواب نکند، مناسب است. علاوه براین بهتر است سه ساعت قبل از خواب شام خود را میل کنند و خوردن مغزیجات و آجیل‌های خام تفت داده نشده را هم در نظر داشته باشند. برای صبحانه برای صبح روز آزمون هم توصیه می‌شود نان سبوس‌دار، پنیر و گردو میل کنند و برای جلوگیری از افت انرژی تلفیقی از پروتئین و قندهای مرکبات‌ بخورند و همچنین نخودچی، کشمش و بادام در سر جلسه آزمون همراه داشته باشند و از همه مهم‌تر آب است که لازمه توانمدی ذهن آن‌ها است که باید زیاد بنوشند؛ مخصوصا اگر هوا کمی گرم باشد موجب طروات آن‌ها می‌شود و سموم بدن را نیز از طریق ادرار و عرق دفع خواهد کرد.»

*نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ با شرکت بیش از یک میلیون و ۱۱۹ هزار داوطلب در صبح و عصر روزهای چهارشنبه ۱۴ و پنج‌شنبه ۱۵ تیر‌ در ۴۱۷ شهرستان، ۶۶۲ حوزه اصلی و ۱۹۵۵ حوزه فرعی برگزار می‌شود.

دانش‌آموز خبرنگار:‌ فاطمه عربقرایی

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار