جزئیات پایگاههای اوقات فراغت سازمان دانشآموزی با عنوان «هفتسنگ» به سازمان دانشآموزی استانهای سراسرکشور ابلاغ شد
تهران (پانا) - قائممقام معاون وزیر در سازمان دانشآموزی به بیان جزئیات اجرای طرح پایگاههای اوقات فراغت با عنوان «هفتسنگ» (هیجان، فکر، تلاش، سلامتی، نشاط، گردشگری) در تابستان پرداخت.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش؛ وحید بیگدلی، قائممقام معاون وزیر در سازمان دانشآموزی با اشاره به شیوهنامه اجرایی پایگاههای تابستانی اوقات فراغت سازمان دانشآموزی بیان کرد: غنیسازی اوقات فراغت دانشآموزان و برنامهریزی صحیح، اصولی و هدفمند برای هدایت رفتاری و شکوفا کردن استعدادهای خدادادی این عزیزان از مهمترین ارکان فلسفه وجودی نظام تعلیم و تربیت است. فضای مدرسه هر چند هم از امکانات پرورش و مربیان کار آمد برخوردار باشد به تنهایی نمیتواند سکوی نیازهای روانی و تربیتی کودکان، نوجوانان و جوانان باشد.
وی ادامه داد: دانشآموزان همواره ساعاتی را در مدرسه به تحصیل علم میپردازند و بخش دیگری از اوقات خود را در خانه و والدین میگذرانند. زمان دیگری نیز وجود دارد که سازندگی و یا به هم ریختن شخصیت آنان نقش چشمگیری دارد و آن زمانی است که دانشآموزان همواره ساعاتی را نه در مدرسه و نه در خانهاند و به اصطلاح در اوقات فراغت خود به سر میبرند لذا سازمان دانشآموزی به عنوان یکی از متولیان اوقات فراغت کشور به منظور زمینهسازی برای رشد و شکوفایی استعدادهای درخشان دانشآموزان در ابعاد مختلف ساحتهای ششگانه سند تحول بنیادین، طرح پایگاههای اوقات فراغت را با عنوان «هفتسنگ» (هیجان، فکر، تلاش، سلامتی، نشاط، گردشگری) در تابستان ۱۴۰۲ برگزار میکند.
بیگدلی، اهداف این برنامهها را در قالب غنیسازی اوقات فراغت دانشآموزان در ایام تعطیلی مدارس؛ ارتقای سطح کیفی آموزشهای مهارتی، معرفتی در متربیان؛ بسط و گسترش تربیت اجتماعی و سیاسی؛ آشنایی با ابنیهها و آثار فرهنگی و تاریخی؛ آشنایی با طبیعت و پاسداشت محیط زیست؛ استعدادیابی و شناخت ظرفیتهای علمی، هنری و مهارتی دانشآموزان برشمرد.
وی با بیان سیاستهای اجرایی این فعالیتها گفت: تاکید بر مشارکت خانوادهها در غنیسازی اوقات فراغت دانشآموزان؛ استفاده بهینه از ظرفیتهای مدارس، کانونها و فضاهای اردویی و تربیتی؛ بهرهگیری از مدرسین و مربیان آموزشدیده سازمان دانشآموزی؛ توجه خاص به اردوهای دانشآموزی با محوریت آموزش مهارتهای تشکیلاتی، اجتماعی، معرفتی، هنری و تربیتی؛ آموزش حفظ محیط زیست و کاهش آسیبهای اجتماعی و فضای مجازی از جمله سیاستهای اجرایی این فعالیتها است.
قائم مقام معاون وزیر در سازمان دانشآموزی، زمان اجرای این فعالیتها را از اول تیرماه تا ۱۵ شهریورماه ۱۴۰۲ اعلام و اظهار کرد: مدارس یا کانونهای فرهنگی و تربیتی که دارای مرکزیت در شهر هستند شامل این طرح خواهند شد. همچنین شرکتکنندگان در طرح پیش رو، تمام دانشآموزان مقاطع تحصیلی ابتدایی دوره اول و دوم و متوسطه دوره اول و دوم هستند که اعضای سازمان دانشآموزی در اولویت خواهند بود.
وی محور فعالیتها را با عنوان فعالیتهای کارگاهی، آموزشی مهارتی، آموزش معرفتی و عقیدتی، فوق برنامه و سفرهای تربیتی؛ در قالب ۱. فعالیتهای تشکیلاتی، معرفتی و فرهنگی ۲. فعالیتهای فضای مجازی و پانا؛ ۳. فعالیتهای اردویی و گردشگری دانست.
ارسال دیدگاه